![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
דודו טופז שם קץ לחייו בתאו
הבדרן דודו טופז נמצא הבוקר בשעה 7:10 כשהוא תלוי סמוך למקלחת שבתאו. צוות מד"א שהגיע למקום נאלץ לקבוע את מותו, והוא בן 63. השב"ס: "ועדת חקירה תוקם לבחינת האירוע"
מותו של הבדרן דודו טופז נקבע הבוקר לאחר שנמצא בשעה 7:10 כשהוא תלוי סמוך לאזור המקלחת בתאו בבית המעצר ניצן ברמלה. טופז היה בן 63 במותו. על פי הדיווחים, הצליח טופז לכרוך סביב צווארו כבל של קומקום חשמלי, שהיה בתאו המפוקח כל העת על ידי שתי מצלמות ואשר בו שוהים גם מספר אסירים נוספים. צוות מד"א שהגיע למקום נאלץ לקבוע את מותו בתום 30 דקות של ניסיונות החייאה ממושכים. בשירות בתי הסוהר מציינים כי עשר דקות לפני שתלה את עצמו דיבר טופז עם הסוהרים שנכנסו לתאו. נציב שב"ס מינה ועדה מיוחדת לבחינת נסיבות האירוע החמור. הודעה נמסרה לפני דקות אחדות למשפחתו של טופז, לאחר שכבר דווחו פרטי המקרה באמצעי התקשורת. אין זו הפעם הראשונה שבה מנסה טופז להתאבד: לאחר מעצרו הזריק טופז אינסולין בכמות גבוהה לגופו. כתוצאה מכך התמוטט ופונה לבית החולים בלינסון לטיפול רפואי. במהלך תקופת מעצרו אושפז טופז 3 פעמים שונות בבתי חולים לאחר שחש ברע ונזקק לטיפול רפואי. לאורך כל הדיונים במשפטו של טופז, הורה בית המשפט כי עליו לשהות תחת פיקוח מיוחד בבית המעצר עקב הסיכון כי ינסה ליטול את חייו והוא הוגדר כאסיר בסיכון. לא ברור איך בכל זאת ולאחר ניסיון התאבדות קודם בבית המעצר, הצליח הבוקר טופז ליטול את חייו ולתלות את עצמו במקלחת שבתאו באמצעות כבל של קומקום. מגורמים במד"א נודע כי צוות מד"א הצטרף לנסיונות ההחייאה רק לאחר כרבע שעה בה טופל טופז על ידי הצוות הרפואי של בית המעצר ניצן. כאשר הגיעו נציגי מד"א איילון למקום לא נותר להם אלא לקבוע את מותו של טופז, שככל הנראה היה תלוי במשך דקות ארוכות ובשל כך, אבד כל סיכוי להצלת חייו. "אני לא אחזיק מעמד" "אתמול שוחחתי איתו והוא אמר לי 'אני לא אחזיק מעמד'". עו"ד אמיר (AP) עורך דינו ציון אמיר אמר לאחר שקיבל את ההודעה על מותו של טופז: "אתמול שוחחתי איתו והוא אמר לי 'אני לא אחזיק מעמד'". אמיר אמר כי מרגע שנעצר טופז שב והתריע על מצבו הנפשי וכי יש סכנה לחייו. "ניסיתי להאבק לשמור אותו חי", אמר אמיר בראיון לקול ישראל, "אפשר היה להשגיח עליו במוסד בפסיכיאטרי או בבית חולים או לשחררו בערבות בתנאים קפדניים מאד, עם שמירה של מפקחים". גם איש הטלוויזיה אברי גלעד, עליו איים טופז על פי החשד, אמר לאחר שנודע לו דבר מותו של טופז, כי "מה שמכאיב לי בפרשה זה ילדיו של דודו שמשלמים מחיר נוראי וקשה". עו"ד בני דון יחיא, חברו הקרוב של הבדרן דודו טופז שביקר אותו ביום חמישי האחרון בתא המעצר אמר כי "לא שללתי תסריט כזה. דודו היה איש של ניגודים והדיבורים על מוות לא היו זרים לו. הוא היה אדם מלנכולי ועצוב. ביקרתי אותו בימים האחרונים לפני בקשתו. ראיתי את הייאוש על פניו, אבל הוא ניסה לשמור גם על ההומור המיוחד שלו. הוא אמר שהוא זקוק לקרן אור ושהוא מתקשה למצוא אותה. הוא דיבר איתי על כך שהוא חש בבושה עמוקה על מעשיו, אבל שהוא לא התכוון שהדברים יצאו לפועל באותה צורה אלימה וקשה. זה היה צפוי וזה נראה כמו מחדל". הבדרן ננסי ברנדס, חברו של טופז אמר הבוקר בראיון לגלי צה"ל כי "דיברתי עם ציון אמיר, והייתי בטוח שדודו מתחיל להפנים ויודע שהוא יישב מספר שנים בכלא. זאת הסיבה שאני כל כך מאוכזב וכל כך עצוב. הייתי בטוח שהוא יתאבד בימים הראשונים למעצרו. חשבתי שכעת הוא כבר הבין את גזר דינו". לאחרונה הוגש, כאמור, כתב אישום כנגד טופז באשמת תקיפת אנשי התקשורת אבי ניר, בועז בן ציון ושירה מרגלית. כמו כן נטען כי תכנן לפגוע באנשי תקשורת נוספים. ![]() http://news.walla.co.il/?w=/1/1541031 |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|