|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
סיפור שכתבתי ...לא ידעתי איפה לפרסם -לחיות את החיים בצורה שבחרו לך בכיתה א'
נכתב ע"י בן ניידורף
כל הזכויות שמורות שנת 1954 , שר החינוך של ישראל , נואם ואומר בקול רם : "מערכת החינוך של ארץ ישראל היהודית , תיבנה בצורה הבאה : 80% יקבלו חינוך של המעמד הבינוני (בורגנים) וכ20% ילמדו על מנת להתקדם בחיים ולהגיע לרמות הגבוהות , המערכת תיבנה כך , רק על מנת שיהיה סדר ומערכת כלכלית חזקה בארץ" תאמינו או לא תאמינו , אך אכן זה קרה , שר החינוך של ישראל , אמר את זה ובגאווה. הסיפור שלי , שלך ושל כל אחד שתרצה התחיל בכיתה א' , בחרו לנו את הדרך לחיות. עצוב , אך אמיתי. בוא נחלק את הילדים ל3 קבוצות : לקבוצה הראשונה נקרא דולפין : דולפין , נמצא במרכז הים בדרך כלל , ועולה למעלה וקופץ החוצה ופנימה למים - חיה מוכשרת ביותר. לקבוצה השניה נקרא כריש : הכריש , נמצא עמוק במים ורוב מחייתו מבלה בצייד נגד חיות אחרות , ומנסה לשרוד כמה שיותר , חיה בין החזקות במים , אך עם זאת לא כל כך מיוחדת , הסיבה שבני אדם מכירים אותה ומדברים עליה הרבה ,זה מכיוון שהם נפגעו ממנה. לקבוצה השלישית נקרא שונית : שונית מן הסתם נמצאת עמוק עמוק בלב הים , לא יכולה לעלות כל כך למעלה , וחסרת כישרונות מיוחדים. בכיתה א' , הכל מתחיל , קובעים לך את דרך החיים אם חושבים שאתה דולפין : יעזרו לך , יתמכו בך וכמובן יצפו ממך להגיע רחוק להשיג 90-100 במבחנים אם חושבים שאתה כריש : ישימו אותך באמצע ...ויצפו ממך להשיג 70-90 אם חושבים שאתה שונית : בעיקר יתנכלו אלייך...הפרעת בשיעור ? ישר החוצה , דולפין יפריע בשיעור ? יגידו לו : "לא הייתי מאמינה עלייך" וממשיכים הלאה , משונית מצפים לציונים נמוכים 60-70 נעצור רגע , זה בעצם מה שקבעו לנו בכיתה א' אתם שואלים את עצמכם אולי...."האם אפשר לשנות את זה ?" אפשר , אך כמעט בלתי אפשרי , מחקרים מיוחדים קבעו : רק 3% עוברים לדרגה אחרת במהלך כל חייהם! נמשיך הלאה. אסיפת הורים , כיתה א' לדולפין , יגידו שהוא עובד מעולה בכיתה אך כמובן יכול להגיע עוד יותר רחוק. לכריש , יגידו שהוא עובד לא רע, והוא יכול יותר. לשונית , יגידו שהוא כל הזמן מפריע לכולם וצריך לבדוק אם יש לו הפרעת קשבריכוז ולטפל בעניין. נקפוץ קדימה , אתם כבר בחטיבה דולפין , מן הסתם , בהקבצה א' , באנגלית ובמתמטיקה. כריש , יתחלק , רובו בהקבצה א' והשאר בהקבצה ב' ובסופו של עניין , כמעט כל השונית יהיו בהקבצה ב' בדרך כלל , יש כ30-40 ילדים בהקבצה א' וכ20-25 ילדים בהקבצה ב' ברגע שקבעו לך הקבצה ב' אתה : א.עובד עם החומר לאט יותר , תוקעים אותך. ב.עם סיכוי נמוך ביותר לעלות להקבצה א' , רק 5% מצליחים להתקדם בוא נניח לרגע , שכל הקבצה ב' , הצליחה בענק...בגדול , כולם שם למדו מעולה וכולם שם הצליחו בענק והתקדמו כמו הקבצה א'. האם , כל הקבצה ב' יכולה לעבור להקבצה א' ? לא. אין מקום. הם נשארים בהקבצה ב' , תקועים בתחושה שהם נחותים מהקבצה א' רגע , אז אפשר לעשות הקבצה א'1 וא'2 , לא ? שניהם מתקדמים באותו רמה ובאותו עיקרון אבל חלק , שבדיוק עובדים אותו דבר יהיו בהקבצה א'2 ומן הסתם יחשבו כקצת יותר טיפשים לעומת שאר הבית ספר. (מוריד ביטחון עצמי , מוריד ציפיות מהעתיד , מוריד חלומות שציפיתם להגיע אליהם) מהדולפין , תמיד