![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
מחלקותPHP-למה צריך?
אני יודע PHP ברמה טובה+SQL
נגיד אני יכול ליצור מערכת סקרים,כתבות,אולי גם פורום קטן,פאנל ניהול ודברים כאלה עכשיו לגבי מחלקות ראיתי שמלא מערכות בנויות על מחלקות ב PHP אז 2 שאלות: 1)כמה זמן יקח למי שיודע PHP ברמה שציינתי ללמוד מחלקות(ולשלוט בהם ברמה טובה כמו להבין קודים של מחלקות טוב ,להשתמש בהם) 2)למה זה בעצם שימושי מחלקות? הבנתי שזה אוסף של פונקציות לאותה מטרה אבל למה ב אמת צריך את זה? אם אפשר דוגמאות שאני יבין תודה רבה רבה |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר בקהילה
|
מחלקות זה אחד הדברים החשובים בתכנות מונחה עצמים (OOP).
כמו שאמרת מחלקה היא אוסף של פונקציות ומשתנים. אין מה ללמוד פה, זה אותו הקוד. מחלקה בעיקר חוסכת קוד. אתה יכול לכתוב מחלקה עם פונקצייה שמחזירה ערך מסויים ולהשתמש בה הרבה פעמים. במקום להוסיף את אותו הקוד בכל דף, אתה פשוט קורה שוב ושוב למחלקה. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר על
|
אני יוסיף קצת על מה שעידן אמר,
המחלקה נועדה לשתי מטרות עיקריות: מודלאריות - כלומר,כשתרצה לשנות ולשפר את המערכת/מתכנת אחר יאלץ לעשות זאת הקוד יהיה קריא ומובן על ידי כך שהוא מפוצל לקטע גדול שבתוכו קטעים קטנים. לדוגמא מערכת ניהול תוכן, יהיו בה המון מחלקות: מחלקת משתמשים,מחלקת התוכן וכו'. כך בעצם קל יותר לגשת אל הנתונים. המטרה השנייה היא, האפשרות להעביר את המחלקה ממערכת למערכת מבלי לשנות אותה באופן גדול. לדוגמא: בנית דף הרשמה ואתה מעוניין לשים אותו במספר מערכות שלך עם נתונים שונים, הרבה יותר קל שזה מסודר במחלקה,כך אתה יודע איפה נמצאים הנתונים ומשנה אותם בקלות, מה שמאפשר לך להעתיק כל מחלקה שאתה צריך לכל מערכת שאתה בונה שזה חיסכון עצום בזמן. אגב, בהתחלה גם אני לא הבנתי למה צריך את המחלקות אבל לאחר עבודה של כמה ימים איתם הבנתי כמה שהם עוזרות.
# 4 |
חבר וותיק
|
ומבחינת לימוד
http://php.eitan.ac.il/main.php?id=00155 יספיק לי? והאם אפשר דוגמאות למחלקות של משתמשים או טפסים ככה בתור התחלה שאני יראה איפה אני עומד בבקשה? |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
בס"ד
זה סתם שטויות.. תתכנתת שכונה.. זה הכי כיף ![]() |
![]() |
![]() |
# 6 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
בפרטים..יש בPHP מחלקת סוקטים לתקשורת בין מחשבים , מקלה עליך מאוווד במקום לבנות אחת שיקח לך המון זמן ולא בטוח שיש את הידע הנדרש.. |
|
![]() |
![]() |
# 7 |
Whatever
|
http://www.local-host.co.il/index.php?page=dev
![]() אל תעשה את זה לאנשים, בבקשה אל תציע שירות בניית אתרים.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|