![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
שאלה.. לגבי ביטוח
יש לי שאלה, עם וויכוח דיי גדול אצלי במשפחה על זה..
אם אין לי ביטוח על האוטו של אבא שלי, אני לא יכול לצאת איתו למקומות? אם שוטר תנועה עוצר אותי לביקורת לדוגמא מבקש רישיונות, הוא יבקש גם את טופס הביטוח שלי? הבנתי מחבר שלי שיצא חוק חדש שאסור להם לבקש את הביטוח משהו כזה.. לוויכוח ולדיון.
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
|
![]() |
![]() |
# 4 |
אושיית הוסטינג
|
הבעיה העיקרית שלך, היא אם בטעות הורדת מראה של רכב 2009, יצאת בנזק של 1500 שקל+-,
זה שקול ל-50% מהעלות של ביטוח מקיף לרכב חדש, שקול את האפשרות לחסוך לביטוח ואז לנהוג.
# 5 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
אז נסיעה ללא ביטוח חובה שווה לנסיעה בלי רישיון = קנס ואף משפט, וזה גם פלילי. לא רק שביטוח החובה הוא בשביל עצמך, לבטח את החיים שלך, ואת הנזקים שיכולים להיגרם לך עקב תאונת דרכים. |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר חדש
|
בלי ביטוח צעיר אתה יכול לנהוג רק שזה ממש לא מומלץ מהסיבה שכל טעות קטנה
תמשכן אותך. ללא ביטוח חובה אתה לא יכול לנהוג. |
![]() |
![]() |
# 7 |
אושיית הוסטינג
|
אתה מוזמן להסתכל על תעודה של ביטוח חובה,
ולשים לב שכמעט 99% מהתעודות, תקפות גם לגבי הבן של הבעלים.
# 8 |
חבר מתקדם
|
מה הכוונה? שאם יש לאבא שלי ביטוח חובה הוא גם תקף על בנו? או שאתה מדבר על ביטוח מקיף?
![]() |
# 9 |
אושיית הוסטינג
|
בסעיף 20 ומשהו של ביטו החובה, מופיע משפט בסגנון:
"כל מי שנוסע באישור בעל הפוליסה", הסעיף הזה מאפשר לך לנהוג ברכב, אבל, ואבל גדול, יש כל כך המון סעיפים וכל כך המון תקנות, שעדיף לאבד 3000 שקל בשנה, מאשר לאבד 120000 בשגיאה אחת. לכן, תתיעץ קודם, עם הסוכנות ביטוח, עם אבא, עם חברים, תגיע איתו להסכם תשלום מסויים[60/40 + דלק עלי] - תראה לו שאתה מגלה אחריות ואתה טיפוס רציני ואם הוא יתן לך את הרכב לבד לא תחזיר אותו על גרר. ואל תגיד משפטים כמו: "באנטרנט אמרו לי שמותר לי לנהוג", אחרי שריסקת לו את הטמבון[חס וחלילה.]
# 10 |
חבר מתקדם
|
אם אין לך ביטוח על הרכב של אבא שלך ולא משנה מה הסיבה אם זה ביטוח צעיר או שאבא שלך עשה ביטוח רק עליו כנהג (שזה אפשרי בשביל הנחה בביטוח) אז אין לך ביטוח.
לרוב המקרים השוטר מבקש רשיון רכב ונהיגה אך אם פגעת במישהו גופנית העונש הוא קנס או מאסר עד שלושה חודשים, על פי שיקול דעתו של השופט. בנוסף לעונש השופט יכול להוסיף פסילת רשיון לתקופה של מינימום 12 חודשים וזה עוד לא דיברנו על התביעה האזרחית שהנפגע יתבע אותך זה יכול להגיע למליונים Last edited by mdanan; 25-08-09 at 14:12.. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|