|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
צפה בתוצאות הסקר: בן אדם שחוגג את חג המולד יכול לקרוא לעצמו ציוני? | |||
כן |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 62.30% |
לא |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37.70% |
מצביעים: 61. אינך יכול להצביע לסקר הזה |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
[סקר] בן אדם שחוגג את חג המולד יכול לקרוא לעצמו ציוני?
שלום,
עקב ויכוח סוער שהיה לי עם אחד מבני כיתתי היום בשאלה האם בן אדם שחוגג את חג המולד,חגים ומנהגים נוספים אחרים בטענה שזאת מסורת (במקרה הנ"ל מסורת של עולי רוסיה) ושאין סתירה בין זה לבין העובדה שהוא ציוני, החלטתי לפתוח את הסקר הזה. לדעתי אין שום בעיה שהוא חוגג איזה חגים שהוא חוגג שיבושם לו. "איש איש באמונתו יחיה". אבל אני לא חושב שהוא יכול לקרוא לעצמו ציוני שהרי הציונות זוהי תנועה יהודית שיש לה זיקה דתית לא"י (נכון היא לא הייתה מההתחלה לדוגמה תוכנית אוגנדה אבל בכל מקרה זה המצב היום). אז יאללה חבר'ה תכתבו פה את דעתכם ![]() יום טוב לכולם כפיר |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
לדעתי הם כן יכולים לקרוא לעצמם ציונים, אני יערוך אחריי זה וירחיב למה .
|
![]() |
![]() |
# 3 |
מנהל ראשי
|
תגדיר ציונות.
|
![]() |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
עצם העובדה שהוא עלה ארצה הופכת אותו ליותר ציוני מאשר 99% מהאנשים פה.
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
ציונות היא אידאולוגיה, על פיה קמה תנועה לאומית מודרנית שקראה לשחרור לאומי של העם היהודי ואף להקמתה של מדינה יהודית בארץ ישראל . (לויקיפדיה) השאיפה של הציונות היא להשריש את היהדות במדינה בא"י! איך אתה דואג ליהדות על ידי זה שאתה חוגג חגים של נוצרים? לא כל מי שעולה ארצה הוא ציוני! Last edited by Kfir.G; 24-12-07 at 23:43.. |
|
![]() |
![]() |
# 6 |
משתמש - היכל התהילה
|
מסורת? כן, מסורת נוצרית.
יהודים ברוסיה לא חוגגים את חג המולד, אלא את חנוכה כמו כל שאר היהודים בעולם. |
![]() |
![]() |
# 7 |
WBD.co.il
|
החג הכי יפה שיש, יותר מכל החגים שיש פה בישראל(זאת דעתי).
אני מגיל 0 חוגג ואמשיך לחגוג, מסורת עוד מאוקראינה.. נצרות? לא מעניין אותי. אני יהודי ואף אחד לא יכול להגיד לי אחרת. לא שואל אף אחד מה אני. נקודה. |
![]() |
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
חג המולד הוא חג שחוגג את לדת ישו. אני די בטוח שאני יכול לכנות אדם שחוגג את אותו חג, "נוצרי".
כאשר כל מה שהנצרות מיצגת הם דבריו של ישו, אז חגיגת לדתו היא נוצרית למדי. במיוחד כאשר חוגגים בצורה הנוצרית. קחו לדוגמה את 'סנטה קלאוס', למעשה מדובר בדמות המבוססת על הקדוש ניק. קדוש נוצרי שהיה בחייו בישוף בכנסייה הנוצרית. אולי עברתם ברית מילה, אולי עליתם לתורה, אבל ברגע שסגנון חייכם כולל "מסורות" נוצריות, אתם לא יהודים. לפחות לא אחד הזרמים המוכרים ע"י הרבנים. מצטער, אבל חג המולד הוא חג נוצרי דתי למדי. פבל, לא מדובר ב"חגים של ישראל", אלא חגים של יהודים. יהודים במרוקו חוגגים את החגים שחוגגים יהודים בפולין, ובכל מקום אחר בעולם. |
![]() |
![]() |
# 9 | ||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
# 10 | |
מנהל ראשי
|
ציטוט:
תנסה לעשות אפילו סקר קטן כאן בפורום עם הכותרת "מהי ציונות" ותראה שאתה מקבל עשרות דעות שונות - ולכן השאלה שלך לא יכולה להיות רלוונטית. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|