הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > תוכנה, משחקים ומערכות הפעלה

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 13-05-08, 17:21   # 1
Panda
הוסטסניון

Panda's Avatar

מיני פרופיל

Panda לא מחובר  

משהו שנורא עניין אותי לגבי לינוקס.

שלום לכולם.

יש לי משהו שנורא נורא מעניין אותי, תחשבו על זה, וזה פונה בעיקר לגיקים שיש פה..
למה הגיקים כל כך מתלהבים מהמערכת המסריחה הזאת סה"כ שנקראת לינוקס ומתקינים אותה על המחשב בבית? כאילו בדוגרי שחושבים על זה גיקים סתם משתמשים במערכת הזאת כדי להיות שונים בדרך מסוימת מהחברה. אין בלינוקס שום יתרון רציני:
לינוקס זה קל ---> היום אני בספק אם יש לכם בבית מחשב שלא מריץ וינדוס XP בצורה מעולה, ואם אתם רואים כזה הוא בטח מושבת או בבית ספר שלכם.
לינוקס יותר מאובטח ---> גם לוינדוס יש היום עדכונים, מה שגם אם אתם לא יודעים להגן על המחשב שלכם רוב הסיכויים שלא תצליחו להבין מה לינוקס בכלל.

העיקרון הוא שיש את הוינדוס, פרוץ זה אולי לא חוקי, אבל היום הוא כל כך פרוץ שאפשר לקבל בדיוק את אותו דבר שמי שמשלם מקבל. והסבירות שידפקו לך בדלת כי אתה משתמש ב-"מוצר לא חוקי" לא קיימת, מכיוון וקהל היעד של האכיפה הוא החברות המסחריות.

הדבר היחידי שאני יכול להסכים איתו הוא הקשר בין שרתים ללינוקס. הרי מערכת הפעלה קצת קלה יותר (ופשוטה יותר) וחינמית מתאימה בדיוק לשרתים של היום

הנקודה שלי בעצם היא שאין שום סוג של יתרון שבאמת שווה את המאמץ להתקין לינוקס בבית אלא אם אתם מחפשים בכוח להיות שונים ולנסות "להוכיח" את עצמכם בפני אחרים שגם זאת לא הדרך.

אז אני שואל? למה להשתמש בלינוקס שלא תומך היום בהמון דברים שיש את הוינדוס שתומך בהכל?

אשמח לתשובות. עומר.
  Reply With Quote
ישן 13-05-08, 17:41   # 2
Rom
Winner

מיני פרופיל

Rom לא מחובר  

לי בבית יש 2 מערכות הפעלה, גם ווינדוס XP וגם לינוקס.
בלינוקס אני משתמש רק בדברים שקושורים לכסף כמו פאיפל, דומיינים, קניות באינטרנט עם כ.א ודברים כאלים.
מכיוון שהוא הרבה יותר מאובטח, וזה בדוק, ולא רק בגלל העדכונים.
בווינדוס אני משתמש בכל שאר הדברים והיומיום, למשל עכשיו אני כותב מהווידוס..

אימייל: Rom.As10@gmail.com
מסנג'ר: Rom_as10@hotmail.com
  Reply With Quote
ישן 13-05-08, 21:02   # 3
Alm
מנהל ראשי בדימוס

מיני פרופיל

Alm לא מחובר  

זה כבר מוכח וברור שחלונות של מיקרוסופט עם ממשק הרבה יותר נוח ופשוט.
אומנם האבטחה שלה קצת פחות טובה משל לינוקס אבל הסיבה היא פשוטה - לינוקס פונה לקהל יעד (כרגע בכל מקרה) מאוד מצומצם יחסית לחלונות. היות וזה כך הפורצים ומוצאי הוירוסים רוצים לתפוס כמה שיותר "קורבנות ברשת" ולכן פונים מלכתחילה לדבר שיותר נפוץ. לכן מלכתחילה הם פונים לחלונות ע"מ לתפוס את אותם "קורבנות ברשת" רק בכמות גדולה, הרבה יותר גדולה ממה שלינוקס יכולה להניב.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום