|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
מחשב שלא שומר עוגיות?
נגיד ואני עושה מערכת התחברות ליוזרים או כל מערכת אחרת שמבוססת על עוגיות
ויש מחשב שלא שומר עוגיות א, מה לעשות איתו? איך אני יוכל שהוא ישתמש במערכת אם הוא לא יכול לשמור מידע? ב, איך אפשר לדעת שהמחשב שלו לא שומר עוגיות? ג, האם זה באמת נכון שיש מחשבים שלא שומרים עוגיות תודה |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
א. SESSION .
ב. קראתי על זה פעם נראה לי שאפשר לדעת. ג. כן , לחיצה על כפתור קטן והמחשב שלך לא ישמור עוגיות לעולם. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
לא עושים איתו כלום, בעיה שלו.
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
זה פיצ'ר פרטיות בסיסי של מרבית הדפדפנים כיום. הפתרון הוא שימוש בסשנים במידה ומדובר בחלק נכבד מהלקוחות שלך. אם מדובר בגולשים בודדים הייתי מוותר על כך. ואיך בודקים אם היוזר מקבל קוקיז? מנסים לשתות את קוקי ובודקים אח"כ אם הוא קיים. אם שותלים קוקי בצד שרת צריך לבדוק את זה בעמוד אחר ולא הזה ששמר (אי אפשר לעשות שורה אחרי שורה כי צריך להעביר headers מהשרת לדפדפן וחזרה כדי לבדוק קוקיז) או אם מדובר בקוד בקליינט אז אפשר לבדוק שורה אחרי שורה: לשתול ואח"כ לבדוק אם הערך בקוקי ששתלת שווה למה ששתלת. |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר על
|
אם אני לא טועה, הקוד הבא יציב עוגיה או יציג הודעת שגיאה:
PHP קוד:
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
אחראי פורום
|
ציטוט:
כמו כן, השרת גם בבקשה אחת לא יכול לדעת. setcookie פשוט שולחת header. ולנושא: כל דפדפן יכול להחליט שהוא לא שומר קוקיס. בכל דפדפן יש לך אפשרות כזאת. יש כמובן הרבה מאוד מקרים מיוחדים, ולפי דעתי - בכללי - אם אתה מתכווון לבנות אתר שמיועד לקהל יעד רב, עדיף לתמוך גם בכאלה בלי קוקיס. והכיצד? מהו סשן? סשן הוא טקסט יחודי הנשמר כעוגיה וגם בשרת. כל הנתונים על המשתמש שנשמרו בסשן - נשמרים בשרת. כך, כשהמשתמש נכנס, השרת מצליב את הטקסט היחודי שלו מול המאגר שיש לו בשרת ומתאים לו את הפרטים. ולכן, סתם לשים סשן כמו שכמה אמרו כאן לא יפתור לך את הבעייה. אך לבעייה הזאת יש פתרון. יש לך אפשרות להעביר את הסשן לא כעוגיה - אלא בכתובת. ז"א, כפי שמוצג בדוגמה האחרונה בדף הבא: http://www.php.net/manual/en/session.idpassing.php ואת זה הייתי ממליץ לך לעשות רק למשתמשים שלא מאפשרים קוקיס. אפשר לעשות ביטוי רגולרי פשוט לכל הפלט כדי להוסיף את ה-SID. שוב פעם - רק אם יש לך אתר עם קהל יעד רב. אם אתה מתכנן על כמה אלפי אנשים - זה סתם בזבוז זמן לטעמי. |
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
ב. לבדוק אם העוגייה לא נשמרה ג. אכן כן.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|