הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 30-12-07, 19:04   # 1
psycho
הוסטסניון

מיני פרופיל

psycho לא מחובר  

ניצולי השואה, מודעות וגם בדרך לעזור לי

אהלן,

אשמח אם תצפו בסרטון הבא, ואם אפילו תועילו בטובכם להפיץ אפילו רק לחבר אחד, זה יעזור לי מאוד

http://www.youtube.com/watch?v=MV0hq9rBIaM
תודה לכם

גיא.
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 19:33   # 2
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
כל ניצול שלישי חי מתחת לקו העוני. - מתוך 260 אלף ניצולים 70,000 חיים מתחת לקו העוני.(כתבה מידיעות)
1 מתוך 4 קשישים בישראל חי מתחת לקו העוני. הסטטסיטיקה לא שונה בצורה מוגזמת אצל ניצולי שואה מאשר שאר הקשישים בארץ.

הייתי נותן קצת יותר קרדיט לאתר ולסרטון המייצג אותו אם היה בא במטרה לעזור לקשישים מכל המגזרים.
כנראה מבחינתך זה לא הכי משנה שסבים וסבתות כמו שלי יחיו מתחת לקו העוני, למרות שהם עלו מטעמי ציונות הרבה לפני קום המדינה וגם עזרו לבנות את הארץ יחד עם כל העם שהגיע במהלך השנים.

Last edited by Byte; 30-12-07 at 19:35..
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 21:29   # 3
Panda
הוסטסניון

Panda's Avatar

מיני פרופיל

Panda לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Byte צפה בהודעה
1 מתוך 4 קשישים בישראל חי מתחת לקו העוני. הסטטסיטיקה לא שונה בצורה מוגזמת אצל ניצולי שואה מאשר שאר הקשישים בארץ.

הייתי נותן קצת יותר קרדיט לאתר ולסרטון המייצג אותו אם היה בא במטרה לעזור לקשישים מכל המגזרים.
כנראה מבחינתך זה לא הכי משנה שסבים וסבתות כמו שלי יחיו מתחת לקו העוני, למרות שהם עלו מטעמי ציונות הרבה לפני קום המדינה וגם עזרו לבנות את הארץ יחד עם כל העם שהגיע במהלך השנים.
יש לך בעיה קטנה שקשורה למוח..
כל הקטע של העזרה לניצולי שואה זה כי אנשים חושבים שהם סבלו יותר מידי, אז לפחות שעכשיו יהיה להם כמה שיותר טוב.
לבנות ולפתח את הארץ אם כמה שזה ציוני והכל לא משתווה ללאבד את המשפחה שלך מול העיינים.
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 21:35   # 4
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Panda צפה בהודעה
יש לך בעיה קטנה שקשורה למוח..
כל הקטע של העזרה לניצולי שואה זה כי אנשים חושבים שהם סבלו יותר מידי, אז לפחות שעכשיו יהיה להם כמה שיותר טוב.
לבנות ולפתח את הארץ אם כמה שזה ציוני והכל לא משתווה ללאבד את המשפחה שלך מול העיינים.
לך יש בעיה בקריאה, במוח זה כבר אבחנה שרופא מומחה יעשה.

לא אמרתי שמי שבנה את הארץ צריך לקבל יותר ו/או זה יותר חשוב ו/או זה יותר קשה מלאבד משפחה מול העיניים ו/או זה סבל כלשהו (להפך, לבנות את הארץ זו שמחה) כמו כן אם תלמד לקרוא תראה שכתבתי שכל מי שבא לישראל בכל השנים עזר לבנות את הארץ (משמע: ניצולי שואה, ספרדים, אשכנזים, אתיופים, רוסים משמע: כולם צריכים לקבל כסף).

ציטוט:
ציטוט:
המדינה וגם עזרו לבנות את הארץ יחד עם כל העם שהגיע במהלך השנים.
מהלך השנים = כל השנים עד היום (אם לא הבנת, לפי שכתבת כנראה שלא).

כל מה שאמרתי זה שניצולי שואה חיים מתחת לקו העוני = רע. קשישים שלא ניצולי שואה החיים מתחת לקו העוני = רע. האם צריך להיות הבדל בין שניהם מבחינה כלכלית? אני לא חושב.

אולי יש לי בעיה במוח, אני יודע שזה מוזר שהשאיפה שלי שכל הקשישים יוכלו לחיות בשלווה כלכלית במדינת ישראל.
וכן בניגוד להרבה יפי נפש, אני לא מרגיש בושה שאני אומר שניצול שואה צריך לקבל בדיוק אותו סכום שקשיש אחר מקבל (מהמדינה כמובן, לא איכפת לי ממה שגרמניה נותנת).

Last edited by Byte; 30-12-07 at 21:37..
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 22:02   # 5
psycho
הוסטסניון

מיני פרופיל

psycho לא מחובר  

ציטוט:

סליחה? זה שהתמקדתי בנישת ניצולי השואה, כי להם יש כסף שמחכה שהמדינה גוזלת.

כן, כל הזקנים מגיע להם לחיות בכבוד, כן לכולם מגיע קצבה, אבל שיש כסף, והוא לא מגיע לניצולים אתה לא חושב שזה קצת מוגזם?
שזה ביזיון להעביר גהנום-שני את אלו שעברו כבר גהנום? ועל מה? על בירורקרטיה מפגרת?!

עשה לי טובה, אתה מסתכל מנקודת מבט לא נכונה.
אז אם אני לא יוצא בהכרזה גלובלאית "תעזרו לכל האנשים שקשה להם" אז העצומה לא שווה כלום?
בחייאת, עדיף להתמקד במשהו ולטפל בו, אל תשפוט אותי על זה שהשקעתי מאמצים בלשנות משהו. זו חוצפה לשמה
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 22:06   # 6
Beesites
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?]

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Beesites שלח הודעה באמצעות MSN אל Beesites

Beesites לא מחובר  

ציטוט:
לך יש בעיה בקריאה, במוח זה כבר אבחנה שרופא מומחה יעשה.

לא אמרתי שמי שבנה את הארץ צריך לקבל יותר ו/או זה יותר חשוב ו/או זה יותר קשה מלאבד משפחה מול העיניים ו/או זה סבל כלשהו (להפך, לבנות את הארץ זו שמחה) כמו כן אם תלמד לקרוא תראה שכתבתי שכל מי שבא לישראל בכל השנים עזר לבנות את הארץ (משמע: ניצולי שואה, ספרדים, אשכנזים, אתיופים, רוסים משמע: כולם צריכים לקבל כסף).

ציטוט:

מהלך השנים = כל השנים עד היום (אם לא הבנת, לפי שכתבת כנראה שלא).

כל מה שאמרתי זה שניצולי שואה חיים מתחת לקו העוני = רע. קשישים שלא ניצולי שואה החיים מתחת לקו העוני = רע. האם צריך להיות הבדל בין שניהם מבחינה כלכלית? אני לא חושב.

אולי יש לי בעיה במוח, אני יודע שזה מוזר שהשאיפה שלי שכל הקשישים יוכלו לחיות בשלווה כלכלית במדינת ישראל.
וכן בניגוד להרבה יפי נפש, אני לא מרגיש בושה שאני אומר שניצול שואה צריך לקבל בדיוק אותו סכום שקשיש אחר מקבל (מהמדינה כמובן, לא איכפת לי ממה שגרמניה נותנת).
אז בוא אני אסביר לך את ההבדל הפשוט. ממשלת ישראל קיבלה לאורך השנים סכומי כסף עצומים מממשלת גרמניה כחלק מהסכם פיצוי.

סכומי העתק האלה לא הגיעו ברובם אל מי שהם היו מיועדים, הניצולים. הממשלה השתמשה בכספי הפיצויים של הניצולים לצרכים אחרים.

זה מבחינה כלכלית נטו, בלי קשר ל"צריכים לקבל יותר" או "לא צריכים לקבל יותר". בלי חשבונות של "מי סבל יותר" ו"מי סבל פחות".

או במילים אחרות: זה לא שסבא וסבתא שלך שווים פחות בגלל שהם לא היו בשואה. פשוט עבור סבא וסבתא אחרים, שהם ניצולי שואה, המדינה קיבלה כסף כדי לסייע להם, לקחה את הכסף ועשתה איתו דברים אחרים, ועכשיו פתאום אומרת שאין.

ושוב - זה מעבר לחוב מוסרי וכו'.
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 22:10   # 7
psycho
הוסטסניון

מיני פרופיל

psycho לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Beesites צפה בהודעה
אז בוא אני אסביר לך את ההבדל הפשוט. ממשלת ישראל קיבלה לאורך השנים סכומי כסף עצומים מממשלת גרמניה כחלק מהסכם פיצוי.

סכומי העתק האלה לא הגיעו ברובם אל מי שהם היו מיועדים, הניצולים. הממשלה השתמשה בכספי הפיצויים של הניצולים לצרכים אחרים.

זה מבחינה כלכלית נטו, בלי קשר ל"צריכים לקבל יותר" או "לא צריכים לקבל יותר". בלי חשבונות של "מי סבל יותר" ו"מי סבל פחות".

