![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
דירוג מסחר: (0)
|
ניסוי קטן עם NETSTAT
היי,
כתבתי סקריפט קטן ב-PERL, שדוגם כמה חיבורים פתוחים יש לשרת על פורט 80. הקוד קורא לפקודה הבאה - קוד:
netstat -plan|grep :80|awk {'print $5'}|cut -d: -f 1|sort|uniq -c|sort -n הרצתי את זה במקביל על 2 שרתי WEB, כל אחד מכיל בממוצע 1000 דומיינים. שרת אחד עובד רק עם apache, בשרת אחר הוגדר varnish בנוסף. מעל 60 חיבורים לכתובת IP ייחודית - זה רץ כל הלילה, קיבלתי כמה עשרות מיילים. מעל 150 - עדיין מקבל, בטיפטופים. מעל 250 - עדיין מקבל, הפעם ממש בודדים כל כמה שעות. כרגע זה על 350. סטטיסטית, השרת עם ה-varnish יותר רגיש לעניין (קיבלתי יותר התראות ממנו). מספרים הגיוניים, או שאני מפספס כאן משהו ? |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר בקהילה
|
היי,
אני לא חושב שזה העניין (nat \ סלולרי). חסמתי חלק מהכתובות, כדי לראות את מי זה מציף. אחרי 5 דקות קיבלתי 2 פניות ממשתמשים. תחקרתי אותם קצת - משתמשים ביתיים נורמטיביים, אינטרנט בייתי HOT \ ADSL. NAT מקומי של 2-3 מחשבים. עדיין אני לא מבין איך זה מגיע ל-250 חיבורים ? |
![]() |
![]() |
# 4 |
מנהל ראשי
|
למה אתה בודק את כל סוגי החיבורים ולא רק Established למשל?
מכיוון שאתה מסתכל על כל סוג חיבור- התשובה הגיונית. שים לב שאתה לא תוכל לבנות "one script to rule them all".. פשוט בגלל שאם אתה בודק Established - אתה מדוייק יותר, אבל אתה מפספס לגמרי syn attack. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|