הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 10-05-08, 02:35   # 1
Shon12
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Shon12 לא מחובר  

שאלה | להתקבל לממר"ם או גאמ"א[?]

אוקיי,

בזמן האחרון מכיוון שאני מתחיל להתקרב לגיל 18 (=
אומנם עוד שנה וחצי,
אני רוצה קצת לחשוב קדימה,
התחלתי להתעניין ביחדיות המחשבים - ממר"ם | גאמ"א,
הבנתי שכדאי להתקבל לשם צריך - פרופיל 64 ומטה (לא בעיה בשבילי)
ולמי ששואל - בלי להוריד פרופיל,
עכשיו אני רוצה לדעת מה הם הדרישות להתקבל לממר"ם או גאמ"א?
לפי מה שקראתי לגאמ"א קשה יותר להתקבל.
בממר"ם נמצא חבר של אח שלי, לא יצא לי כל כך לדבר איתו על זה,אבל לפי מה שהבנתי הם יותר עורכים שם תוכנות מוכנות ומתאימים אותם לצבא למשל.
ובקיצור רציתי לדעת מה הם הדרישות להתקבל לממר"ם | גאמ"א מבחינת השכלה למשל (בית ספר)
מה שלא כל כך השקעתי בו.
כשמנסים להתקבל מה הם הבחינות שעושים לך?

תודה רבה!
  Reply With Quote
ישן 10-05-08, 03:13   # 2
FuZuL
חבר מתקדם

מיני פרופיל

FuZuL לא מחובר  

תשמע.. לא עדיף עתודה?
אני מכיר ממר"מניקים שאמרו שזה זוועה ושסיימו צבא לא נגעו במחשב..
אבל אם אתה בונה על 64 בהצלחה.. ע"פ שהיום צריכים קרביים..

אני מעדיף לעשות קרבי ולשרת כמו שצריך.. למרות ההטבות בעתודה..

תחשוב על העתיד, תשרת בצה"ל כמו שצריך, תקבל צלש"ים.. תצא עם כסף של הצבא, תעשה תואר במדעי המחשב ותתקבל לעבודה..
רוב החברות הטובות היום בהיי טק [אנלא מדבר על לפני 3 שנים שהיה משבר] מחפשים את המיוחדים ולא את הworkaholic הבא..
ישן 10-05-08, 11:17   # 3
meshuga
הנהלת הפורום לשעבר

meshuga's Avatar

מיני פרופיל

meshuga לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Shon12 צפה בהודעה
אוקיי,

בזמן האחרון מכיוון שאני מתחיל להתקרב לגיל 18 (=
אומנם עוד שנה וחצי,
אני רוצה קצת לחשוב קדימה,
התחלתי להתעניין ביחדיות המחשבים - ממר"ם | גאמ"א,
הבנתי שכדאי להתקבל לשם צריך - פרופיל 64 ומטה (לא בעיה בשבילי)
ולמי ששואל - בלי להוריד פרופיל,
עכשיו אני רוצה לדעת מה הם הדרישות להתקבל לממר"ם או גאמ"א?
לפי מה שקראתי לגאמ"א קשה יותר להתקבל.
בממר"ם נמצא חבר של אח שלי, לא יצא לי כל כך לדבר איתו על זה,אבל לפי מה שהבנתי הם יותר עורכים שם תוכנות מוכנות ומתאימים אותם לצבא למשל.
ובקיצור רציתי לדעת מה הם הדרישות להתקבל לממר"ם | גאמ"א מבחינת השכלה למשל (בית ספר)
מה שלא כל כך השקעתי בו.
כשמנסים להתקבל מה הם הבחינות שעושים לך?

תודה רבה!
קודם כל זה לא המקום.
דבר שני, אין מה להשוות בין גאמא לממר"מ וגם אין קשר בין ה2...רוב הסיכויים שיהיו לך זימונים מקבילים ככה שלא יהיה לך באמת כאב ראש (אלא אם כן תגיע לשלבים מתקדמים בגאמא, שלפי מה שאתה אומר..הידע שלך לא הכי גבוהה..וגאמא צריך חתיכת ידע...בכל תחומי המחשב (תוכנה, חומרה, רשתות, אינטרנט הכל))...לעומת זאת, ממר"מ זה בדיחה (לפחות תנאי הקבלה לקורס, ששם לפי מה שהבנתי אפשר ליפול), מבחן אחד פשוט וזהו ש2 חברים שלי עברו, אני "לצערי" פרופיל 97 ולא בן יחיד, ככה שאני לא יכול להצטרף אליהם.....

לשאלה של זה שלפניי, אם עדיף או לא עתודה...אם אתה מתקבל לגאמא..ממש לא עדיף עתודה..בד"כ אפילו ישבצו אותך עם עתודאיסטים שלמדו 3 שנים לתואר ואתה פחות או יותר ברמה שלהם (להם בד"כ תהיה עדיפות..בכל זאת יש להם תואר)..גאמא לא דורש הרבה קבע כמו ממר"מ...וגם אני לא בטוח כמה עתודה שווה על ממר"מ..לעתודה אתה חותם איזה 6 שנים קבע בממר"מ שנתיים וחצי + חצי שנה קד"צ = 6 שנים בצבא בעוד עתודה זה 9....3 שנים לוקח לעשות תואר בישראל..לדעתי שווה יותר ממר"מ..
  Reply With Quote
ישן 10-05-08, 11:24   # 4
4ior
חבר וותיק

