|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר חדש
|
כי כולם מתחילים מאיפשהו :)
שלום לכולם. בימים האחרונים התחלתי את מה שדחיתי במשך 3 שנים - ללמוד ASP.
באמת היה קצת מוזר, בעיקר בגלל שצברתי נסיון רב בכל מה שקשור לבניית אתרים(מתכנות ועד לעיצוב), אבל הנסיון שלי בצד שרת ממש עלוב. עכשיו אחרי שסיימתי ללמוד את הבסיס, אני מנסה לבנות מערכת ניהול תוכן פשוטה(על מנת ללמוד תוך כדי יצירה), שבנויה מבלוקים(אותו עיקרון של PHP NUKE). עיצוב+CSS כבר בבנייה, אבל אני לא בטוח לגבי העדכון של הבלוקים. אשמח אם תכתבו הסבר פשוט לגבי הפעולה של קוד ASP על מערכת כזו(אין צורך לכתוב קוד, למרות שמי שרוצה מוזמן). ד"א למרות שחיפשתי בפורום, אם כבר יש אשכול בנושא אשמח אם תפנו אותי לשם. |
![]() |
![]() |
# 3 |
משתמש - היכל התהילה
|
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר חדש
|
מערכת יחסים ארוכת טווח עם מיקרוסופט
ציטוט:
ככה שאם כבר אני אלמד צד שרת, עדיף לי ללמוד ASP ועל הדרך להשתמש במערכת לפרוייקט הבגרות... **אני מקווה שPHP יבוא בהמשך ![]() Last edited by TheValley; 15-02-08 at 17:41.. |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר וותיק
|
דווקה ASP עדיפה על PHP בגלל כל האפשרויות שיש לה וכל המודולריות שלה אבל בכללי לא הרבה יקנו ממך אתרים בASP כי גם התכנות יקר וגם השרת וPHP זול יותר בהמון המון אז יעדיפו לקנות PHP לכן בהתחלה לומדים PHP אחרי זה ASP
![]() |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר חדש
|
אכן מערכות PHP נמכרות יותר, אבל כמו שאמרתי אני מעדיף ללמוד קודם את מה שאני צריך בטווח המיידי, ואז כשיהיה זמן, אולי בקיץ, להתחיל PHP אחרי שאני כבר מנוסה בעניין...
|
![]() |
![]() |
# 7 |
אחראי פורום
|
הדברים היחידים שיש ב-ASP ואין ב-PHP זה כל החיבור עם השפות קומפיילר, את כל השאר אפשר "לקמבן", ואני בטוח שיש תוסף ל-PHP ש"מקמבן" גם את זה
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
חיים רואים שאין לך באמת מושג על מה אתה מדבר, ASP (מהסוג שלומדים בבית ספר) היא שפה במילים יפות עתיקה ומיושנת, ש PHP אפילו לא מסתכלת לכיוון שלה. אם כבר, אז התחברות היא בין DOT.NET ל PHP שגם שם, PHP לא נופלת ממנה... יש יתרונות לפה ולשם אבל זה בסופו של דבר הכל אותו דבר. יש המון המון המון פונקציות ודברים מובנים ב PHP שאפילו לא שמעת עליהם. תוסיף לזה את הקוד הפתוח והעליות הנמוכות וקיבלת את התוכנת צד שרת שמותקנת ב 80 אחוז מהשרתים בעולם.. אם היא הייתה כזאת גרועה, זה לא היה קורה.
![]() |
# 9 | |
חבר חדש
|
ציטוט:
כמו שאמרתי, תוכנית הלימודים לא מכסה אפילו 1/100 מהשפה הזאת. דרך אגב, הרעיון היה לצבור קצת נסיון בASP ומשם לעבור לסביבת דוט נט... אז בכל אופן... אחרי שהבהרנו את העניין... להזכירכם השאלה שלי היתה, באיזו שיטה כדאי לבנות מערכת תוכן עם בלוקים... הציעו לי פה ושם ליצור בלוקים סטטיים בעמוד שמתעדכנים כל פעם לפי התאריך הכי אחרון לפרסום. אבל עד כמה שאני מבין, במערכות אחרות מה שקורה בד"כ זה שמתווספים גם הבלוקים עצמם ולא רק כתבות, וכמובן שאפשרי לכתוב קוד שיציג רק את הבלוקים שהתווספו לאחרונה... |
|
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר על
|
תלמד SQL, זה יענה לך על השאלה
![]() בעזרת LIMIT / TOP של SELECT (בACCESS יש TOP בMYSQL יש LIMIT)
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|