אישית קצת קשה לי להסכים עם הרבה דבירם פה.
אני תמיד הערכתי יותר לימוד עצמי. כל מתכנת חייב יכולות של לימוד עצמי מהאינטרנט. זה מה שמבדיל בין מישהו שהוא טוב באמת לבין מישהו שלקח איזה קורס.
נכון שלימודים פורמלים תורמים לא קצת, אבל לימוד עצמי תורם יותר לדעתי.
הרגלי תכנות ניתן לשנות. לאט לאט ככל שאתה מתקדם מקצועית תלמד דברים חדשים ותסתכל על קוד שכתבתי חצי שנה קודם לכן ותראה כמה התקדמת.
נכון ששיעורים של תכנות בסיסי בתיכון (וגם מבוא למדעי המחשב באקדמיה) יהיו קצת משעממים בהתחלה למישהו שמגיע עם רקע, אבל לא נורא. מהר מאוד עוברים את שלב ה-if/else, for/while וסוגי המשתמשים ועוברים לכתיבת תוכנות קטנות עם אלגוריתמים מעניינים שלא תמיד מגיעים אליהם עם לימוד עצמי.
לסיכום, לדעתי אם יש לך יכולת להגיע עם רקע כלשהו - עדיף. ככה תוציא את המיטב כי לא תתעסק בלהבין את הבסיס אלא תוכל לתרגל ולהשתפר. גם אין מה לחשוש ממורים ממורמרים שלא יקבלו את זה בעין יפה. אם המורה עושה טעות, אין שום סיבה לא לתקן אותו/ה. לא היית לי גם בעיה לתקן את מרצה שלי בהרצאות.
הבהרה קטנה רק -
אין לך אבל מה לדאוג אם לא תגיע עם ידע קודם גם. כמו שכבר נאמר, באמת שלומדים דברים מהבסיס כדי לישר קו. אפשר להעזר בחברים אחרים לכיתה שיותר הולך להם ואולי אף לעזור לתלמידים אחרים שקצת יותר קשה להם. כשמלמדים משהו, מבינים אותו יותר טוב.
שיהיה בהצלחה
|