אתה צודק במקרה שיש לך תקציב לא מוגבל.
אבל לפעמים התעסקות מרובה ב- UI גורמת לבזבוז כסף שבכלל לא צריך.
עבור המפתח, חוץ מהשכר הגדול יותר גם הוא שואף לפתח דברים יותר מרתקים (= עולים יותר), בניגוד ליזם שיש לו תוכנית מוכנה מראש ולא תמיד צריך פיתוחים מעבר לפיתוח הבסיסי.
אבל תחשוב, נגיד אתה רוצה הצעת מחיר והמפתח מחשב בהצעת המחיר כל מני תוספים וטכנולוגיות שמוסיפות כסף. אתה יכול לפספס מתכנת מצויין רק בגלל שהוא הביא לך הצעת מחיר שלשניכם תוכנית אתר שונה. אם תתן לו אומדן תקציב, הוא ידע כבר באילו טכנולוגיות להשתמש ובאילו שיטות לבצע מניפולציות, בדיקות וכדו'.
אנשים חושבים שאם תגיד שיש לך תקציב של 10K, אז מי שלוקח פחות מזה ישאף אוטומטית לסכום הזה כי אתה יכול לשם. זה לא נכון, יש כאן תחרות ואלה לא מקבל הצעת מחיר מספק אחד או 2, כך שכשאתה מקבל את כל ההצעות אתה יכול לראות ממוצע (ביחס לאיכות המפתח) ולראות מי באמת סטה במחיר.
|