הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > עיצוב וגראפיקה

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 31-03-12, 19:50   # 1
ShonLevi
חבר מתקדם

ShonLevi's Avatar

מיני פרופיל

ShonLevi לא מחובר  

עיצוב לפרויקט שיעלה בקרוב

שלום לכולם,
בתחילת דרכי ביקשתי פה ביקורות על עיצובים שלי, וגם עכשיו אני בתחילת דרכי להרמת פרויקט שמתוכנן להיות גדול. רציתי לבקש תגובות לגבי העיצוב ההתחלתי של הפרויקט.

(למי שרוצה לדעת מה הפרויקט, זה מערכת שתלמד שפה בעזרת לימוד המילים של אותה שפה. טכניקה שאני לומד איתה המון מילים בזמן קצר. זה בעיקר לתלמידים, סטודנטים, עושי פסיכומטרי ואנשים מבוגרים שרוצים ללמוד שפה כלשהי או להרחיב את האוצר מילים בשפה כלשהי)

בכל מקרה, הינה העיצוב.
רק מזכיר שזה עיצוב לדף הבית שאורח רואה...

http://biode.co.il/Homepage.png
ישן 01-04-12, 00:25   # 2
ShonLevi
חבר מתקדם

ShonLevi's Avatar

מיני פרופיל

ShonLevi לא מחובר  

50 צפיות ואין תגובות חח?!...
ישן 01-04-12, 10:55   # 3
trupix
חבר מתקדם

trupix's Avatar

מיני פרופיל

trupix לא מחובר  

• בחירה לא כ"כ נכונה של צבעים, וההיררכיה קצת משונה, שזה מאוד מחייב, בין היתר, בעיצוב שאתה מעדיף להשאיר נקי מבחינה ויזואלית(/גראפית)
  • הטקסט של כל החלק העליון (ללא הלוגו) בעל מרוויח גדול מידי בין אות לאות. כמו כן המרווח בין לינק ללינק בתפריט גדול מידי
  • בדרך כלשהי, תצטרך לפצות על כך שהאתר קטן ובעל מספר מצומצם של אלמנטים
  • הfooter מצומצם יותר מידי... בנוסף לכך, לחלק מן הגולשים יהיה קשה לראות חלק מהלינקים שמתחת לזכויות האתר בגלל שהם בהירים מידי
  • מרווח! איפה הוא? כמעט כל העיצוב צפוף. מינמליסטי זה טוב, אני אפילו תומך! אבל כאן זה ממש מחניק ..
  • הבלוק המרכזי (הלבן) - מה תפקידו? כל תשומת הלב שלי מופנית אליו. זה מה שניסית להשיג?

מספר דברים זניחים:
  • בכפתורים, לרוב, לא שמים נקודה בסוף משפט/מילה
  • תשפר את רמת התוכן .. תתפלא לדעת שלעיתים הדבר הקטן הזה משפיע על החלטה של מישהו לקנות את העיצוב שלך! מעבר לעובדה שבתור מעצב כל דבר קטן מפריע (לי בכול אופן) - אפילו זה שאין אות גדולה בתחילת משפט, ושיש שגיאות כתיב ותחביר

- דור

Dribbble | ThemeForest

Last edited by trupix; 01-04-12 at 11:01..
  Reply With Quote
ישן 01-04-12, 11:17   # 4
Dennis Ray
CEO at Foxfort Ltd

Dennis Ray's Avatar

מיני פרופיל

Dennis Ray לא מחובר  

תגובה מעולה trupix, כל הכבוד. חברים - ללמוד כיצד לתת ביקורת איכותית . (זה היה שווה את ה 50 צפיות בלי תגובה).
ישן 01-04-12, 11:32   # 5
ShonLevi
חבר מתקדם

ShonLevi's Avatar

מיני פרופיל

ShonLevi לא מחובר  

קודם כל תודה על התגובה. באמת בונה.
אבל לא הבנתי חלק מההערות.

* על בחירת הצבעים וההיררכיה לא הבנתי מה הבעיה. זה כביכול הולך מהגוון הבהיר לגוון הכהה של הכחולים. ראיתי המון אתרים שעובדים על אותו קונספט וזה נראה טוב. (בעיניי לפחות) אשמח אם תסביר מדוע זה לא טוב.
* הטקסט בחלק העליון במרווח 0. כלומר הDefault שלו. וזה פונט Verdana פונט שחצי מהאתרים בחו"ל עובדים איתו. אז אני לא מבין למה זה נראה לך מרווחים בין האותיות. על המרווח בין המילים צמצמתי קצת. מקווה שזה שיפר.
* העניין שהאתר מצומצם אני מודע לבעיה. ואני צריך לחשוב מה להוסיף עוד בגוף האתר. בדפים האחרים של המשתמש, עם כל הפאנל שלו והאתר עצמו. יש מקום. רק 2-3 דפים של אורח צריך לחשוב איך אני מנפח. תודה.
* בפוטר עשיתי את הטקסט בהיר יותר שיבלוט, באמת זה כמעט ולא נראה. אבל לא הבנתי למה אתה אומר שהוא קטן. אין לי מה להכניס שם חוץ ממה שכבר קיים, וזה מספיק. מה יש לי עוד להוסיף שם?
* שוב אני לא מבין מה צפוף. אני אשמח אם תצביע על כמה דברים.
* בבלוק הלבן יהיה סרטון יוטיוב. וכן זה אמור לקחת את רוב ההצגה. הגולשים יראו את הלוגו-השם. אחרי זה יראו את הסרטון. ואז יהיה כמה שורות של שיווקיות. וכפתורי הרשמה או התחברות.

* הורדתי את הנקודה - צודק. תודה
* העניין של הטקסט - אני לא מוכר את העיצוב. זה עיצוב בשבילי. לכן אני מרשה לעצמי כרגע לזלזל קצת ולחרבש טקסט. אבל כמובן שהכל יעבור הגהות ובדיקות. בכל מקרה, עשיתי בתפריט למעלה אות גדולה, לפי דעתי זה פחות יפה לא יודע למה. בדר"כ אני גם אוהב אות גדולה. פה אהבתי יותר את הקטנה אבל אני הולך איתך..

שוב, תודה ענקית על התגובה. באמת בונה ואיכותית. אשמח אם תגיב שוב לגבי ההערות שלי.
ואשמח גם מעוד משתמשים תגובות...

הינה התיקון:
http://www.wordlaboratory.com/Homepage.png

Last edited by ShonLevi; 01-04-12 at 11:34..
  Reply With Quote
ישן 01-04-12, 13:01   # 6
OMG
עסק רשום [?]

מיני פרופיל
Send a message via Skype™ to OMG

OMG לא מחובר  

הטקסט לא בולט מספיק ונראה מרוח בעיצוב , קשה להבין מה כתוב שם.
בנוסף יותר מדיי שטחים מתים.
לדעתי אתה צריך להוסיף צבע נגדי שיתן קצת יותר צבע לאתר
  Reply With Quote
ישן 02-04-12, 06:45   # 7
trupix
חבר מתקדם

trupix's Avatar

מיני פרופיל

trupix לא מחובר  

הי ShonLevi,

רווחים -
אני רואה את ההבדל ברווח שבין מילה למילה בתפריט, זה שיפר במעט - אך עדיין יש הרגשה של צימצום..
Veranda הוא פונט יפה, אם כי לא המועדף שלי, אבל בכל זאת, היחס בינו לבין הבלוק צריך להיות יחסי. זאת אומרת, שאם אתה בוחר פונט שדורש מרחב - תן לו את המרחב.
גודל הפונט שלך בתפריט הוא בערך 15 פיקסלים, או 14 נכון? זה פונט שבאופן יחסי גדול יותר מarial.. תן לו את הpadding שהוא זקוק לו, או שתקטין אותו .. מרווח זה משהו קריטי

צבעים -
אתה צודק, יש הרבה אתרים עם אותו Color palette, אבל כאן נכנס הענין של ההיררכיה ..
אם לא תשתמש בצבעים בהדרגה כלשהי, אתה תאבד את התחושה שאתה מנסה להשיג .. ואני חושש שכאן איבדתי את התחושה..
תנסה כל מיני צבעים, ואחרי שניסית הכל אתה אוטומטית תחזיר לגירסא שהיה לעיניים שלך הכי נוח לראות, מנסיון!

footer -
הטקסט באמת קצת בהיר יותר ושיפרת את הניגודיות, אבל זה מעט גבולי..
לא חסרים דברים שניתן להוסיף .. הכל תלוי בכמה שאתה רוצה שהאתר שלך יציע למשתמש (פיטצ'רים \+ תוכן) .. (Social Media, לדוגמא ..)

הבלוק הלבן -
השגת את תשומת הלב שלי .. זה כבר משהו שתלוי בך, אבל חשבת להגדיל קצת את הסרטון?
תצא מנקודת הנחה שיש כאלא שסתם נכנסו לאתר שלך, ויכול להיות שסתם במחשבה מהירה יפעילו תסרטון.
ברגע שהם יראו את תוכן הסרטון באופן ברור יותר, אולי אולי זה יגדיל את ההתעניינות שלהם!

אני חייב לתת לך טיפ -
תדמין לך רגע בראש שהאתר מתוכנת והכל הופך לטקסט דינמי.. זה עדיין מת, בלשון המעטה..
בתור המעצב, אתה צריך לחשוב על הכל... זה אומר שתצטרך לעצב את התפריט הנפתח, את הHOVER של הכפתורים, את הHOVER של הלינקים, את ההיררכיה של האלמנטים בתיכנות (headings, paragraphs, columns) ועוד ועוד - וזה לא משהו שהמתכנת צריך לעשות, אלא אתה!
תחשוב קדימה והיקפי, כך שתוך כדי שאתה מעצב את האתר שלך בפוטושופ תפתח Layerים מוסתרים שיהוו כhover לאלמנטים השונים שלך באתר

ועוד בנוגע למרווחים ולצפיפות -
http://bit.ly/Hee14I (צבעים זהים = גדלים זהים)

ויש עוד הרבה נקודות שאפשר לגעת בהן, כמו ממשק משתמש וכו' (האייקונים של הארצות למטה, בשביל מה להציג שוב את הסמל היפה של המדינה שלנו אם אני כבר רואה את האתר בעברית?)
תעבוד על הדברים האלא אם אתה ממש אוהב עיצוב..

אין מעצב שלא נתקל לעתים במצב הזה שכשמתחילים עיצוב, ויש הרגשה טובה לגביו, עדיין משהו לא מסתדר - במצב כזה, הכי טוב להתחיל מאפס.
ברוב המקרים, הגירסא החדשה תצא טובה יותר.

היו פעמים שפשוט נאלצתי להשתמש בבמונחים באנגלית, סליחה מראש

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ShonLevi צפה בהודעה
קודם כל תודה על התגובה. באמת בונה.
אבל לא הבנתי חלק מההערות.

* על בחירת הצבעים וההיררכיה לא הבנתי מה הבעיה. זה כביכול הולך מהגוון הבהיר לגוון הכהה של הכחולים. ראיתי המון אתרים שעובדים על אותו קונספט וזה נראה טוב. (בעיניי לפחות) אשמח אם תסביר מדוע זה לא טוב.
* הטקסט בחלק העליון במרווח 0. כלומר הDefault שלו. וזה פונט Verdana פונט שחצי מהאתרים בחו"ל עובדים איתו. אז אני לא מבין למה זה נראה לך מרווחים בין האותיות. על המרווח בין המילים צמצמתי קצת. מקווה שזה שיפר.
* העניין שהאתר מצומצם אני מודע לבעיה. ואני צריך לחשוב מה להוסיף עוד בגוף האתר. בדפים האחרים של המשתמש, עם כל הפאנל שלו והאתר עצמו. יש מקום. רק 2-3 דפים של אורח צריך לחשוב איך אני מנפח. תודה.
* בפוטר עשיתי את הטקסט בהיר יותר שיבלוט, באמת זה כמעט ולא נראה. אבל לא הבנתי למה אתה אומר שהוא קטן. אין לי מה להכניס שם חוץ ממה שכבר קיים, וזה מספיק. מה יש לי עוד להוסיף שם?
* שוב אני לא מבין מה צפוף. אני אשמח אם תצביע על כמה דברים.
* בבלוק הלבן יהיה סרטון יוטיוב. וכן זה אמור לקחת את רוב ההצגה. הגולשים יראו את הלוגו-השם. אחרי זה יראו את הסרטון. ואז יהיה כמה שורות של שיווקיות. וכפתורי הרשמה או התחברות.

* הורדתי את הנקודה - צודק. תודה
* העניין של הטקסט - אני לא מוכר את העיצוב. זה עיצוב בשבילי. לכן אני מרשה לעצמי כרגע לזלזל קצת ולחרבש טקסט. אבל כמובן שהכל יעבור הגהות ובדיקות. בכל מקרה, עשיתי בתפריט למעלה אות גדולה, לפי דעתי זה פחות יפה לא יודע למה. בדר"כ אני גם אוהב אות גדולה. פה אהבתי יותר את הקטנה אבל אני הולך איתך..

שוב, תודה ענקית על התגובה. באמת בונה ואיכותית. אשמח אם תגיב שוב לגבי ההערות שלי.
ואשמח גם מעוד משתמשים תגובות...

הינה התיקון:
http://www.wordlaboratory.com/Homepage.png

Dribbble | ThemeForest

Last edited by trupix; 02-04-12 at 07:18..
  Reply With Quote
ישן 03-04-12, 13:45   # 8
AlmogBaku
חבר וותיק

AlmogBaku's Avatar

מיני פרופיל

AlmogBaku לא מחובר  

בינגו. trupix קלע בול.

כמה דברים שאני לא בטוח אם לא הבנתי או שtrupix לא ציין..
  1. "היררכיית צבעים" - אני לא בטוח למה הוא התכוון אבל לי מפריע שהמודגש זה התוכן והבהיר זה הלוגו.. זה צריך להיות הפוך! דבר ראשון תדע מי אני! אחר כך ברגוע יותר תתחיל לקרוא מה יש לי להגיד ובהלבלהבלה..
  2. מרווח נשימה- תן לheader שלך מרווח לנשום! קצת יותר מרווח בין סוף ההאדר ללוגו.. האדר קצת יותר גדול ולהגדיל את הלוגו במעט.. שיהיה מרווח בין הטאבים לקצה הדפדפן.
  3. קצת טיפוגרפיה..
    בשורת השירות של ההאדר- הGuest צריך להיות לדעתי italic. שגיאת כתיב בregister(מפריע לי בעין!!)
    מה הקשר הנקודה בין ה sign in ל sign up? ואם אמרת register אז register ולא פתאום sign up! אחידות! אתה רוצה שהמפריד שלך יהיה נקודה? מגניב- שים נקודה אמצעים ותן ריווח בין הכפתורים! כמו כן מרווח קטן בletterspace

poleya is lorem ipsum... צריך להיות לא בולד, letterspace גדול יותר..
  4. מה לעזאזל תפקידה של התיבה הלבנה??
  5. הכפתורים המרכזיים(אדום ושחור)- צמודים לקצה הימני והשמאלי בקו הדמיוני של התיבה.. ולהעיף את הmember וה gest.. לרשום sign up באמצע בgeorgia italic לרשום or וכפתור שני..
  6. אם הפוטר כל כך קטן אז להצמיד את הזכויות יוצרים לשמאל ואת התפריט לאמצע
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום