![]() |
# 1 |
Winner
|
שאלה בקשר למחלקות
שלום,
יש לי שאלה בקשר למחלקות בPHP. מה ההבדל אם אני בונה מחלקה בPHP ובתוכה אני בונה פונקציות, ואם אני אבנה את אותן הפונקציות אבל לא יהיו בתוך מחלקה? תודה, רום.
# 2 |
חבר מתקדם
|
הפונ' יוכלו להשתמש למשל במשתנים פנימיים של המחלקה בעזרת this.
למשל יש לך מחלקת מסד נתונים, ומשתנה חיבור $myConnectVar, תוכל לגשת אליו כך: קוד:
$this->myConnectVar זה אחד היתרונות ![]() נראה לי גם שבמחלקות זה יותר בטוח או שקל יותר לאבטח.
![]() |
![]() |
# 3 |
תודה על תרומתך.
|
הקוד הוא הרבה יותר מסודר, בעיקר שמדובר על אובייקטים.
במחלקה, כל הפונקציות שם קשורים אחד לשני, כל פונקציה אחראית על משהו, ובסופו של דבר תופעל מתישהו. יש גם את כל הקטע של ההורשה שאני לא אכנס אליו, וכל הקטע של הגישות (private, public, protected וכו'). היתרון במחלקות הוא שבגלל שהקוד כל כך מסודר, אתה יודע בידיוק מה כל דבר עושה, וזה יתרון גדול.
![]() |
# 4 |
תודה על תרומתך.
|
הרעיון מאחורי מחלקות הוא שהכל יהיה מסודר ביחד וככה נוכל לייבא את המחלקה כעצמים לתוך הקוד שלנו.
לדוגמא בניתי מחלקה שמטפלת בכל הפעולות של המסד נתונים אז אני רק קורא לקובץ DATABASE.PHP ואני משתמש בכל המחלקה בינה לבין עצמה יש עוד אלפי דוגמאות. פשוט לא עולה לי לראש כרגע. בכל מקרה דיי קשה לבנות מערכות בסדר גודל ללא שימוש במחלקות.
# 5 |
Winner
|
המשתנים וההורשה הבנתי,
אבל הסדר למה? אם אני בונה את הקובץ DATABASE.php ופשוט הפונקציות לא נמצאות בתוך מחלקה אחת (וככה אני קורא לקובץ ע"י include). זה לא יותר מסודר, פשוט ונוח?
# 6 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
הרבה יותר קריא כמחלקה.
![]() |
# 7 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 8 |
הוסטסניון
|
זה בעצם מה שרותם מנסה להסביר פה, כל אובייקט (יצירת המחלקה) בא ב"עסקת חבילה" של הכל או כלום. יש לו מטודות (פונקציות) ותכונות משלו וכדומה.
בפונקציות הכל בנפרד, מחלקות הכל מאוחד.
# 9 |
תודה על תרומתך.
|
ציינתי כבר שבחלק מהמקרים זה עובד יותר מהר ?
לדוגמא תנסה לקחת SOURCE של דף בעזרת FILE_GET_CONTENT לתוך משתנה ותפעיל עליו פונקציות... בתוך מחלקה זה יהיה יותר מהיר (וכן ערן אני בדקתי את זה)...
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|