|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר בקהילה
|
שאלה בנושא מציאת יום הולדת..
שלום
יש לי מערכת משתמשים ולכל משתמש שמור תאריך יום ההולדת שלו כך: 1.1.1989 אני מחפש דרך למצוא למי יש יום הולדת היום. (כמו בתחתית הפורום) חשבתי על פירוק התאריך של כל משתמש אבל זה ממש לא יעיל. אם למישהו יש רעיון אני אשמח לשמוע ![]() |
![]() |
# 2 |
הוסטסניון
|
מה הבעיה?
אתה לוקח את התאריך של היום ועושה if אם הוא שווה לתאריך שבמסד נתונים אז הוא כותב אותו, פשוט תעשה לולאה תעבור על הכול.
חבר בקהילה
|
אי אפשר לשאול אם התאריך שלו שווה לתאריך של היום...כי 1.1.2007 לא שווה ל1.1.1989...
ודבר שני אם יש 100000 משתמשים זה יקח יחסית הרבה זמן לעבור על כל אחד ולשאול אם התאריך שלו שווה להיום. אני מחפש דרך לעשות את זה ברמת השאילתא |
![]() |
# 4 |
הוסטסניון
|
תשחק עם explode או עם split
אתה חייב לעבור על כולם... או שתעבור קודם חודש חודש ואז תיכנס לימים... תעזר בפונקציה הבאה קוד:
<?php // Delimiters may be slash, dot, or hyphen $date = "04/30/1973"; list($month, $day, $year) = split('[/.-]', $date); echo "Month: $month; Day: $day; Year: $year<br />\n"; ?>
"חינוך למדעי המחשב לא יכול להפוך אף אחד למתכנת מומחה יותר מאשר לימוד על מברשות וצבעים יכול להפוך מישהו לצייר מיומן." Last edited by daMn; 29-10-07 at 15:08.. |
![]() |
# 5 |
חבר בקהילה
|
לעבור על כולם זה לא בעיה...על זה כבר חשבתי לבד...אני מחפש דרך לעשות את זה דרך המסד, בלי לעבור אחד אחד.
אם אין דרך אני חושב שכדאי פשוט לשמור את היום והחודש בתא נפרד ואז פשוט משווים בתוך המסד. אני עדיין מחפש רעיון דרך המסד בלי לשמור בנפרד. |
![]() |
# 6 |
חבר מתקדם
|
תנסה:
קוד:
$date = date('d.m'); SELECT * FROM `members` WHERE STR_TO_DATE(`birthday`, '%d.%m')='$date' Last edited by Meir; 29-10-07 at 16:46.. |
![]() |
# 7 |
חבר בקהילה
|
|
![]() |
# 8 |
הוסטסניון
|
|
![]() |
# 9 |