או במילים אחרות: זה לא שסבא וסבתא שלך שווים פחות בגלל שהם לא היו בשואה. פשוט עבור סבא וסבתא אחרים, שהם ניצולי שואה, המדינה קיבלה כסף כדי לסייע להם, לקחה את הכסף ועשתה איתו דברים אחרים, ועכשיו פתאום אומרת שאין.

ושוב - זה מעבר לחוב מוסרי וכו'.
זה בדיוק מה שניסיתי להגיד תגובה מעלייך
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 22:15   # 8
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי psycho צפה בהודעה
סליחה? זה שהתמקדתי בנישת ניצולי השואה, כי להם יש כסף שמחכה שהמדינה גוזלת.

כן, כל הזקנים מגיע להם לחיות בכבוד, כן לכולם מגיע קצבה, אבל שיש כסף, והוא לא מגיע לניצולים אתה לא חושב שזה קצת מוגזם?
שזה ביזיון להעביר גהנום-שני את אלו שעברו כבר גהנום? ועל מה? על בירורקרטיה מפגרת?!

עשה לי טובה, אתה מסתכל מנקודת מבט לא נכונה.
אז אם אני לא יוצא בהכרזה גלובלאית "תעזרו לכל האנשים שקשה להם" אז העצומה לא שווה כלום?
בחייאת, עדיף להתמקד במשהו ולטפל בו, אל תשפוט אותי על זה שהשקעתי מאמצים בלשנות משהו. זו חוצפה לשמה
יש ארגון שמחזיר כספים לניצולי השואה, זה בכל השפות וכל קשיש ניצול שואה יכול לפנות לשם.
בארץ יש עוד 10000 בעיות שאפשר להסתער עליהן, אמנם זאת אחת מהן ואמנם כל העם מסכים עם זה, אבל האינטרנט זה ממש לא המקום לקדם את זה.
ובינינו, גם אתה וגם אני יודעים שקידום העניין הזה באינטרנט, לא יעזור.
חוץ מזה, לניצולי השואה יש נציגים בארץ ויש מי שיעשה הפגנות עבורם.

תשאל אותי מה אני עשיתי כדי לעזור? עזרתי לסבתא וסבא שלי למלות את המסמכים כדי לקבל את הכסף שלהם מהארגון, אתה אומר שזה סתם? אז באחד מהסעיפים מבקשים לספר את כל הסיפור של איך הם עברו את השואה, כדי לדעת במדוייק כמה כסף להחזיר.
כיוון שאת המסמכים צריך למלות בעברית, נאלצתי לשמוע את הסיפורים ותאמין לי שזה לא קל.
חברים, אם מישהו כאן הוא דור שלישי לשואה כמוני ורוצה לעזור לסבתא וסבא, חפשו את הארגונים שמחזירים כסף (חיפוש קטן בגוגל על מילת המפתח:"קרן לניצולי שואה" יעשה את העבודה). כרגע, זו הדרך היחידה לקבל קצת הכסף עבור העוול שנגרם (למרות שתמורת שום סכום שבעולם זה לא ייסלח).
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 22:28   # 9
Byte
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Byte לא מחובר  

בכספי השילומים מדובר? מקרה אבוד, שום מחאה אינטרנטית כמו שאמרו פה לא תציל את זה.
אני לא מאמין שהמדינה תחזיר את הכספים אם היא אכן לא מסרה אותם למי שצריך.

האם גרמניה תשלם עוד כספים כמו שדרשו כמה גורמים בחודשים האחרונים? אין סיכוי, בגרמניה גדל דור חדש שאינו גאה אך אינו מלא בושה בכל הנוגע לפשעי העבר (בטח לא כמו הדור שלפניו).
  Reply With Quote
ישן 30-12-07, 22:49   # 10
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

ציטוט:
בכספי השילומים מדובר? מקרה אבוד, שום מחאה אינטרנטית כמו שאמרו פה לא תציל את זה.
אני לא מאמין שהמדינה תחזיר את הכספים אם היא אכן לא מסרה אותם למי שצריך.

האם גרמניה תשלם עוד כספים כמו שדרשו כמה גורמים בחודשים האחרונים? אין סיכוי, בגרמניה גדל דור חדש שאינו גאה אך אינו מלא בושה בכל הנוגע לפשעי העבר (בטח לא כמו הדור שלפניו).
אז תן לי לחדש לך, לפני חצי שנה סבתא שלי קיבלה מענק של כ - 12,000 ש"ח מאחד הארגונים.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום