![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
[דיון פתוח] ColdFusion
שלום,
קודם כל למי שלא מכיר הנה לינק להסבר בויקיפדיה. ועכשיו לשאלות שבשבילן פתחתי את הדיון: 1. האם שווה ללמוד ColdFusion? שכן זאת שפה מאוד נוחה לשימוש ויעילה (לדעתי לפחות) הבעיה איתה שהיא עולה סכום לא קטן של כסף ולכן היא לא מצוייה על שרתים רבים. אז מה אתם הייתם עושים? משקיעים את הזמן ולומדים או לא? 2. האם לדעתכם הכלים הנוספים שיש בColdFusion באמת שווים את המעבר? 3. ColdFusion כבר קיים דיי הרבה זמן בשוק ולא מתקרב בכלל לרמות הפופולאריות של asp,asp.net,php,jsp מה היא לדעתכם הסיבה חוץ מהעלות הגבוהה יחסית של התקנה (חוקית מן הסתם) על שרתים? עכשיו חברה מי שלא מבין הרבה בזה או שלא קרא קודם אני באמת ממליץ לכם לכתוב איזה מסמך פשוט בColdFusion על המחשב האישי שלכם ולראות את ההבדל. דוגמה אחת להבדלים היא שבColdFusion יש את העורך FCK מובנה וכל מה שצריך לעשות בשביל להשתמש בו זה להשתמש בתגית <cftextarea>. |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
כפיר אני בהחלט מסכים איתך אבל אני חושב שיש לי תשובה, לא קראתי אל כל המאמר שם אבל חלק קראתי.
בגלל שזה סוג של framework ואני התנסתי בעברת ב-frameworks של PHP ברוב הסוגים והגרסאות שיש אז אני יענה לך ככה: 1.לא שווה ללמוד בכלל כי לא משתמשים בזה ברוב המקומות זה יהיה כמו ללמוד ASP או JSP בשנייהם לא משתמשים הרבה אפילו שב-ASP משתמשים אבל לא הרבה...בעיכר בגלל המחיר שלהם 2.הם שווים בהחלט אבל לא שווה לך כל שאר החסרונות שיש כי הם עולים על היתרונות 3.כמו שאמרתי תחשוב על הסיבה בעיכר ש-JSP לא נמצאת בשוק... למה למשל PHP היא ההכי פופולרית או ASP גם די פופולרית. PHP פופולרית בגלל שהיא קלה נוחה ומאפשרת המון דברים. ASP פופולרית קצת פחות מ-PHP בגלל שיש לה חסרונות כמו SYNTAX מאוד מוזר וגרוע וחוץ מזה שצריך לדעת עוד שפת תכנות כלשהיא. JSP נפלה בשוק בגלל אותם הבעיות עם ASP אבל גם בגלל שהיא נותנת פחות אפשרויות ודברים מ-ASP, חוץ מזה שהיא גם דורשת ידע עמוק בשפת ה-JAVA. בכללי כל אחד משתמש בשפה שנוח לו וקל לו איתה אני חשוב ש-PHP עשו את מה שצריך ויצרו שפה מעולה ולכן אני מעדיף אותה מכל שפה אחרת אפילו שכדי להשיג את רוב המתרות צריך לכתוב קוד ארוך ולהתאמץ אבל זה עדיף מללמוד 2 שפות וגם לכתוב SYNTAX מוזר וגרוע... |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|