4ior's Avatar

מיני פרופיל

4ior לא מחובר  

שמע אני כרגע מתמיין לשניהם.
ממר"ם זה ל64- בדרך כלל..למרות שיש להם מכסה קטנה של פרופיל קרביים.
שמעתי שממר"ם זה משעמם מאוד ולא כדי.
בעקרון יש לי פרופיל קרבי והייתי במיונים של ממר"ם אבל לא עברתי בגלל המחסה הקטנה(רק 4 מתקבלים)

גאמא:
עכשיו אני במיונים של גאמא..היו לי כבר כמה ראיונות..חלק ממש מקצועיים וחלק פחות..
בעקרון בשביל להגיע לראיונות אתה צריך למלא את הטופס באינטרנט(סינון ראשון), אחר כך יש מבחנים, ואחר כך ראיונות
בשביל גאמא הפרופיל לא משנה, אבל אתה צריך ידע מוקדם במחשבים-לי למשל יש ידע יותר מתקדם בפיתוח באינטרנט אבל הם רוצים רק כאלו עם ידע בשפות תיכנות כמו c++,c#,java וזה..
בעקרון אני עדיין במיונים.
אה ואתה צריך קב"א 55+ לפי מה ששמעתי.

עריכה: קראתי מה שכתבת עכשיו meshuga וחלק מהדברים לא נכונים.
בשביל גאמא לא צריך "חתיכת ידע" וגם לא בכל תחומי המחשב. מספיק שאתה טוב באחד מהדברים שהם רוצים ואתה בפנים.
אתה צריך ידע מחוץ לבית ספר כמובן.
יש להם מסלול בנפרד כמעט לכל דבר שאמרת-תוכנה,חומרה,רשתות וכו..
ממר"ם לפרופילניקים זה באמת בדיחה..מספיק שאתה 5 יחידות מחשבים בבית ספר.

בקשר אם כדי ללכת לגאמא..או לעתודה..תאמת שמעתי שגאמא וממר"ם זה משעמם מאוד..תלוי במסלול כמובן..יש מסלולים מאוד מעניינים ויש הרבה פחות..
אבל גם עתודה זה לא משהו אז לא יודע מה להגיד לך..

Last edited by 4ior; 10-05-08 at 11:29..
  Reply With Quote
ישן 10-05-08, 12:18   # 5
mayden
Авторитет

מיני פרופיל

mayden לא מחובר  

מצ'וגע וליאור (?), גאמא הוא מסלול בהרבה אבל בהרבה יותר יוקרתי מממר"ם. לקורס של ממר"ם כל אחד שלמד קצת C יכול להתקבל, אבל הקטע כאן שבקורס עצמו כולם נופלים. אני מכיר מלא דוגמאות שאנשים, שעברו את מבחן הקבלה (בבסמ"ח) נפלו בקורס עצמו. הקורס של ממר"ם הוא מאוד קשה, 5 ימים בשבוע מ8 בבוקר עד 22:30 ואז אתה חוזר בסביבות ה23:00 למעונות שלך בפ"ת. כמו כן, יש מבחנים ואם אתה לא עובר ציון X - זהו, אתה עף מהקורס.

אגב, אחרי הקורס הזה אתה מסופח לחילות השונים בהתאם להישגיך. כלומר, אתה יכול להגיע דרך הקורס הזה למודיעין (ואולי אף תפגוש בחבר גאמא).

עכשיו גאמא, הם לא דורשים ממך שתהיה שפיץ בהכל, הם דורשים ממך שתהיה שפיץ במשהו אחד - במשהו ספציפי. אבל עם זאת, שיהיה לך "ראש גדול" ותכיר כמה דברים אחרים ולא בקו ישר רק דבר אחד כלשהו וזהו. יש לי חבר, שהוא עכשיו מחכה לאישור אם הוא עבר לגאמא או לא (הוא כבר עבר את כל הראיונות, את כל הסיווגים הבטחוניים ואת כל המבחנים), אגב יש לו פרופיל 97 ועדיין יש מכסות בגאמא. למשל, עכשיו יש בסביבות ה50-60 אנשים שגם עברו את הכל בגאמא (עם פרופיל 97) ויש רק בסביבות ה20 הקצאות.. משמע חלק גדול לא יצליח להתקבל למרות שעבר את הכל.

ציטוט:
" זוכרים בשביל ללמוד, יודעים בשביל ללמד, מבינים בשביל לתכנת.."
  Reply With Quote
ישן 10-05-08, 12:29   # 6
4ior
חבר וותיק

4ior's Avatar

מיני פרופיל

4ior לא מחובר  

וואלה חידשת לי אחי..גם אני מאלה שעברו את הכל ומחכה לתשובה..ולא הבנתי באמת למה לוקח להם הרבה זמן לתת תשובה..

למרות שזה לא בדיוק מדוייק..כי יש כמה מסלולים ואין ממש מכסה למודיעין אם הם רוצים אותך הם ייקחו אותך..אולי למסלול פחות טוב אבל יקחו אותך.
ובקשר לממר"ם וגאמא..זה נכון כי נזכרתי שבראיון אחד, אחד מהמראיינים היה ממרמניק ביחידה במודיעין.

Last edited by 4ior; 10-05-08 at 12:33..
  Reply With Quote
ישן 10-05-08, 13:31   # 7
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

הועבר לפורום המתאים.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום