![]() |
# 1 |
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס
|
![]() משתמשים יקרים,
הפעם אני כותב הודעה כגולש בפורום ולא בצד הניהולי שלי. החלטתי להדגיש מספר דברים בנושא הלשון והבנת הנקרא. -> לא, לא כפי שדימה עשה, אני ינסה לעשות את זה בשיעור אחד. אני יודע שיהיו כאלו שלא יתייחסו לזה, אבל..אני יודע שיש גם כמה שיאמצו - ובשביל זה אני כותב את זה (: **הנושא אינו בא לפגוע באף אחד ממכם, הנושא הוא על-מנת לעלות קצת את "רמת" הדיבור (מלבד שאציין גם טיפים). צורת כתיבה: הכתיבה שלך לא צריכה להיות מושלמת, הכתיבה שלך צריכה להיות ב"תקן" מסויים..על-מנת שתוכל להקל על הקורא. במילים פשוטות יותר: יש הרבה אנשים שכותבים גמני - אני אבין שזה "גם אני". אבל אנשים "אימצו" את הרעיון המוזר והתחילו לכתוב "ישךאיסי?" שוב, אין לי בעיה שתכתבו כרצונכם, בצבע שכרצונכם. אבל יש דברים שכולכם צריכים לדעת - ולכן אני מנסה ל"אמץ" לכולכם מספר דברים חשובים בהבנת הנקרא. טיפ בנושא: כתיבה עם סימני פיסוק ובלי "קיצורי" הדרך המוזרים ![]() על אם ועם: הרבה (וגם אני) היתבלבלנו שהיינו ילדים קטנים בשני המעצבנים, אבל יש דרך מאוד פשוטה לדעת זאת: אם - מילת תנאי ("אם אלך אל המועדון") עם - מילת הוספה ("אני הולך עם דניאל אל..") החברות - אל ועל: לא ראיתי הרבה בעיות, האמת שאני חושב שזה הרבה יותר קל, אל - היא בדרך כלל מתווספת אל מילות תנאי (לדוגמא: "אם אלך אל לוח הבקרה ואשנה את השם, השם ישונה") על - היא מילה מאוד קלה. עליתי - עלה. יציאה - ייצא. "אני עליתי על השולחן", "אני עולה על השולחן". שם ופועל: שם: לשם אין זמנים, שם הוא שם של מוצר/בנאדם (או באופן כללי "שם של משהו"). את השם אי אפשר להעביר בזמנים השונים, או לשנות אותו לגופים. לדוגמא: ביצה. אתה לא יכול לומר במילה אחת ביצה שהיא תגיד "בעבר" ולכן ביצה היא שם ולא פועל. *הערה: יכול להיות שם וגם פועל (מילים כאלה) שהם גם שם וגם פועל, המילים האלו נקראים "שם +פועל". פועל: את הפועל אפשר להעביר זמנים, לפועל יש גם שורש. לדוגמא: עשיתי - עשיתי זה בזמן עבר. להלן טבלה שהכנתי על-מנת שתבינו קצת יותר את המושג "פועל": ![]() זמנים:כפי שאתם רואים, את הפועל ניתן לשנות את הזמן. **הערה: שורש בעל 4 אותיות נקרא "שורש מרובע". מדבר, נוכח ונסתר - גופים: ברוב, כאן נגיד תראו זאת בתקנון של עסקים, יש "צדדים" או בשמם המלא והמקורי: גופים. גוף א' - אני או מדבר. גוף ב' - אתה, נוכח. גוף ג' - הוא, נסתר. צ'וטטות - לא האשכול הפעם: כאשר מצטטים אנשים, רצוי לעשות זאת כך: אלי אמר: "אני מאחל לך בריאות! עלה והצלח" תודה רבה. אלי הגיב: "תודה לך, על העזרה והכייף". ברוב מן המקרים, משתמשים גם בציטוט הבא לשיחות שיח שרוצים להראות. מספר טיפים ![]() - עדיף לא לדבר בשפה דלה, ועדיף לעשות "הצג" ולקרוא את מה שכתבתם לפני שאתם מתקנים. - עדיף לעצב את הטקסט, אך לא בצורה שתכאב בעיינים - בצבעים שיתאימו ולא יותר מידי להעמיס באפשרויות הללו. - המלצה חמה: פיסוק ונקודות זה דבר שייתן לנו הקוראים ל"נשום" וגם להבין את המשפט יותר - השתמשו בהם. *-*הודעה זאת לא באה לפגוע באף גורם בקהילה, מטרתה היא פשוט לשפר את עולמנו הדל בשפה העברית - וחבל שכך. שלכם, בערב טוב ונעים, אלי. |
![]() |
![]() |
# 2 |
הוסטסניון
|
חחחחח צודק
הבעיה היא שאנשים לא מודעים לבעיות שלהם בשגיאות הכתיב ובכל זאת כמו שאמרת בהתחלה שילדים מקצרים סבבה הבעיה היא שאנשים לא יודעים גם לנסח נכון תמשפט קורה לי מלא פעמים באייסי שאנשים אין להם עצבים לכתוב הודעה מושקעת ומלאה הם ממש מקצרים ! יענו לא יודע מלא שואלים אותי שאלה והיא חצי שאלה יענו אני אמור לנחש מה הם רוצים זה כאילו אני יגיד אתה מכיר את רעות מתל אביב ? איזה רעות מתל אביב ? מה מי מו ? אז כן אני למשל מעצבן בחזרה חחח אה כן רעות עם החולצה הירוקה בקיצור חברס תלמדו לדבר נורמאלי ! אני מתערב שאת ההודעה שלי ילדים יכולים לכתוב ב 10 מילים ואפילו פחות חחח |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
שחכת ללמד על נושא ונשוא :P
סתם אלי. יש כאלה שזה יעזור להם.
![]() |
# 4 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
יפה מאוד אלי...אני מקווה שייסמו את מה שלימדת כאן.
|
![]() |
![]() |
# 5 |
הוסטסניון
|
כל הכבוד לך אלי..
חכיתי כבר הרבה זמן שמשהו יפתח נושא על זה עם כל ההסברים, לפי דעתי תשלח הודעה פרטית לכל הקהילה ותרשום להם את זה שם, בכדי שיפנימו את זה.
# 6 |
תודה על תרומתך.
|
צל"ש אלי, אני אישית מרבה להשתמש בסימני פיסוק,צבעים והגייה נכונה
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
אלי מספיק! גם ככה יש לי מבחן בלשון מחר. אתה חייב להזכיר את זה!?
אבל מה שכן, כנראה שאני לא הולך למבחן ![]() ![]() ![]()
# 8 |
הוסטסניון
|
אלי תקן נפעל זה עתיד !
למשל אנחנו נפעל נורא קשה מחר במבצע |
![]() |
![]() |
# 9 |
מנהל לשעבר - תודה על תרומתך
|
אלי כפרה עליך
דבר איתי דחוף ![]() קבל צל"ש |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר וותיק
|
פשש אלי, היתקבלתה להיות המורה הפרטי שלי ללשון...
חח איזו השקעה |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|