בהמשך לדברים שדניאל הציג, התמחור בחווה לשרתים הוא לפי U, המחיר הממוצע עומד על 350 ש"ח ל-U (כולל שקע חשמל וכבל רשת), המחיר צונח ככל שכמות ה-U עולה (כך גם לגבי רבע/חצי ארון).
רוב החוות בארץ משתמשות בארונות שמסוגלים להכיל 42U ברוטו (014 משתמשים בארונות של 46U), הנטו הוא לאחר שמוסיפים KVM/שקעי חשמל/SWITCH, מצטמצם לסביבות ה-38U.
כך נראה שרת 1U כשהוא ללא המכסה העליון:
שים לב, לא פותחים מארז 1U בזמן שהוא פועל במידה ואין בו תעלות איוורור(פלסטיקים בצבע שחור).
שרתי 1U עם חומרת שרתים יכילו בד"כ לוח אם בגודל Extended-atx (בשוק הדסקטופ משתמשים בלוח קטן יותר, Micro atx), מדובר בלוח אם מאוד גדול, 30X33 ס"מ, והגודל שלו הוא משום שהוא מכיל הרבה יותר סלוטים לזכרון, ובין מעבד אחד ל-4 מעבדים (יש גם תצורה של 8 מעבדים ב-4U ומעלה).
שרתי 1U בד"כ מצויידים בחומרה המאפשרת המשך עבודה במידה ויש כשל חומרתי ב-SPOF (ספק כוח, HD, אבל לא Motherboard):
כדי למנוע מצב של נפילת חשמל, משתמשים ב-2 ספקי כוח שמחוברים למקורות מתח שונים, אם הספקת החשמל נפסקת לאחד מהספקים, הספק השני ממשיך להפעיל את השרת. (בד"כ בחווה: טכנאי של חברה אחרת מושך כבל אחד חזק מדי ומנתק את אחד ספקי הכוח).
כדי למנוע מצב שבו כל המידע הולך לאיבוד, ובאותו הזמן להשיג ביצועים גבוהים יותר, משתמשים ב-2-8 כוננים קשיחים המחוברים לבקר RAID, במידה ואחד הכוננים כשל, שאר הכוננים מכילים העתק מושלם (RAID1) או העתק מפוזר (RAID5/6), כל מה שנשאר לעשות הוא להחליף את הכונן הפגום בחדש ולתת הוראה לבקר לשחזר את המידע לדיסק.
שים לב, RAID הוא תחליף לגיבוי.
כל אלה, הם סיבה לכך ששרת 1U הוא יקר. בגלל שמשתמשים בחלקים קטנים יותר (ספק כוח, קירור למעבד, כוננים קשיחים וכו') ובגלל שכל רכיב עובר בדיקת איכות מקיפה יותר מחומרת דסקטופ.
לסיכום:
שרת 1U יכיל:
- 1-4 מעבדים
- 1-2 ספקי כוח
- 1-8 כוננים קשיחים
- בין 1 ל-4 חיבורי Ethernet
שבת שלום,
אבי.