![]() |
# 1 |
חבר פורום
|
שאלה בנוגע לחוק.
אוקאי רציני לברר כמה דברים בנוגע לחוק.
אם יש לי הסכם עם מישהו בע"פ לדוגמא, הוא יקנה לי משהו ואני אשלח לו משהו ( דוגמא ) ואני לא שולח, האם זה נתפס בבית משפט? והאם כאשר יש לי חוזה שחתום משני הצדדים ולא נחתם ע"י עו"ד, זה נתפס בבית משפט? ויכולים להוכיח שאני חתמתי? אשמח לתגובות של מבינים.
![]() |
# 2 |
חבר על
|
בקשר לראשון - איני יודע את התשובה, אבדוק את העניין עם עורך-דין מחר או מחרתיים (אחד שאני מכיר).
בקשר לעניין השני - אין צורך בחתימה עורך-דין על חוזה, ממש לא, מספיק ששני הצדדים חתמו והעניין סגור.
# 3 |
חבר פורום
|
בקשר לראשון - תודה ואשמח לתשובה בזמן הקרוב
בקשר לשני - החתימה חייבת להתבצע בעת\עיפרון או שלחתום את השם במחשב גם נחשב?
![]() |
# 4 |
אקס מנהל
|
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר פורום
|
אז אני אתן לך תשובה על השאלה השנייה
החוזה לא חייב להיחתם ע"י עורך דין אבל תיקח בחשבון שבטופס שתחתמו יכול להיות חורים.. |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר על
|
חובה לחתום בעט, כמובן.
ואין בעד מה, השאלה הראשונה תיענה בקרוב.
# 7 |
חבר פורום
|
הסכם בעל פה לא נתפס משום שאין עדין לכך שהסכמתם על הדברים..
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
דוגמא נהדרת לכך זה העניין עם האוטובוס אתה עולה לאוטובס שלך ובעצם חותם על הסכם אפילו בלי לדבר, אתה תספק לי שירות (תסיע אותי) ואני אשלם לך, הנה לך הסכם שמתקבל בבית משפט. דוגמא אחרת היא כשאתה מוכר רכב אתה יכול להצביע עליו , לכתוב את הסכום לקבל את הכסף ולסגור עסקה בלי לדבר. לכן זה קביל בבית משפט. שאלה שניה - ברגע שאתה פותח חשבון בבנק אין שם חתימה של עורך וזה קביל בבית משפט. חתימתך לערכתי תיבדק מול הבנק כי שם יש את החתימה המקורית שלך , אני מניח שישלחו את זה לגרפולוג שינתח את כתב היד שלך. אם טרם מלאו לך 18 שנה אסור לך לחתום על שום הסכם, כמובן שיש יוצאים מהכלל. בהצלחה. |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר פורום
|
לדוגמא אני בעל חברת איחסון, סיכמתי עם הבן אדם לשנה, ובפועל מה שהוא קיבל זה חצי שנה. הוא יכול להוכיח שהתחייבתי לו לשנה? או שבכלל הוא סתם תרם לי את הכסף.
![]() |
# 10 |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
חוזה "תופס", בין אם מדובר בכתב, בעל-פה, או אפילו ע"י התנהגות (חוץ מחוזים מסויימים מאד שחייבים להתבצע רק בצורה מסויימת, כמו חוזה מכר של מקרקעין). חוזה "תופס" בין אם חתמת עליו בעט, בעפרון או בכל דרך אחרת שמוסכמת.
וזה כמובן בעקרון. תמיד טוב לעשות חוזים בכתב, כי הרי הצורך בחוזים עולה בעיקר כשיש סכסוך, וכשיש סכסוך לא תמיד הצדדים "זוכרים היטב" מה היו ההתחייבויות שלהם... |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|