|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
הוסטסניון
|
עסק פטור? איך זה הולך?
שלום לכולם וחג שמח
יש לי כמה שאלות על עסק פטור אשמח לקבל תשובות 1) מה יכול להיות הסכום המקסימלי של הקבלות שעסק פטור יכול להוציא בשנה? 2)האם מבחינת הלקוח משנה לו אם הוא קיבל קבלה מעסק פטור או מעסק רגיל? כי הבנתי שלקוח שמקבל קבלה הוא יכול לקבל את המע"מ שהוא "הפסיד" על הקבלה בדרכים שונות(קניית דלק וכו') 3)האם אני בתור מי שסיפק את השירות והוציא קבלה צריך לשמור את העתק הקבלה? 4)האם עסק פטור באמת פטור ממע"מ לחלוטין? בבקשה זה נושא רציני לכן רק מי שיודע את הנושא שיענה תודה לכולם וחג שמח |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר על
|
1) אם זה לא השתנה, אז 65,000 ש"ח לשנה.
2) תלויי בלקוח, אותי אישית כל עוד העסק חוקי לא אכפת לי. 3) כמובן. 4) כל עוד לא עברת את ה65,000 ש"ח לשנה.
# 3 |
הוסטסניון
|
לגבי שאלה 2
קודם כל זה נכון שיש דרך ללקוח לקבל החזר על המע"מ שהוא הוציא? אם כן האם זה משנה לו מבחינת ההחזר אם הוא קיבל קבלה מעסק פטור או רשום |
![]() |
![]() |
# 4 | |
אחראי פורום Off-Topic
|
ציטוט:
אם הוא לא משלם מע"מ על המוצר (אם הוא קנה מעוסק פטור), אין לו מה לקבל החזר...
![]() |
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
הקבלה הינה רק הוכחה שרכשת מוצר, לא מעבר לזה.
![]() |
# 6 |
חבר מתקדם
|
חברה אל תשכחו את מס הכנסה, חובה לפתוח תיק במס הכנסה, תאלץ לשלם בערך 7 וחצי אחוז מההכנסות (דו חודשי)
זה נקרא מקדמות מס, ולא משנה אם אתה שולח קבלה/חשבונית עם או בלי מע"מ כל עוד אתה משלם מס. (ולא כדאי לך לנסות לעבוד עליהם..) |
![]() |
![]() |
# 7 |
הוסטסניון
|
|
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר על
|
1)עוסק פטור משמע אתה פטור ממע"מ כל עוד המחזור השנתי שלך הוא מתחת ל 67,000 ש"ח (זה השתנה מ 65 לכולם..)
2)כל עוד המחזור שלך עד 67,000 תוציא דרך העסק קבלות בלבד, 3)כעוסק פטור אין לך החזרי מס על דברים שקנית. 4)מכיוון שאתה עוסק פטור ממע"מ, אין לך צורך לדווח למע"מ על הכנסות והוצאות(מכיוון שאינך מוציא חשבוניות מס..) אך קבלות אתה מוציא,מה שאומר שלדווח על קבלות שאתה מוציא(זאת אומרת הכנסות) אתה עדיין צריך לעשות למס הכנסה. לעוד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי.. |
![]() |
![]() |
# 9 |
אחראי פורום Off-Topic
|
הוא לא יכול לקבל החזר פשוט כי אין מה להחזיר לו, הוא לא שילם מע"מ בעת הקניה.
# 10 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
החזר מס זה כי אתה משלם אחוז מההכנסות בלי תלות בהוצאות.. אבל ההחזר זה כי כן מתחשבים בהוצאות האלה ובעצם עושקים לך חלק מהרווח ולא מסך ההכנסה.. מס הכנסה כולם כולם כולם משלמים גם אם יש לך הכנסה של 100 שח בשנה... |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|