|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חסום
|
![]() ידידי וחברי שלום רב,
מאז ומתמיד הייתה נחישות כה רבה לבנות פורום. השאלה הראשונית העולה היא כיצד לעשות זואת. ע"פ דעתי השאלה הראשונית הזו שגויה, אנו איננו צריכים לחשוב איך לעשות, אלא אנו צריכים לחשוב האם אני מסוגל לכך. מדוע שנשאל שאלה כה מוזרה זו? בד"כ האדם מרגיש שהוא מסוגל להרבה, אך אנו טועים ואיננו מסוגלים לכך. מערכת פורומים הינה תשתית מסובכת ביותר. חישבו על כך, אנו מכנים זו מערכת פורומים, כלומר היא מורכבת מכמה מערכות שונות. מערכת קיטלוג(הקטגוריות והפורומים), מערכת הודעות(התוכן העיקרית), מערכת משתמשים(הרשמה, התחברות, פרופיל, הגדרות וכל מה שמסביב), מערכת ניהול(ניהול כל המערכת) וכל שאר התוספות השונות. מה עלי לדעת לפני בניית הפורום? עליך לדעת בראש ובראשונה לענות על השאלה הראשונית והבסיסית: "האם אני מוכן?". עליך לבחון את עצמך בצורה מעמיקה ומחשבתית יותר מאשר ידיעת בניית הקוד. שאלה זו הינה שאלה מורכבת ביותר, עקב כך נפצל אותה לשאלות משנה: 1. האם אני בשל מבחינת ידע? - עליך לבחון את עצמך כמה אתה יודע בתחום ה PHP והSQL, וכמה זמן אתה יודע את הנושאה הנ"ל. הוותק המומלץ הינו שנה אחת בתחום זה. 2. האם אני בשל מבחינת מחשבה? - עליך לבחון אם הינך מצליח לחשוב לבדך כיצד לבנות מערכות מסובכות ומשוכללות כגון הרשמה, קילטוג בצורה ייעליה וכו'. 3. האם יש לי זמן מספיק עבור פרוייקט זה? - עליך לבחון כמה זמן פנוי יש לך. בעייתי מאוד לעבוד בחלקים(חלק לבנות החודש חלק עוד חודשיים וכו'). עליך להיות בעל זמן רב מאוד, מכוון שבניית מערכת פורומים הינו תהליך ארוך וממושך שדורש מחשבה רבה וזמן רב. 4. האם אני באמת רוצה בכך? - עליך לדעת אחת ולתמיד האם אתה באמת רוצה בכך והינך בטוח שענית על כל ה שאלות בחיוב, אם לא תענה על כל השאלות אתה עלול להיתקע במערכת באמצע, וכל העבודה תיזרק הישר לפח. ולא נעים במיוחד לזרוק הכל לפח בגלל חוסר ידע מסויים. הכנה לקראת תיכנון הפצת המערכת עליך לדעת טוב מאוד שישנם מערכות רבות בתחום זה, ולא לצפות להצלחה מרובה מידי, ולא להתכונן ל"הצלחה היסטרית". הסוד להצלחה: והחלק החשוב ביותר: "הסוד!"... עליך לבנות את המערכת מתוך מטרה, ומתוך רצון מוחלט, והכי חשוב "לתת למערכת נשמה", ולעשות אותה בצורה הטובה ביותר שלך, ולא להתייאש!. אז, אתם בונים את המערכת? שיהיה לכם בהצלחה!, ולזכור אל ייאוש בכל מצב. אנחנו עומדים לצידכם!. בהצלחה, Ikki |
![]() |
![]() |
# 2 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
אולי בפסח....מבחינת הזמן....ומטרה....בשביל לראות אם אני יכול....
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר וותיק
|
יפה יפה D=
ויש לי שאלה, אני מעוניין להתחיל לתכנת OOP ב-PHP כמובן.. אבל האם זה מוקדם מידי? אני כשלושה חודשים בתחום הPHP. ויצא לי אף להבין קלאס מסויים של התחברות וגם לשנות אותו בצורה די משמעותית ולהשתמש בו חופשי. אגב, ישנה מערכת שאני עובד עליה והייתי רוצה לקבל ממך דעה אישית אולי? אם אתה רוצה... אז הMSN שלי: ilsatan@walla.co.il מקווה שתתן לי טיפים ועצות לשיפור המערכת.. |
![]() |
![]() |
# 4 |
חסום
|
תודה על התגובות.
לגבי הoop, הכל תלוי בך, נראה לי :| ... ולגבי הצעות שיפור, אינני יכול עקב הזמן המועט שבירשותי. |
![]() |
![]() |
# 5 |
Junior Member
|
סתם המלצה...
כשאתה בונה מערכת ולא דווקה פורום זה יכול להיות גם אתר או תוכנה לא משנה מה אף פעם על תגיד לעצמך שאתה בונה את זה בשביל לשחרר לכולם שישתמשו כי אז זה יצא חרא כשאתה בונה רק בשבילך אתה כמובן עשוה את העבודה הכי טוב אחרי שתסיים לבנות יש לך את הזכור לשחרר את זה לציבור הרחב |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|