![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
צריך עזרה בנוגע לתוכנית בשפת C
PHP קוד:
עכשיו הסבר, התוכנית הזאת כתובה כמובן בשפת C, היא משתמש לכתיבת גרפים של פונקציות ליניאריות וריבועיות, על פי נקודות שיקלטו מהמקלדת ע"י המשתמש. חברים שלי אמרו לי שאני צריך לפשט את התוכנית לפני שאני יביא למורה שלנו לשפת C או שהוא יוריד לי ציון שאני עושה את התוכניות שלי או ארוכות מידי או מסובכות מידי (מורה מעצבן). מי יכול, או אפילו להציע רעיון איך אני ישמח לדעת.. *קיים באג בתוכנית שהוא יכול לקבל רק נקודות חיוביות.. *הפונקציות clrscr() ו gotoxy(), כתבתי אותם כי VISUAL C++ לא מזהה אותם בסיפריית conio.h (במילה אחת: "מיקרוסופט"). *ה - flushall() זה לניקוי חוצץ, בעיקרון זה לא חובה, אבל מתוך הרגל וניקיון אני רושם את זה אחרי כל קליטת נתונים (במידה ומצאתם אחד מיותר). יבגני |
![]() |
![]() |
# 2 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
לא הבנתי מה צריך לעשות?...היום עשיתי בניית גרף בTC (מומלץ,כי זה לא MS)בדיוק איך שאמרת רק שהשתמשתי בספריית graphics.h ועשיתי במקום gotoxy שזה ממש לא טוב לגרף כי זה תווים עשיתי פיקסלים..
(ד"א זה מסביר למה שקימפלת לי פעם אחת זה לא עבד :]).... תסביר מה הוא רוצה לפשט? כי זה לא ממש מסובך וזה ממש קצר יחסית מה שיש בmain |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
ברשותך meshuga,
לא לצטט הודעות ארוכות מדי.
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
אני רוצה לפשט את התוכנית, לעשות יותר קצר... אבל אני יחשוב על graphics.h אולי אני השתמש בו, נראה כבר... כבר מאוחר המוח שלי לא עובד יותר ב100 אחוז, כרגע זה משהו כמו -22.3 אחוז (המינוס זה לא טעות, :qqb007: ).
התוכנית אמורה לצייר לך גראפים של פונקציות ליניאריות או ריבועיות, לבחירתך.. A=0 אז פונקציה ליניארית, אחרת ריבועית. הציור מגיע מהנקודות שהמשתמש מקליד מהמקלדת, אני אישית הייתי עושה טווחים אבל מורה (לא יגיד בשביל לא לקבל באן :qqb006: ). יבגני |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר בקהילה
|
![]() שלום יבגני,
אני עצמי לא מכיר C, אלא pascal, אך כמובן שהכל זה אותו חרא רק ב syntax שונה... על פי מה שאני רואה אין סיבוך מיותר בתוכנית שכתבת שכן תהליך הקליטה של הנתונים(X,Y) הוא הכרחי ואי אפשר להימנע ממנו, והתהליך עצמו שמדפיס את הכוביות על המסך הוא לולאה פשוטה שרצה לא מליון פעם, אלא רק 10. בקיצור, אני אישית לא ממש הבנתי למה קבעת את ערך ה-Y של כל נקודה כa*x[i]*x[i]+b*x[i]+c ... אבל אם זה מביא את התוצאה אז אני מאמין שפתרת את התרגיל בהצלחה. אין בתרגיל הזה שום עומס על ריצת הקוד ואם הוא פעול לפי דרישות התרגיל(שים לב להוראה המדויקת הכתובה בספר שלך) אז איך שזה זה בסדר גמור. שלך, שגיא |
![]() |
![]() |
# 6 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
ואין לי ספר, המורה **** (לא יפרט אמרתי כבר) מעצבן אותי, וכל הזמן מוריד על דברים כאלה. ועשיתי שם לולאה אם לא ראית... PHP קוד:
ואני חייב לשמור על ציונים גבוהים... בגלל זה אני מבקש עזרה... יבגני |
|
![]() |
![]() |
# 7 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
שמע,הקוד מצויין,הקטע של הקורדינציות אידיוטי אבל לא משנה,בכל מקרה,רק תזכור שהמסך זה דבר הפוך...Y מתחיל מלמעלה אז הצעה שלי תעשה -y+24 ואולי זה יצא טוב ,אני לא בטוח במה שאני אומר אבל זה מה שאני עשיתי עם הgraphics קיצר..בהצלחה..
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אבל אפשר לפתור את זה בלי בעיה וגם לעשות שליליים, ועם מערכת צירים למי יש איזה שעה עבודה לי אישית אין לי כוח לעשות את זה למורה... גם ככה 90 אחוז מהכיתה שלי אין להם מצב להצליח בכלל התרגיל. יבגני |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
שם משמעותי למשתנים הוא דבר באמת הכרחי, זה גם יעזור לך לאחר שתתחיל לבנות תוכניות גדולות. זה מונע בלבול.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|