הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 27-05-06, 20:07   # 1
uni
חבר וותיק

מיני פרופיל

uni לא מחובר  

Red face לכל המפונים/המגורשים/חיילים/אנשים תקראו מכתב שנכתב... חובה קריאה!

קודם כל אני חייב לציין שחשוב לקרוא את זה!!!

תשקיעו 5 דק' ותקראו הכל זה נראה ארוך בגלל הרווחים והסיומי שורה הקצרים. והכתב הגדול זה לא כזה ארוך!

המכתב שלא נשלח

זה היה מפגש בנושא פינוי עמונה. באותו מפגש דיברת על איך אתה שונא חיילים, איך אתה לא מסוגל לראות אותם! לתת להם טרמפים, לדבר איתם וכו'.

כאשר נשאלת האם גם עם החיילים שהם הילדים "שלנו", ענית שכן! קמתי ויצאתי.

יצאתי כי נעלבתי! לא,לא נעלבתי בשבילי, נעלבתי בשם מספר גדול מאוד של חיילים.חיילים שאתה שונא.

בפינוי עמונה ירדה הרבה שנאה לעולם,מכל המחנות ומכל פלגי העם.אבל שנאה כזאת שראיתי בעיניים שלך לא ראיתי הרבה זמן. שנאה שאינה מבדילה בין האנשים. זו השנאה שהייתה ליס"מניאקים בעיניים שגם הם לא הבחינו בין האנשים, בין עוברי אורח למתנגדים פסיביים בין נשים לגברים ובין צעירים לזקנים. לא עברת את מה שאני וחברי עברנו בקיץ האחרון. אני נעלב בשמם כיוון שהמלחמה שלנו הייתה קשה! אתה ידעת איפה אתה עומד, אנחנו לא!

אנחנו שלנשלחנו לכפר מימון הפסקנו לשתות בתקווה שנתייבש ולא להיות שם. אנחנו קמנו כל בוקר והתלבטנו האם "להפיל" פטיש 5 קילו על הרגל ולהתאשפז. אנחנו נקרענו כל יום מחדש בין רבנים שאומרים לסרב פקודה ורבנים שאומרים לא לסרב. אנחנו נלחמנו לעלות סיורים בלילה כדי להחליף חבר'ה מהפלוגה שתפסו " כתומים" ורצינו לתת להם לעבור. אנחנו היינו צריכים להילחם עם שוטרים כדי לבדוק מחסומים ולא למנוע כניסת יהודים לצפון הרצועה. אנחנו עברנו יום יום את התסכול של התנגשות בין שני ערכים שחונכנו עליהם!

אחרי מאבק כזה חייילים אומרים "נסתדר נחזור הביתה,יבינו מה עבר עלינו,יתמכו בנו!" אבל בחיים לא חשבתי לקבל דקירה כזאת בגב מאנשים בשכונה שלי! אנשים שיודעים טוב מאוד איפה חונכתי, על אילו ערכים יודעים טוב מאוד שאם לא הייתי בצבא הייתי בגוש באותו הזמן!.

אחרי תקופה כזאת כולנו צריכים לעשות חשבון נפש. אני יודע שאני בהחלט צריך. לפעמיים נראה כאילו מרוב המלחמה שלנו על ארץ ישראל (שאני לא מזלזל בה!!!) אנחנו שוכחים את עם ישראל מוחפפים בתורת ישראל! התשובה שלנו צריכה להיות מלאה בכל הפרמטרים!

ראש ישיבת מעלות הרב יהושע וייצמן אמר באחד משיעוריו שעם הנצח אינו מכיר שום דרך חוץ מדרך ארוכה! יש לנו המון עבודה לעשות,שנאה כזאת לא תועיל ולא תקדם שוב דבר! אני מציע שתשב עם עצמך ותחשוב,תחשוב אם זאת הדרך הנכונה, אם זה מה שיקרב את הגאולה. בברכת עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה.

חייל שכואב לו!

נלקח מתוך עולם קטן שבועון לצעירים [של שבת] גליון 53 משבת אמור

הועלה ע"י אבי. kola2004@walla.com
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום