![]() |
# 1 |
הוסטסניון
|
לימודים אקסטרניים
שלום לכולם.
אני ממש שוקל, להתחיל ללמוד בצורה אקסטרנית. כן, זה נשמע מפחיד, אבל בכל זאת זו החלטה שלי שאני רוצה לעשות. בעצם החלטתי ללמוד את החומר של הבגרויות לבד, חוץ ממתמטיקה, אנגלית, פיזיקה, ואולי מחשבים, שאת המקצועות האלו אני כנראה אלמד דרך יואל גבע או חברה אחרת. יש פה אנשים שעשו אקסטרני? או שלומדים בצורה אקסטרנית? מה יש להם להגיד על הדרך הזו? תודה מראש.
# 2 |
חבר וותיק
|
קודם כל לא למדתי אקסטרני אבל מי שלוקח על עצמו את זה חייב קודם כל להיות סופר אחראי ועם תזרים מזומנים למורים פרטיים.
אני ת'אמת לא מבין למה ללכת לאקסטרני אם יש לך בצפר עם חברים בחינם.. אבל אני מניח שכבר חשבת על זה. |
![]() |
![]() |
# 3 |
אחראי קהילה
|
בשביל מה אקסטרני? לא חבל על הכסף? וגם בית ספר זה כיף, חברים והכל..
לדעתי, שנה את ההחלטה, לא הכי כדאי, אלא אם כן אתה לא יכול ללמוד בבצפר מסיבה זו או אחרת נ.ב - אפשר ללמוד בבתי ספר גם מקצועות מוגברים ? (פיזיקה או מחשבים) |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
אתה לומד בשביל בגרות?
אם לא, אל תיקח. |
![]() |
![]() |
# 5 |
הוסטסניון
|
אני מתחיל ללמוד בפרוייקט של משרד החינוך לבני נוער שעזבו את בית הספר,
מלמדים אותך בקבוצות קטנות את כל המקצועות לבגרות, וזה בחינם על חשבון הכסף שאתה אמור לקבל מהמדינה. אם תרצה עוד פרטים על כל זה, אתה מוזמן לדבר איתי.. ולמה אני עושה את זה? כדי לעבוד כל שאר השבוע במשרה מלאה. |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר על
|
אני הייתי מוותר על לימודים אקסטרניים מכמה סיבות.
בבי"ס יש לך חבר'ה שיוכלו לתמוך בך, לעזור לך לפניי בגרויות. יש לך מורים שיעזרו לך (לפחות חלקם) בהכנה לבגרות וייתנו לך אוזן קשבת. בבית יהיה לך בעיה ללמוד, על כל כמה שאלות שיהיו לך ויהוו לך אי הבנה תצטרך ללכת למורים פרטיים וזה המון כסף. בב"ס תוכל להשלים 12 שנות לימוד לכל הפחות. אם אתה מעוניין בבגרות מלאה, קשה מאוד לעמוד באתגר בתור אקסטרני. אני מקווה מאוד שתעשה את ההחלטה הנכונה. אני אישית לא התנסיתי מעולם בלימודים אקסטרניים אבל כמה מהחבר'ה שלי למדו כך ונפלו בגדול ללא בגרות וללא כלום.
# 7 |
הוסטסניון
|
טוב, תודה קודם כל לכל אלו שהגיבו.
תאי - אני אשמח לדבר איתך על הנושא. בכל אופן, אני כנראה בזמן הקרוב, הולך לגשת לשלושה מבחנים, ולנסות ללמוד אליהם בצורה אינטנסיבית ולראות כמה אני אוציא. אני אישית כבר כתבתי מאמר על הלימודים האקסטרניים, ולפי איך שאני רואה את זה, המסגרת האקסטרנית יותר מתאימה לי. אני לא אפרט את כל הסיבות, אבל אני יכול לכתוב שקצב הלימוד בבית הספר לא תמיד כ"כ מהיר, מה שלפעמים גורם לשיעמום, שגורם לאי הקשבה בשיעורים, שגורם לאי ייחוס חשיבות לכל שיעור, משמע זה גורם להברזות, כי אתה לא חושב שהשיעור יכול להועיל. משמע כל זה גורם לציונים נמוכים, + פגיעה בציון המגן. שוב, כל אחד והמסגרת שמתאימה לו. אני אישית נכון לכרגע רואה שהמסגרת האקסטרנית יותר מתאימה לי. ומלבד כמה מקצועות, ככל הנראה אני הולך ללמוד לבד. אשמח לעוד תגובות מאנשים.
# 8 |
חבר בקהילה
|
החלטה שלך יש צדדים של בעד ונגד העניין
כל אחד והשיקולים שלו |
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר וותיק
|
כסף זה לא הכל בחיים
# 10 |
הוסטסניון
|
תמיד אפשר להתחכם...
אם אני אגיד לך שאני מנהל עסק משלי, עושה רק מה שאני אוהב, ונהנה מכל רגע? ![]() ואם אני אגיד לך שאני מנצל את הידע ואת הזמן, כדי לעזור למספר עמותות עם קידום אתרים וכל עניין האינטרנט? |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|