|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר על
|
מה לדעתכם יותר חכם וחסכוני?
שלום,
רציתי לדעת מה לדעתכם יהיה יותר חסכוני ונכון לשימוש במקרה של מערכת לבניית אתרים (כמו פה - www.flap.co.il): האם כל אתר שנפתח ייפתח לו גם מסד חדש, או שבעבור כל אתר יהיה ID משלו ואז מהמסד נתונים זה יישלף לפי where uid שווה ל-ID של האתר הספציפי הזה? בשיטה הראשונה זה בעצם הרבה מסדים אבל כל אחד מסד קטן, ובשיטה השניה זה מסד אחד שיהיה ענק ויכול להיות שיהיו בו טבלאות ממש ממש גדולות.. מעניין אותי לדעת מה הדרך הנכונה ![]() תודה! |
![]() |
![]() |
# 2 |
עסק רשום [?]
|
ממש לא...
תעשה טבלה של יוזרים פרטים אישיים טבלה של עמודים וכו כו ברגע שתעשה אינדקסים נכונים לשדות מסויימים אז הכל ירוץ כמו שצריך מבלי לדאוג.... ממש אל תלך על מסד לכל אתר, לא רק שזה לא חסכוני אלה גם זה יפוצץ לך ומלא באלגן של מסדים יתרוצצו לך בעיניים
# 3 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
כמו ש-xoox אמר:
נשמע לי ממש לא נכון לעשות מסדים נפרים עם מדובר במערכת אחת כללית לכלל האתרים. אם היית מייצר עותק של הקוד לכל אתר אז היה הגיוני גם לייצר DB נפרד - אחרת לא. מניסיון, mysql יכול להחזיר עשרות מיליוני רשומות בטבלה אחת ועדיין לרוץ בצורה מכובדת. נכון שאולי באיזשהו שלב תצטרך להוציא את ה-mysql למכונה ייעודית, ואולי גם ליצור ריפליקציה שיהיה לך master ו-slave עבור ה-DB, אבל זה עתיד מאוד מאוד רחוק. תדאג לתכנן את ה-DB שלך בצורה נכונה, לכתוב שאילתות מעולות וליצור אינדקסים מתאימים. |
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר על
|
כמו שחשבתי, ככה עבדתי בכל המערכות שבניתי שצריכות את אלה.
תודה! |
![]() |
![]() |
# 5 |
I am root
|
מה לגבי דלגציה של מסדים למערכות נפרדות?
מראש צריך 2 מסדים וזהו. 1. של מערכת המשתמשים והאתר עצמו. 2. של החומר שמעלים המשתמשים. - ובמסד הזה תשתמש בהמלצות המצויינות שנתנו לך כאן. גם מבחינת אבטחה זה הגיוני , וגם בשביל האפשרות גדילה של : 1. לשים מסד 1 + שרת WEB על מכונה אחת. 2. לשים מסד 2(חומר משתמשים) על שרת SQL פרטי משלו. ( כל אחד מהם יכול להיות גם VPS על שרת טוב ). ככה יש לך אפשרות לגדול ברמות גדולות יותר. בסופו של דבר גם שרת STORAGE לתוכן סטטי של הגולשים יהיה חשוב, אבל זה כבר במבט לעתיד הרחוק, לא כל אחד מגיע לשם... כשאתה מדבר על גודל , כמה נוסף לך שם כל חודש במסד בערך? |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר על
|
יונתן, אני לא ממש מבין למה לעשות שני מסדים - אם במסד של המשתמשים יהיה בכל מקרה את אותן טבלאות שיהיה במסד הרגיל?
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
מנהל פורום, עסק רשום
|
ציטוט:
סתם חבל שלפעמים באותו העמוד תצטרך לפתוח חיבור לשני DB. מה גם, שאם יש לך שרת DB על מכונה ייעודית, אני לא רואה הגיון להושיב אחד נוסף, גם אם קטן, על מכונת ה-WEB שלך. תן לכל מכונה לעשות את התפקיד שלהן. והערה לגבי STORAGE: אני מקווה שהתכוונת ל-file server ולא לחיבור Storage לאחד השרתים. היה לנו ניסיון נוראי איתו ב-SHOWME (קנינו בהמלצת GNS) ואחרי שנוצר צוואר בקבוק (שכן הסטוארג' מחובר לשרת אחד בלבד) קנינו File Server (בהמלצת SPD, כאשר העברנו את הניהול אליהם). |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
שיתוף של לקוחות שונים על אותה טבלה זה מתכון לאסון ברגע שיהיה לך הרבה משתמשים.
אל תשכח שכל הוספת/עדכון נתון שתחת אינדקס מרעננת את כולו ונועלת את טבלה(תלוי באיזה מנוע אתה משתמש אבל בגדול זה ככה)
# 9 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
מה אתה מציע? לתת לכל אתר טבלה משלו? DB משלו?
|
![]() |
![]() |
# 10 |
משתמש - היכל התהילה
|
רק הוא יכול לענות על השאלה לכמה מידע ועומס הוא מצפה.
יכול להיות שמה שאני הייתי עושה זה ברמת הMODEL הייתי עושה את השמירה אם זה בטבלה נפרדת או מסד נפרד ופשוט משנה את ההגדרה כשהעומס גדל. אני בטוח שיש אנשים שכבר נתקלו בשאלה הזו, תחפש בGOOGLE ותראה מה הם החליטו ולמה.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|