![]() |
# 1 |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
אבטחת המערכת - מה אפשר לעשות?
אני פשוט בור בנושא הזה.
אני עובד על מערכת תוכן לאתר בהיקף מטורף. (המסד צפוי להגיע ל150GB של נתונים). משתמשים נרשמים ושולחים הודעות, אני מאשר אותן והן מופיעות בלוח. אין קוקיז במערכת, סשין אחד למשתמש. אבל איך בעצם אני מגן על המערכת מפריצה, הצפה, הזרקות ושאר שטויות? מה אפשר לעשות חוץ מCHAPTA ? תודה רבה לעוזרים. |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
זאת שאלה כזאת של "כל התורה על רגל אחת".
אז על שאלה כזאת אתה בטח לא מצפה לתשובה מפורטת. בגדול אבטחת מידע מתחלקת לרמות שונות (Layers) - אבטחת הרשת עצמה, מערכת ההפעלה, האפליקציה ברבדיה השונים וכו'. כל רמה כזאת וכל נושא שהעלית מחייב בדיקה. כלומר: אם רוצים להגן מפני הצפות, Captcha הוא סוג של פתרון (לא בכל המקרים). כמובן שיש להגן מפני Injections, ולזכור שהשרשרת נמדדת בחוליה החלשה ביותר שלה. אז אין כאן תשובה לשאלה שלך מפני שהיא כללית מדי, אבל חלק אינטגרלי מהאפיון של המערכת הוא נושא האבטחה. |
![]() |
![]() |
# 3 | |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
ציטוט:
![]() ![]() אני מאוחסן כרגע על גודדי, הם מספקים SSL עם "אבטחה" לשרת. זאת אומרת, רמת האבטחה על השרת שלהם באיכות הכי גבוהה שהם מציעים (בערך 250 דולר לשנה). זה עוזר במשהו? |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
רמת האבטחה היא מהבסיס של כתיבת המערכת, לא הגיוני שתכתוב מערכת ואז "תאבטח" אותה, כי אתה כבר צריך לכתוב אותה ככה שהשורשים מוכנים לאבטחת המידע
הייתי מציע לך לעבוד עם FRAMEWORK או לפחות אם קומפוננטות מפריימוורקים, יש פאק בשם EASY COMPONENTS שמכיל כמה קומפוננטות שימושיות (אינפוט, טמפלטים, פילטרינג, ואדליאציה, מסדינתונים) או אם יותר נוח לך - תיקח קומפוננטות של ZEND FRAMEWORK, רובם יודעות לעבוד בתור STANDALONE (נדרש רק לבצע INCLUDE לקובץ).
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|