הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 19-08-07, 23:47   # 1
Aviad
חבר חדש

מיני פרופיל

Aviad לא מחובר  

[שאלה] כיצד אני פותח עסק פטור?

שלום, אני בונה אתרים להנאתי, ובזמן האחרון התחלתי לבנות אתרים גם בתשלום.
ההכנסה שלי היא לא גבוהה במיוחד ומגיעה לבערך 1000 שקל בחודש. הגיע אליי לקוח שמבקש קבלות, עכשיו אני לא רשום לא כעסק ולא כחברה ולא כשום דבר כזה, ואני מעוניין לדעת מה עליי לעשות.
קודם כל, הלכתי לאופיס דיפו וקניתי פנקס קבלות, האם אני יכול פשוט למלא את השדות בקבלה ולתת לו? מאחר והסכומים הם מזעריים יחסית, או שמא עליי לנקוט בפעולות יותר רציניות? כמו לרשום חברה או לרשום עסק פטור? בנוסף, אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל אני לא מזמן עברתי את גיל 18.

מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה מראש, אביעד.
  Reply With Quote
ישן 19-08-07, 23:52   # 2
Cream
חבר מתקדם

Cream's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Cream שלח הודעה באמצעות MSN אל Cream Send a message via Skype™ to Cream

Cream לא מחובר  

תענין פה... http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Si...nessProcedure/

וגם פה:
http://www.ucan2.co.il/biz_steps.aspx

ואסור לך מבחינה חוקית לרשום קבלות אם אתה לא רשום כחוק! זה פשוט יהיה עבודה בעיניים ושקר כלפי הלקוח.
  Reply With Quote
ישן 19-08-07, 23:55   # 3
Aviad
חבר חדש

מיני פרופיל

Aviad לא מחובר  

תודה ששלחת לי את האתר הזה! על פי האתר אני רואה שאני חייב לרשום עסק כחברה במרשם החברות רק במידה ואני מעוניין שהעסק יפעל תחת הגדרה משפטית של "חברה", אבל למעשה אני מעוניין רק שהוא יפעל תחת הגדרה של "יחיד" או "עסק פטור" ואני לא צריך חברה (במיוחד כי האגרה על רשימת חברה היא 2200 שקל).
אם ככה אני יכול רק לרשום את ה"עסק" שלי כעסק פטור, ללא אגרה, ולמלא את הקבלות שקניתי?

במילים אחרות, באתר ששלחת לי יש 3 צעדים שצריך לנקוט כדי לפתוח עסק:
1. רישום ברשם החברות.
2. רישום עוסק במשרדי מע"מ.
3. רישום עסק באגף מס הכנסה.
אז אני יכול למעשה לנקוט רק בשני הצעדים האחרונים על פי האתר ששלחת?

Last edited by Aviad; 19-08-07 at 23:58..
  Reply With Quote
ישן 20-08-07, 00:02   # 4
Cream
חבר מתקדם

Cream's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Cream שלח הודעה באמצעות MSN אל Cream Send a message via Skype™ to Cream

Cream לא מחובר  

מהו "עוסק פטור"?

א) אם מחזור-העסקאות השנתי הצפוי שלך נמוך מהסכום הקבוע בחקיקה (המשתנה מדי פעם), תהיה פטור מהגשת דוחות למע"מ.

אם תסווג כעוסק פטור, פעם בשנה יהיה עליך להגיש למשרד מע"מ הצהרה לגבי גובה מחזור-העסקאות שלך.

כאשר מחזור-העסקאות שלך יגיע לסכום הקבוע כאמור, תהפוך לעוסק החייב בדיווח.
לתשומת-לב - לעוסק פטור אסור להוציא חשבוניות מס בגין עסקאותיו!

כמו-כן, הוא אינו רשאי לקזז מס תשומות בגין הוצאותיו.

ב) יחד עם האמור לעיל, יש לדעת, כי קיימים בעלי עיסוקים ומקצועות, החייבים להירשם כעוסקים מורשים, וזאת ללא כל קשר לגובה מחזור-העסקאות השנתי שלהם.

בעלי עיסוקים כאמור, הם למשל: רופאים, אדריכלים, טכנאים, טוענים רבניים, מנהלי חשבונות.

פרטים נוספים בעניין דיווחים, הוצאת חשבוניות וכו', תוכל לקבל במשרד מע"מ.

יש לך פה מדריך לכל הקטע הזה: http://www.mof.gov.il/customs/osek_mam.htm תקרא אותו ותבין...ממה שהבנתי..אבל צריך להירשם כרגיל רק בגלל שאתה עסק קטן ואין לך מחזור מכירות של 64 אלף בשנה אז אתה מקבל תווית כעוסק פטור...
  Reply With Quote
ישן 20-08-07, 00:10   # 5
Aviad
חבר חדש

מיני פרופיל

Aviad לא מחובר  

את כל המדריכים שהבאת כבר קראתי כשחרשתי את גוגל, אבל רוב המדריכים האלה פונים כנראה לאנשים מבוגרים יותר, עם ציפיה להכנסה כספית גבוהה, ולא לזאטוטים כמוני.

מהאתר ששלחת לי בהודעה הראשונה לעומת זאת, הצלחתי להבין שאין הכרח להירשם ברשם החברות, וגם שמתי לב שכתוב באתר של רשם החברות
ציטוט:
מוצע, בטרם קבלת החלטה להתאגד כחברה להתייעץ עם בעלי מקצוע כמו: עורכי דין רואי חשבון, בדבר כדאיות הרישום כחברה.
ולכן אני מבין שאין הכרח להירשם תחת התואר "חברה", כיוון שכתוב שיש להתייעץ.. בטרם קבלת ההחלטה האם להירשם כחברה, כלומר שיש אפשרות אחרת לפיה לא נרשמים תחת התואר "חברה".

האם מישהו יכול לומר לי אם הבנתי נכון?
  Reply With Quote
ישן 20-08-07, 00:24   # 6
Cream
חבר מתקדם

Cream's Avatar

מיני פרופיל

Cream לא מחובר  

נכון נכון...כמה שידוע לי מספיק לפתוח רק תיק במע"מ אם אני לא טועה...עדיף שתפנה לאחת החברות פה שהן רשומות..כי אני לא ממש בקטע של זה...
  Reply With Quote
ישן 20-08-07, 10:17   # 7
bnetanyahu
Permanently Banned

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל bnetanyahu

bnetanyahu לא מחובר  

Cream אחי אתה ענק! חח אתה בהתחלה רושם תגובה ענינית ולבסוף
"עדיף שתפנה לאחת החברות פה שהן רשומות.. כי אני לא ממש בקטע של זה.."
חחחחחחחחחחחח.. אתה ענק!!

ודווקא אני מאוד ממליץ על הדף: http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Si...nessProcedure

הוא עזר להרבה אנשים שאני מכיר.
עלה והצלח!
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום