|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
עסק רשום [?]
|
[יעוץ] שאלה לגבי תקנון וחוקים.
ניקח כדוגמא תקנון מושלם, תקנון שכל התנאים בו מועדפים לבעל השרת, אין בו שום פריצה.
כמו לדוגמא שאם השרת נופל אז בעל השרת חייב לפצות באותה כמות הזמן שהשרת היה בדאון(נפל לשעתיים אז הזיכוי הוא שעתיים), שבמידה ולקוח מעלה קבצים לא חוקיים אז הוא יכול להיות מורחק עם החזר כספי של הזמן שנשאר לו וכו'.. ואז מגיע הלקוח הכי דפקן. מעלה וירוסים, משחקים וסרטים. גורם להפלות של השרת. ואז אני אומר לו שהוא מורחק מהשרת, מביא לו גיבוי ומחזיר החזר של הזמן שנשאר. או שלדוגמא השרת נופל למשך שבוע ואני נותן לו פיצוי של שבוע. ואז הוא יוצא בפוזה הסטנדרטית של לקוח פוץ : "אני יטבע אותך !"(הזכויות שמורות ללקוחות פוצים). ואז אני אומר שתסתכל, התקנון אומר ככה וככה, הצדק לצדי וכו'. בקיצור, לא יודע למה סיפרתי את כל זה. הדילמה הכי חזקה היא: אם זה מגיע לבית משפט(וזה לא מגיע אבל בכל מקרה חשוב לי לדעת). כשלקוח קונה משהו, הוא לא חותם. הוא יכול להגיד "לא קראתי את התקנון לפני שקניתי". יש דרך משפטית של מכירה(של אחסון או כל דבר אחר) בלי לחתום על חוזה ושמבחינה משפטית התקנון שבאתר יהיה תקף ? בתודה מראש רונן.ב. |
![]() |
![]() |
# 2 |
CEO at Foxfort Ltd
|
בעקרון באתרי אינטרנט מה שעושים זה שבעת ההרשמה לאתר \ בעת הרכישה דרך האתר או בעת ביצוע כל פעולה רושמים "ביצוע הפעולה מהווה הסכמה מלאה לתנקון תנאי השימוש", או שיש תיבת סימון כזו.
זו דרך אחת. ולהבא אתה יכול להגיד לו בתוכנת מסרים "תקרא את התקנון ותודיע לי כי אתה מסכים לו באופן מלא" ואז יהיה לך גם לוגים להציג. בנוסף, אתה יכול לבקש מהלקוח להדפיס ולפקסס את התקנון חתום.
# 3 |
חסום
|
הפורום הזה הוא המסגרת הכי לא מתאימה לשאול שאלות שכאלה.
תפנה לעורך דין מוסמך בדיני אינטרנט. (אין לי שום המלצות לעורך דין ספציפי ואני לא מכיר גם). בהצלחה. ותכין הרבה כסף לייעוץ משפטי. |
![]() |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
גם אם אתה תכתוב תקנון ותחתים אותו... זה לא אומר שזה כביל בבית משפט... הוא יכול לצאת זכאי מזה שהתקנון לא מנוסח נכון מספיק שפסיק אחד לא במקום בתקנון והוא יוצא זכאי... לכן תמיד טוב להתייעץ בעורך דין.
נכון שטוב להתייעץ בפורום.. אבל לפעמים אנחנו שוכחים שמדובר בפורום במשתמשים רגילים לחלוטין שאומנם הניסיון שלהם הוא ניסיון גבול בתחום... אבל מוטב לא לשכוח בסוף כי בדברים משפטיים לא מומלץ להסתמך על דברי לקוחות או אפילו עורכי דין שגולשים בפורומים באינטרנט. לך פיזי לעורך דין ותסגור איתו תקנון.. יעלה לך בטח חד פעמי 200$ אבל זה ראש שקט לחלוטין. עד אז, אני ממליץ בחום שתנסח משהו קליל ותחתים כל דבר.. אני לא מבין איך אתה מוכר משהו בלי להחתים... זה נראה לי אבסורד ואפילו מטופש. בהצלחה!
![]() |
# 5 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
חוזים חד צדדים לא קבילים בבית משפט, האגודהלמעןהצרכן מגנה על הצרכן מפני חוזים אלה- תקנון הינו סוג של חוזה חד צדדי.
תקנון יכול להיות נספח לחוזה כתוב זה כן. סיכוי שלך בתביעה הוא מאוד מאוד קטן לזכות |
![]() |
![]() |
# 6 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אשמח אם תוכל לפרט על כך... ולגבי פותח האשכול: שם לב שהעניין הוא דו-צדדי. אם הלקוח אינו מקבל את התקנון כיצד בדיוק הוא תובע אותך הרי בפועל אתה לא הסכמת לכלום גם כן. |
|
![]() |
![]() |
# 7 | ||||
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
הוא יכול להגיד שערכת את התקנון, הוא יכול להגיד שלא קרא סעיף מסויים או לא הבין סעיף מסויים ומזה אתה לא הסכמת? אתה פה נותן השירות לא מקבל השירות.. אתה לקחת עליך אחריות לספק מוצר אתה חושב זה מעניין את הלקוח כל השאר? אתה לא מסוגל אין בעיה תחזיר את ההפרש.. ב 100% אני אומר לך חוזה חד צדדי אינו קביל בבית משפט. כמובן יש שני סוגי חוזים חד צדדים. חוזה אחד הוא מסוג הדברים שאינך חותם עליו והוא אינו קביל בבית המשפט כמו להלן תקנון. וחוזה חד צדדי שני הוא דבר שאתה חותם עליו אבל הוא חד צדדי זה אומר שאתה מתחייב ל X Y Z ולעומת זאת צד ב' לא מתחייב כמעט לכלום מלבד דברים מסויימים קוראים לזה חוזה מקפח גם לזה יש המון סעיפים והמדינה והאגודה למען הצרכן מגינים על הלקוח מפני חוזים כאלה הם נקראים חוזים אחידים בעיקר. ציטוט מהחוקים במדינת ישראל: ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ומדוע אינך עובד תחת חוזה כתוב? פרט שחשוב לציין שאם גילו של הלקוח שלך מתחת ל 18 לא משנה כמה צודק תיהיה, ולא משנה איזה עורך דין יהיה לך, אפילו עם חתמתם בחוזה כתוב אתה אשם בגין חוזה לא כשיר ואתה מפסיד במליון אחוז. בהצלחה Last edited by p2y; 25-02-08 at 01:56.. |
||||
![]() |
![]() |
# 8 | |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
ציטוט:
אין צורך לאשר מראש חוזה אחיד, יש אפשרות כזאת. חוזה אחיד בהחלט מחייב, ותניות מקפחות בחוזה אחיד הן חריג בלבד. אין דבר כזה "אשם בגין חוזה לא כשיר" (אשם הוא מונח פלילי, וכאן אנחנו מדברים על משפט אזרחי), והנושא של חוזה עם לקוח מתחת לגיל 18 הוא בהחלט לא מקרה של "מפסיד במליון אחוז". יש לו חריגים רחבים למדי. מעבר לכך, אני בכלל לא בטוח שאפילו בלי קשר לתקנון הזה אם הלקוח יקח אותו לבית משפט הוא יהיה "בצרות". או במלים אחרות - אל תסתמך על יעוץ משפטי שניתן לך בפורום הזה. אם אתה רוצה לקחת יעוץ משפטי, קח אותו מעו"ד. לא בטוח שזה יהיה שווה לך, אלא אם אתה חושב שהסיכוי שלך "להסתבך" הוא גדול. שכר טרחה של עו"ד זה לא כסף קטן... ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 9 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
תראה אני לא מכיר את המקרה לעומק אלה על סמך מה שהוא הציג פה כמו שכבר אמרתי החקיקה מסובכת וזה כמובן ששמעתי רק צד אחד בסיפור..יצא לי להיות בכמה וכמה משפטים על דברים אלה בתור לקוח ובתור מספק שירות מנסיוני בזה אני אומר את הדברים עפ"י מה שאני יודע, יכול להיות שישנן דברים שאיני יודע ולכן לא ציינתי אבל מה שכן בטוח שהחקיקה לגבי חוזים אחידים או חד צדדים הוא מאוד מורכב.. |
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
ציטוט:
ב. ברור שהנושא מורכב, ולכן ההמלצה לא להסתמך על עצות שניתנות כאן.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |