ציטוט:
נכתב במקור על ידי NatureStudio
אני שמח שהחלטת להגיד שעל לבך, אני לא רוצה שדבריי יוצאו מהקשרם, ראשית בשום תגובה שלי לא ביקרתי עבודות של מישהו אחר, מי אני שאבקר.
שנית אם תעמיק בלקרוא את הכתוב תבין שמעולם לא נרשמה המילה "זול", בדומה לשוק הגרפי וכאחד בעל תעודה אני מכיר מקרוב את "תחרות הילדים" שנעשתה פה בשלל תחומים מכיוון שהפורום הזה מכיל ברובו ילדים מתחת לגיל 18 שאין להם תעודה אלא נסיון של למידה לא מקצועית.
אני יודע כמה השקעה דרוש מהמתכנת על כל פרויקט שאני מוציא, האמן לי, כך שאני מאמין במחירים שפויים במיוחד ממתכנתים ללא תעודה, שאגב אני עובד עם אנשים בעלי תעודות וידע עצום במחירים שפויים, אני יכול להעיד על עצמי כמישהו שביחס לשאר המעצבים פה, אני לוקח מחיר יקר מכיוון שאני יודע מה אני שווה, אך לא גובה מחירי עתק, אלא המחיר משקף באמת את המאמץ הדרוש על אותו הפרויקט, ולא בא מנסיון "לעשות עוד כמה גרושים" כי אולי אותו אדם לא מבין בתחום, התגובה לא מתייגת אף אחד בה, אלא נקודה למחשבה.
|
מעריך אותך שענית לי.
אז ככה, אני לא למדתי בשום קורס, אין לי שום תעודה. ואני עבדתי בחברות שאנשים שעברו קורס הגיעו לשם וכשלו לחלוטין, בזמן שאני, שלא למדתי בשום קורס אלא הידע בא בצורה עצמאית, עליתי וצלחתי בעבודה ובפרוייקטים בכירים וגדולים.
מעבר לכך, אני לא רוצה לזלזל חס וחלילה באנשים שאתה מעסיק או בעבודות שלהם, אבל נהוג שהאתר הראשי ייצג את הבנייה של האתרים, וברפרוף על הקוד האתר לא בנוי בצורה מקצועית כלל, המון סקריפטים זרוקים לא במקומם, שילוב לא נכון של קוד, קוד סתמי וכו', לכן אנשים עם תעודות לוא דווקא מגיעים לרמה של אנשים בלי.
כמו שאתה מודע לידע שלך ולמה אתה שווה, כך הבן אדם שאתה פונה אליו יודע בדיוק מה הוא שווה וכמה, ואין לך סמכות (עם כל הכבוד לא באופן אישי כמובן) לבוא אליו בטענות שהוא לוקח מחירי עתק, בזמן שאתה לא מכיר את האיכויות שעומדות מולך, או לחילופין את הניסיון.
לא באתי לריב איתך, ואני שמח שאתה לווקח את השיחה בפרופורציות, באתי להאיר את הדברים הללו כי לפעמים אנחנו לא רואים מה אנחנו עושים או מה אנחנו אומרים. שיהיה בהצלחה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אבי בר
זכותו לדרוש כמה שהוא רוצה אני לא מבין למה אתה מתערבים?
אם הוא רוצה למצוא מתכנת אפילו ב24 שקל לשעה אז זה הבעיה של המתכנת שמסכים.. אם אף אחד לא יסכים אז הוא יעלה את המחיר.
זכותו לדרוש כמה שהוא רוצה
|
כל בן אדם רשאי להציב תקציב מסויים לפרוייקט או לשירות, זה נכון ובנוסף בסמכותו לבחור את עובדיו ואת מספקי השירות. אך אינו רשאי לבוא למתכנת ולהגיד לו - "אתה לוקח מחירי עתק". אתה יכול להגיד לי המחיר לא מתאים, מעבר לתקציב שלי אבל לבוא ולשפוט את החלטת המתכנת, זה על גבול חוצפה.