![]() |
# 1 |
Permanently Banned
|
![]() ממליץ לנעוץ שימושי מאוד
כבר כמה פעמים עלתה השאלה של סטטיסטיקות בשוק הישראלי..אז אני מנדב לכם את המידע שיש לי.. בשנה וחצי האחרונות אני מפעיל מעקב אוטומטי על נתונים מכל גולש שמגיע לכל אתר שהחברה שאני עובד בה בונה. קהל היעד כאן הוא הגולש הממוצע, זה שנכנס לפורטלים המרכזיים. מדובר על סטטיסטיקות מעשרות אלפי גולשים יחודיים כל חודש. המעקב הוא על גרסת פלאש, רזולוציה ומערכת הפעלה (ממש מצטער שלא הכנסתי לזה דפדפן). המטרה היא לעקוב סטטיסטית על המצב בשוק שאליו אנחנו מכוונים בשביל לדעת מתי אפשר לעבור לגרסה הבאה ואת ההשלכות של עיצוב לרזולוציה מסויימת. המעקב מתבצע ע"י פלאש קטן שמוסף לכל HTML שעולה לשרת שלנו באופן אוטומטי. הפלאש עובד מגרסה 6 ולכן אין סטטיסטיקות על גרסאות נמוכות יותר. הפלאש שומר sharedObject (עוגייה) עם חודש וככה יוצא שאני מקבל נתונים פעם אחת מחודש מכל גולש שמגיע אלינו (לא משנה לאיזה דף). זה המצב נכון לחודש פברואר 2008: גרסאות פלאש: * פלאש 9 - 94.5% * פלאש 8 - 4.5% * פלאש 7 - 0.6% * פלאש 6 - 0.4% רזולוציה: * 1024X768 - 58% (מסך CRT) * 800X600 - 16.5% (מסך CRT) * 1280X1024 - 9.5% (מסך LCD) * 1280X800 - 5.5% * 1152X864 - 5% * 1280X960 - 1.3% * 1440X900 - 1.2% * 3% - רזולוציות אחרות (מתחת לאחוז אחד) (אפשר להפיק מזה את סוגי המסכים בארץ) מערכות הפעלה: * Windows XP - 91% * Windows Vista - 4.4% * Windows 2000 - 1.6% * Windows 98/ME - 1.4% * MAC OS - 0.25% * Linux - 0.03% שאר המערכות לא מזוהות. גרסאות ה-MAC הן בעיקר גרסה 10 - האחוז של 9 שולי ולא מזוהות גרסאות MAC אחרות. הנתונים כאן עוגלו לצורך קריאה נוחה יותר וגרסאות ביניים אוחדו. אם מישהו מעוניין בפירוט יותר מורכב מאיזה אני אעביר בפרטי. מקווה שזה עוזר לכם. נכתב ע"י עידו רונזטל |
![]() |
![]() |
# 2 |
הוסטסניון
|
תסכים איתי כשיש מעל מיליון גולשים בישראל לא 10 ולא 50 אלף זה לא תוצאה שנותנת באמת מה שנקרא סטטיסטיקות הגיוניות..
אבל תודה רבה על המידע הוא בהחלט עוזר ![]() |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
מוזר לא נראה לי שאחוז משתמשי הלינוקס כל כך קטן.
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
כי אולי פה בפורום יש אחוז גדול בגלל שהרבה פה מתעסקים באיחוסן PHP אבל רוב האוכלוסיה לא קשורים להוסטניג ולא משתמשים ב לינוקס כי אין להם צורך
|
![]() |
![]() |
# 6 |
הוסטסניון
|
הסטטיסטיקה שהבאת פה מתאימה לאתרים שלך.
לכל אתר צריך להיות קהל יעד משלו והוא צריך לעשות סטטיסטיקות משלו וצריך לנתח אותה וכך לחשב מה לשנות/להוסיף/למחוק באתר שלו.
# 7 |
Permanently Banned
|
לא אני כתבתי!
נכתב ע"י עידו רונזטל |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|