View Single Post
ישן 11-11-10, 22:10   # 15
Daniel
אחראי פורום

מיני פרופיל

Daniel לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ~The_Sultan~ צפה בהודעה
איפה אתה חי.
10$ זה המון כסף, כנראה שאתה לא מזמין הרבה מחו"ל או שאתה עשיר. כל הכיף זה להזמין מחו"ל בזול לעומת הארץ, והמס הזה פוגע בתחום הזה. אם ההפרש בין חו"ל לארץ היה 50% - עכשיו הוא ירד ל-30% (בסדר המחירים האלה. יכול להיות שיותר ויכול להיות שפחות).

בקשר למיסים אחרים, מי אמר שלא מדברים עליהם? אולי אתה לא משלם אותם אבל אחרים שכן בטח שמתוסכלים מזה. אתה יודע איזה כאבים זה לשלם עד 50% למדינה כשהחברה שלך מצליחה? עם כל הכבוד למדינה ואני מאוד מאוד אוהב את המדינה שלי, 50% זה הרבה מעבר למה שצריך לדעתי. ועוד סיבה, זה שהמיסים האלו קיימים כבר והסיכוי לבטל אותם הוא אפסי. הוספת מס כזה הוא בעצם "קש ששובר את גב הגמל", או סתם עוד מס מעצבן שאפשר עדיין לגרום לביטול שלו.
נתעלם מתגובת מנהל תחום השחרור במכס,
ציטוט:
דיברנו עם מר אבירם אברמוביץ', מנהל תחום השחרור במכס, כדי לשמוע את עמדת המכס בעניין. השורה התחתונה: לא היו דברים מעולם.

אברמוביץ' ביקש לחדד את ההבדל בין שלושה סוגים של דברי דואר: חבילות EMS (דואר מהיר), חבילות (דברי דואר במשקל 2-20 קילוגרמים) וצרורות (במשקל פחות מ-2 קילוגרמים). כמו כן, יש כידוע חשיבות לערך התכולה: על צרורות עד שווי של 50$ (או 75$ לבגדים) אין מסי ייבוא, מע"מ או כל אגרה/עמלה אחרת.

חבילות ה-EMS מטופלות על ידי הדואר עצמו, אשר קולט, מסווג, מצהיר ומשחרר אותן מהמכס בתהליך ממוחשב - וגובה על כך אגרות ועמלות מהמקבל. חבילות רגילות וצרורות, לעומת זאת, נקלטים על ידי פקידי המכס. הבקשה שהוגשה לאחרונה על ידי הדואר, בגיבוי משרד התקשורת האחראי לו, היא להעביר לאחריותו גם את החבילות הרגילות. לא את הצרורות. במילים אחרות, צרורות (ספרים מאמאזון שאינם שוקלים יותר מ-2 קילוגרמים, גאדג'טים מ-DealExtreme וכו') בכלל לא קשורים לעסק. שום דבר לא השתנה ולא צפוי להשתנות בעניינם ובאופן הטיפול בהם, מבחינת המכס ומבחינת התנהלותו מול דואר ישראל.
נניח שאכן המס פועל לכל החבילות של תוספת של 20% ולא כמו שענו בציטוט למעלה.

באיזה סכומים אתה מזמין בחו"ל שזה צריך להפריע לך? אם אתה מזמין את הגאדג'טים הקטנים - אז יצא שבמקום שתשלם 10 ש"ח על אוזניות - תשלם עוד 20% - 12 ש"ח. זה "הקש ששובר את גב הגמל"?

אם אתה מזמין ספר שבארץ עולה 100 ש"ח, ובחו"ל עולה 10$ - אז תשלם 12$, שזה עדיין הרבה יותר זול.

אם אתה קונה מוצרים "גדולים" (פלאפונים, בגדים בכמויות וכו') - מיסוי בנוגע למוצר היה קיים גם עוד לפני על משלוחים בשווי של 50$. אז התוספת הקטנה אחרי כל המיסויים זה הדבר שהכי פחות צריך להפריע לך.

אני (עדיין) לא מגדיר את עצמי כעשיר, אבל בפעם בכמה חודשים שאני אולי מזמין משהו (ממש לא מתייחס למקרה אם אתה מזמין מוצרים בשווי מטורף כל יום), במקום 185 ש"ח לשלם עוד 30 ש"ח זה לא מה שישבור אותי.
  Reply With Quote