![]() |
# 1 |
אחראי פורום
|
קוד פתוח - מה היתרונות.
יש מאות - אם לא אלפי מאמרים, למה כדאי להשתמש בקוד פתוח.
אבל אני שואל את עצמי - למה ליצור קוד פתוח? מה מניע את אותם אנשים לתת קוד - ואני לא מדבר על קודים שמפורסמים בפורום, קודים "קטנים" - אני מדבר על לדוגמא - וורדפרס. חוץ מכל הדברים האלה של "תרומה לקהילה"(שאני ורבים מאוד מעריכים) - אבל היוצר עצמו, חוץ מסיפוק עצמי - מרוויח משהו? במקרה של לינוקס - כן, הם מרוויחים - חברות גדולות מאוד עם שרתי לינוקס ישלמו המון כסף - כדי לקבל את התמיכה מהחברה שיצרה את הגירסת לינוקס שבה הם משתמשים. אבל עדיין - אני הולך לפתוח מערכת CMS מקיפה - ונכון שיש את Joomla, ונכון שיש את HebNuke ועוד עשרות אחרים - אז למה לי בכלל לפרסם אותה, הרי אם בכל מקרה אף אחד לא ישתמש בה? יש המון וויכוחים על זה שלמה תוכנות קוד-פתוח בטוחות יותר. זה לא תמיד נכון. מצד אחד - בתוכנות קוד פתוח מוצאים חורים יותר אנשים ויותר מהר - מצד שני, יותר אנשים, הסיכוי שיהיה מישהו "רע" ביניהם - הוא רב יותר. על ווינדוס אני קורה קוד פתוח. למה? כי אם אנשים מסוגלים לערוך את הקוד במערכת הפעלה, לפרוץ אותה - ודברים כאלה, כן, היא קוד פתוח. אבל כשאני מריץ את המערכת שלי על השרת שלי - היא "קוד סגור". למה לי לפרסם אותה בכלל, אם בכל מקרה יש את כל המערכות האחרות? |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|