![]() |
# 1 |
חבר על
|
רסיבר או יציאת 2.1
אהלן יש לי שתי רמקולים SONY בגודל 85 ס"מ על 30 בערך ועוד סאב (לא של סוני), הסאב לא קשור למערכת ולכן אין יציאה אליו, אז חיברתי רמקול אחד בטור לסאב, הבעיה שהמתח מתחלק ולא שומעים באותו היחס בין ימין לשמאל. לפי מה שהבנתי צריך רסיבר, פשוט שיתן יציאה לסאב, חיפשתי בזאפ והמחירים גבוהים 1200 שקל. יש משהוא יותר זול?
#המערכת מחוברת למחשב #אין לי מושג מה ההספק\ התנגדות של הרמקולים. תודה רבה, משה. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
אז ככה.
כמובן שאם אתה תחבר את בצד אחד שני רמקולים ובצד השני רמקול אחד אז לא ישמעו שווה בשני הרמקולים כי כמו שאמרתה, המתח מתחלק על שני הרמקולים. כמה אפשרויות יש לך- אם אתה מבין טיפה באלקטרוניקה, ולא כל כך חשובה לך האיכות, אתה יכולה לבנות מגבר מתח קטן- לא סיפור, גם מבחינת כסף, ואז פשוט לחבר אותו ביציאה שהולכת לשני הרמקולים. עוד אפשרות היא פשוט לשים התנגדות שתיהיה שקולה להתנגדות של הסאב בטור הרמקול השני בעזרת נגד, או כל דבר אחר שתמצא לנכון, אתה תגיע למצב שבשני הרמקולים ישמעו באותה גובהה, אבל אתה תקבל בשניהם ווליום נמוך . בשתי הדרכים האלה אתה עלול לקבל רעשים בדרך, אם אתה משתמש בשיטה של הנגד אז לא אמורה להיות בעיה, אבל בשיטה של המגבר אתה צריך לבדוק שיש לך סיכוך על הכאבל כי אם לא אתה עלול גם להגביר רעשים. אם אתה לא מעוניין לעבוד בצורה "חאפרית", אתה באמת צריך לקנות רסיבר אחר. ד"א ההספק וההתנגדות של הרמקולים רשומים על הרמקול, אם יש לך אוומטר בבית אתה יכול למדוד אותם בלי לפרק את הרמקולים. שבת שלום ![]() |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר על
|
לא רשום לי מאחורי הרמקולים ההספק\התנגדות.
לא הבנתי את הקטע של הנגד, לעשות שההתנגדות השקולה מימין ומשמאל תהיה שווה? |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
זה אלקטרוניקה פשוטה במעגל טורי
אם ההתנגדות על רמקול אחד תהיה זהה לשני (פשוט תגביר אותה עם נגד בדרך לפני הרמקול ואחרי היציאה) אז בשניהם ישמעו פחות חזק ממה שבאמת הם יכולים אבל הם יהיו מאוזנים כמו שתומר אמר זה עבודה קצת חאפרית אבל זה לא מסובך ויכול לחתוך 1200 שקל פי 10 ואולי יותר (:
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אחר כך, תלך לחנות אלקטרוניקה ותבקש נגד ששווה להתנגדות הרמקול +- (או אם אתה רוצה במדויק אז פוטנציוטמר), אחר כך תחבר את הנגד הזה בעזרת הלחמה לאחד הקטבים של הרמקול (עדיף החיובי), ותקבל את אותו הסאונד בשני הרמקולים בעלות של עד 5 שקלים גג. וכן הרעיון הוא שההתנגדות השקולה של שתי היציאות מהמגבר תיהיה שווה. פשוט מאוד, וזול מאוד.. מקווה שעזרתי.. יום מעולה :] |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר על
|
אני במגמת אלקטרוניקה..
בגלל ששתי הרמקולים שוים אז אני פשוט התנגדות שווה לסאב (שנראה לי רשום), תודה אני ינסה ונראה מה יהיהו התוצאות. |
![]() |
![]() |
# 7 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
בקיצור הבנתה את העניין. ועוד הערה, אני לא יודע באיזה שנה אתה, או אם הגעתה לזה, או שלמדתה את זה או כל דבר אחר, אבל, אני מאמין שעצם זה שאתה במגמת אלקטרוניקה אומר שיש לך ציוד אלקטרוניקה מינימאלי, בתוך הציוד הזה צריך להיות לך גם אוומטר, שזה מד של זרם, מתח, התנגדות ועוד כמה דברים, באוומטר אתה יכול להעביר אותו לבדיקה של התנגדות, ואז דרכו לבדוק את ההתנגדות של הסאב. |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר על
|
אני בי"ב, אני יודע מה זה אווטמטר פשוט חיפשתי פיתרון אחר...
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|