![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
התקנת שרת .
שלום לכולם,
אני מעוניין להתקין מערכת הפעלה לינוקס, יש לי מארז שאני לא משתמש בו. הורדתי את המערכת הפעלה הבאה: CentOS-4.4-i386-LiveCD אני מעוניין להתקין אותה על המחשב שאני לא משתמש , לחבר בכבל רשת למחשב הראשי שיש בו אינטרנט והכל, ושפשוט יהיה לי שרת שאני אוכל להריץ עליו איזה שרת רדיו או שרת משחק בלבד , לא יותר מזה. אך אני פשוט לא יודע , איך להגדיר את הרשת בין המערכת CENTOS למערכת ה- XP . ומעבר לזה , איך בכלל מתחילים להתקין שרת ביתי.. תודה רבה, אשמח לתשובה , שבת שלום , רז.
# 2 |
חבר בקהילה
|
שיתוף רשת בין ווינדוס ללינוקס כאשר הווינדוס הוא המחשב הראשי הוא אינו בעיה בכלל.
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שמכייון שיש לך 3 מחשבים, שיתוף אינטרנט במחשב XP כבר עובד, מה שאומר שהשרות DHCP עובד כבר. לכן בהתקנת הלינוקס אתה צריך לבחור בשלב של הרשת שהכתובת IP מגיעה משרת DHCP ויהיה לך אינטרנט מייד איך שהמחשב יסיים את ההתקנה (במידה וקיימים דרייברים לכרטיס רשת שלך בגירסה הזאת של לינוקס). הבעיה תתעורר כאשר תרצה שהשרת משחקים יהיה זמין מהאינטרנט. מכיוון שה XP הוא מקדימה, כל דבר שבא מהאינטרנט מגיע ל XP. לא קיימית אופציה של PORT FORWARDING (העברת קריאה שמגיעה לפורט מסויים למחשב אחר ברשת הפנימית ולפרט מסויים, יכול להיות אחר). PORT FORWARDING בלינוקס הוא דבר מורכב מאוד, שמבוסס על כללי FIREWALL מורכבים. עם יש לך ראוטר יש לך פיתרון קל ופשוט יחסית, מפני שראוטרים היום תומכים ב PORT FORWARDING, והפעלה של זה מתבצאת ע"י ממשק גרפי יחסית מאוד פשוט, אתה רק צריך לוודאות לקנפג את הראוטר לתת את אות הכתובת ל MAC של הכרטיס רשת של הלינוקס, על מנת שלא תתצרך לשנות את הכללים של ה PORT FORWARDING כל פעם שהלינוקס נדלק מחדש ומחדש את האייפיי. במידה ולא, ווינדוס 2003 תומך ב PORT FORWADING גם כן, אבל זה גם נושא של כללים מורכבים, אבל יש ממשק גרפי לכללים ולא שורות פקודה וסקריפטים.
# 3 |
חבר וותיק
|
אתה מחזיר אותי לימי ה REDHAT....
אני עשיתי משהו דומה עם לינוקס "כובע אדום" גרסא 9. התקנתי גרסאת שרת. אתה מחבר אותו לראוטר ויש כמה הגדרות שהורדתי מהאתר של RH. אבל לא ממש הצלחתי להשתמש בו משהו לאנטרט יותר שמירה של נתונים פנימיים (זה שלמדתי במכללה).
# 4 |
חבר וותיק
|
שאר המחשבים לא מחוברים,
אז ככה שאני לא יכול רק לחבר וכל ההגדרות מוכנות. אני צריך לעשות איזה משהו בכדי שיהיה לי אינטרנט על השרת לינוקס ויהיה אפשר להתחבר אליו ע"י כתובת האייפי, ולהריץ עליו כל מיני דברים כמו בכל שרת רגיל, עם התוכנה PUTTY. עריכה: כרגע אין לי ראוטר. יש לי כבר רשת רגיל המחבר בין שני מחשבים.
# 5 |
חבר בקהילה
|
אז ככה, אתה צריך כרטיס רשת נוסף בווינדוס שיחבר את המחשב השני (הלינוקס) לרשת.
אחרי שחיברת את הכרטיס והמחשב (עם יש הודעה שהכבל רשת מנותק הווינדוס יעשה קצת בעיות בתהליך הבא שאני יסביר). כנס ללוח בקרה - חיבורי רשת - ובצד ימין (או שמאל עם אתה באנגלית ![]() תעקוב אחרי ההוראות (שים לב שכשהוא שואל אותך מה היא רשת האינטרנט שלך תבחר את החייגן, וכשהוא שואל מה הרשת הפנימית תבחר את את הכרטיס שמחובר ללינוקס). ובזה יש לך שיתוף אינטרנט. שים לב: הכבל בין המחשבים צריך להיות כבל מוצלב. הלינוקס יוכל לגשת לאינטרנט, אבל שום דבר לא יוכל לגשת אליו (במידה ומשהו מכיר תוכנת ל PORT FORWARDING ל XP מוזמן להוסיף אותה כאן).
# 6 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
יש לי מודם של מוטורולה (הסרב בורד הלבן) , יש לי מחשב הראשי שמתחבר לאינטרנט ללא חייגן, והמערכת הפעלה שלו היא XP , הוא מתחבר למודם ע"י USB ולא ע"י כבל רשת. אז כך שיש לי מקום לחבר אליו כבר רשת. במחשב השני , אני מתקין מערכת הפעלה של לינוקס מסוג CENTOS כמו שציינתי למעלה, אני מחבר את המחשב עם המערכת של לינוקס למחשב של ה- XP ע"י כבל רשת רגיל. עכשיו אני צריך ללכת ב- XP להגדיר רשת ביתית קטנה?
![]() |
# 7 |
חבר בקהילה
|
בדיוק.
# 8 |
חבר וותיק
|
# 9 |
חבר בקהילה
|
זה עובד על כל דבר.
מה שזה עושה זה מפעיל שרות DHCP על ה XP, שמכיל כללי GATWAY ו DNS. כל מחשב שיודע לקבל כתובת IP מ DHCP (וזה כל מחשב שתומך בפרוטוקול TCP/IP, או במילים אחרות כל מחשב) זה יעבוד איתו.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|