היי אלכס,
קודם כל אני שמח שמתפתח כאן דיון רציני בנקודה.
ההערות שלי
מודגשות ונטויות בתוך הטקסט שלך...
בני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי alex
אני אני לא יודע מאיפה לקחת שאני כל הזמן חשוב שאני יודע הכול.
אבל אני רק אומר חברה שמכבדת את עצמה[במקרה החברה שבא אתה עובד לא מכבדת את עצמה] לא תעסיק בן-אדם בלי הכשרה מתאימה - כי בן אדם בלי הכשרה לא יכול לעמוד מאחורי הדברים שלו.
ובכלל לדעתי לא הוגן, שבנדאם שעבד ולמד יקבל אותו שכר כמו נער בין 15 שחשוב שהוא יודע הכול
ולכן שכר המינימום לבני נוער הוא באמת נמוך יותר משכר המינימום באוכלוסיה הבוגרת.
ובוא נראה חברה רצינית פה [בודודת כמובן] תרצה לשכור עבוד בלי הכשרה.
עכשיו כשסימתי לדבר עם הגנון אני אעבור לחלק הרצני ומיועד לפותח האשכול
אני מסכים שיש לחייב כל בעל עסק לשלם סחר מינימום אבל ברגע שבעל החברה, לא יכול לעקוב אחרי העובד מה טעם לשלם לו סחר מינימום.
הטעם בתשלום שכר מינימום הוא הבטחת רמה סוציאלית מינימאלית לעובדים במדינת ישראל. שים לב - תומך שעבד עד עכשיו בחינם אצל ""בעל חברה"" כאן בהוסטס יכול לפי החוק לקבל רטרואקטיבית את השכר שהיה מגיע לו עבור זמן העבודה שלו.
נכון, יותר קשה לחשב שכר כאשר קשה יותר לעקוב אחרי שעות העבודה של העובד, אבל ניתן למצוא סיכומים הגיוניים שיפתרו בעיות כאלה.
אני מאמין שהמקרה של פורום הוסטס הוא יחודי.
אם היה פה לכל אחד משרד, והיה רשום במס וברשם החברות. ולא היה פותח הכסף מהבר מצווה שלו אז בטח שהייתי מבקש לקבל שכר מינימום אבל ברגע שזה לא ככה. ואין החברות פה יכולת לעבוד בדרישות אלה.
אין טעם בכלל.
מי שלא מספיק רציני כדי אפילו להירשם למס הכנסה - למה הוא מעסיק עובדים?
|
ושוב אני רוצה לחדד פה נקודה - זה לא משנה אם העובד מסכים לתנאים שבהם הוא עובד בחינם או תמורת אחסון. הוא יכול להסכים לכך, ולאחר שנה עדיין תעמוד לו הזכות לקבל את השכר שלו בחזרה.