יצפו ל90-100 בחטיבה וכמובן מהכריש יצפו לקצת פחות מהדולפין , 70-90 ומהשונית ? יתפו ממנו לא להכשל , לפעמים במקרה הטוב , רק שלא יפריע לשאר. קופצים לתיכון , דולפין , מגיעים לבית ספר הטוב בעיר , עם רמה לימודית מקצועית כריש , יכולים להגיע גם לבית ספר הטוב בעיר , אך לכיתת מב"ר או כיתה רגילה אבל כאשר הם חייבים להשיג ציונים מעולים על מנת להשאר שם. ושונית ? חלק אולי ילכו לטוב ויתקבלו לכיתה הכי גרועה וזניחה לבית ספר , חלק יכולים , להיות בבית ספר פחות טוב , של ה"מופרעים" וחלק , יכולים אפילו להפסיק ללכת לבית ספר. הדולפין בדרך כלל מסיים בהצלחה עם בגרות מלאה הכריש , בחלקו מצליח להשיג בשיינים בגרות מלאה , חלקו בגרות חלקית. ושונית ? הרוב ישיגו בגרות חלקית , לא מצפים מהם להצליח , ואפילו יוותרו לשונית , יגידו לו שבגרות חלקית זה מעולה ....שלהשיג 65 בבגרות במתמטיקה של 3 יחידות ...זה פצצה. ממשיכים קדימה , מדלגים על הצבא והולכים ישר לחיים דולפין ? יילך לאוניברסיטה , ילמד מקצוע מעולה אחרי שיש לו בגרות מלאה עם יחידות גבוהות. כריש ? חלק ככה וחלק ככה , הרוב ישייכו למעמד הבינוני , אולי יקימו עסק קטן ויחיו חיים נורמלים חלק יעמדו כל הזמן קצת מעל שכבת העוני. שונית ? הרוב למטה , רק 1.7 אחוז יגיעו לרמה מאוד גבוהה בחיים , השאר , או ממש על גבול העוני , שורדים כל יום ביומי... וחלק עמוק בתחתית , עם ניתוקי חשמל כל חודש , ניתוק קווי טלפון וחיים קשים הכל נקבע לכם , בכיתה א' רק 3% הצליחו לעבור למקום אחר בחיים. רק 1.7% הצליחו להשתנות אחרי הכל ולהגיע למשהו בחיים. המערכת ששר החינוך בנה לפני זמן כל כך רב קבעה ש80% יהיו באמצע , ו20% מצליחים. אז איך בדיוק כרגע יש בישראל. 5%-8% של עשירים ברמה ענקית 10% של עשירים רגילים. 50% - 55% במעמד הבינוני 15% על גבול העוני ו10-15% אחוז הרבה מתחת לקו העוני. השיטה לא עובדת , השיטה לא הצליחה אבל היא ממשיכה בארץ , קובעים לך את הדרך כל מה שכתוב פה , מבוסס על מחקרים אמייתים עכשיו תעצרו רגע , תחשבו , לאיזה קבוצה אתה משתייכים ? ותעשו הכל להיות ב3% שעולים למעלה ומצליחים או שתעשו הכל להישאר בדולפין אבל הכי חשוב , אל תשארו בובה של משרד החינוך , רק אתם ואך ורק אתם יכולים לקבוע לעצמכם אל תאמינו למשרד החינוך , אל תאמינו לאף אחד תאמינו רק לעצמכם זה החיים שלכם שיושפעו מזה , זה הכל סטטיסטיקות , זה הכל אמת ואתם גם יכולים להיות ב3% שהשתנו או כמובן להשאר בדולפין אם אתם דולפין. והכי חשוב , אל תוותרו , זה השיטה שקובעת לכם , אבל זה גם שיטה , שאפשר לשנות. בהצלחה לכל הדולפינים , הכרישים והשוניות ! Last edited by בן.נ.; 04-04-06 at 14:49.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
קראתי וקראתי ורק רציתי להגיד לך שלא חייבים להישאר בדעה הזאת אבל ראיתי שרשמת זאת בסוף כי אחרי הכל אם אין אני לי מי לי...
כל אדם באשר הוא יכול להחליט מה לעשות בחייו והשאלה אם הוא יצליח או לא תלוייה רק בו ובכח הרצון וההתמדה שלו לא בשל אף אחד אחר. |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר על
|
ממש יפה!!!
ונכון !
# 4 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
זה נכון בהחלט , סטטיסטיקות אמיתיות
תודה |
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
קראתי הכל!
ממש יפה, שלחתי לכמה חברים שהם "שוניות" ![]() |
![]() |
![]() |
# 6 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
תפרסמו חופשי
אבל בבקשה תכללו שזה נכתב ע"י בן ניידורף |
![]() |
![]() |
# 7 |
הוסטסניון
|
לא מסכים, כל העבר של מהיסודי יכול להשתנות לטוב ולרע, יסודי זה דבר ממש לא מעותי שלא מחשיבים את זה בחט"ב בחט"ב אתה יכול להתקבל בכל מצב (חוק חינוך חובה) ואז להשקיע בחט"ב ולעלות מ"שונית" ל"דולפין" מה שנראה לי לא נכון עד לכיתה ז'.
מבחינתי הלימודים מתחילים מכיתה ט', כיתה ט' מכינים אותך לתיכון והתעודות של כיתה ט' הם אלו שיקבעו לאיזה תיכון אתה יכול ללכת, ומשם לעשות בגרות כלשהי. מה שכן, מי שלא למד ביסודי מתמטיקה או אנגלית אז יהיה לו קשה, ומי שלא למד כיתה ז' וח' יהיה לו טיפה קשה בט' אבל זה הכל. |
![]() |
![]() |
# 8 |
מנהל ראשי
|
סליחה על ה"תוקפנות" אבל..
שטויות במיץ (לדעתי), התקדמות של כל אדם בחיים לא תלויה במשאבים שהוקצו לו, תלויה חלקית כן, ויהיה לאדם יותר קל להתקדם ברגע שיתנו לו את הכלים, אבל 99% היא השפעת הסביבה (חברים, משפחה) וכמובן, האדם עצמו - הרצונות שלו, השאיפות שלו. המשפט "אם תרצו אין זו אגדה" אינו כל כך מופרח, מהרבה עבודה מול בני נוער (ולא, לא כחברת אכסון) אתה מגלה שעם ההנחיה הנכונה (וקצת רצון), כל אחד יוכל לעשות מה שרק ירצה. דניאל. |
![]() |
![]() |
# 9 |
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
מסכים עם מה שאמרת.
לפי דעתי ואני בטוח בזה, מה שכתוב כאן ממש אבל ממש לא נכון. לא יודע מי המציא את הסטטיסטיקות האלו וכו.. אבל הן ממש אבל ממש לא נכונות והן על גבול הטפשות. מי שיצליח ויגיע להשגים זה מי שיש לו כוח רצון לעשות זאת, והמורה לא תעיף תלמיד מהכיתה אם הוא לא הפריע או יותר נכון מפריע ולמרות ההתראות שלה לא מקשיב לה. מי שמושפה מהרחוב והמשפחה לא תומכת בו שילמד זה מי שיהיה ה"שונית" כדברי הסטטיסטיקות פה. אבל אף אחד, אף אחד לא יכול לקבוע ולשים חותמת על בנאדם שנולד, הוא הולך להיות מנקה רחוב(לא מזלזל חס וחלילה), והוא יהיה המנכ"ל של בנק הפועלים. בקשר להקבצות זה הדבר הכי אבל הכי לא נכון ששמעתי בחיים שלי! יש אותם כדי לעזור למתקשים, שיוכלו בסופו של דבר לדת מתמטיקה ולהצליח בבגרות, זה מתחיל מ-ז כל התהליך, יש כאלו שקולטים מהר, ויש כאלו שלוקח להם טיפה יותר זמן לקלוט, בגלל זה נוצרו ההקבצות, כי זאת עובדה שלא כולם טובים באותם תחומים, יש כאלו שיש להם ראש מתמטי ויש כאלו שיש להם ראש ראלי.(כמובן שיש עוד סוגים). ככה שזה בכלל ירד מהפרק. בקיצור 99%+ ממה שכתוב כאן לא נכון, ונוגד מאוד את המציאות, אני לא התפלא אם איזה ילד קטן המציא את הסטטיסטיקות האלו. הדבר היחיד הנכון כאן זה במשפט אחד לפני האחרון, 4 מילים ראשונות: " והכי חשוב , אל תוותרו..." מה שבא אחרי לא נכון. |
![]() |
![]() |
# 10 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
דניאל , אני לא יודע על מה אתה מסתכל
אני מסתכל על עובדות וסטטיסטיקות והתגובה שלך מראה לחלוטין שלא קראת הכל או לפחות לא התעמקת כי רשמתי בסוף שמן הסתם כן אפשרי וכן אפשר להצליח , אבל זה עובדה , האחוזים נמוכים השאלה אם אתה באחוזים האלה Last edited by בן.נ.; 04-04-06 at 15:38.. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|