|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
הפנימיה הצבאית לפיקוד.
מישהו שמע על זה?
הפנימיה נמצאת בחיפה, קיבלתי היום בדואר כמו פרסום של הפנימיה. אני שוקל ללכת לשם, שווה? |
![]() |
![]() |
# 2 |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
אני לומד עם החבר'ה בריאלי. הפנימייה צמודה אלינו והם איתנו בכיתות.
אני אסכם את זה ככה: אם אתה בונה על קריירה צבאית - שווה ביותר. אם אתה בונה על כל דבר אחר - אל תעשה. הכל אמנם מסובסד, לימודים בביה"ס הריאלי (כ-15,000 ש"ח בשנה), נסיעות (בדיוק כמו חיילים), תואר ראשון (במהלך השירות הצבאי אחרי סיום הלימודים), מגורים וכלכלה. אבל - צריך להתחייב בהרשמה לשירות צבאי בקרבי. מסתכם במשהו בסביבות 7 שנות קבע (לא כולל סדיר). מצריך עבודה קשה ומעייף מאד. אבל פותח הרבה מאד דלתות. בכללי לסיים בביה"ס הריאלי נותן כמה פריבילגיות בעתיד. המלצה שלי - אם אתה יכול לסיים בגרות מלאה בציונים גבוהים בבית הספר שלך ויש לך בית טוב - אל תלך. *עריכה: http://www.panmaz.co.il/panmaz/index.php רק קח בחשבון שהם מציגים את זה יותר זוהר ויוקרתי ממה שזה באמת... Last edited by OrPol; 14-01-09 at 18:07.. |
![]() |
![]() |
# 3 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אבל לאחר מכן אני רוצה להגיע לאוניברסיטה ולהמשיך בחיים במקצוע אחר ולא צבאי. הלימודים בבצפר הריאלי יעלו לי גם 15 אלף שקל? לא הבנתי כ''כ. בגרות מלאה אני מקווה לסיים בעזרת ה', בית ברוך ה' יש לי. לא יודע מה לעשות, אמא שלי לא רוצה שאני ילך לשם. היא יושבת לי על הראש שאני אתקבל חייל האוויר, אבל מחייל האוויר קרבי אני לא יצא (לפי מה שהבנתי) |
|
![]() |
![]() |
# 4 |
חבר מתקדם
|
למה לא ללכת לביה"ס ולברר שם?
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר מתקדם
|
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
ציטוט:
הנסיעות כלולות. אבל כעקרון יהיה קצת יותר קשה להשתלב בשוק הטכנולוגי כיוון שההכשרה שאתה מקבל בפנמ"צ ובמסגרת כולה היא הכשרה לקריירה צבאית. תקשיב לאמא ותשאר בבית. |
|
![]() |
![]() |
# 7 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אז אתה מציע לי להקשיב לאמא שלי וללכת לחייל האוויר, אלא אם אני אחליט שאני רוצה ללכת לקרבי ואני אצתרך ללמוד בבצפר הזה (אין לי יותר תיכונים בעיר). ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 8 |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
אתה לא חייב ללמוד שם כדי ללכת לקרבי.
אבל אם תלמד שם תהיה חייב. |
![]() |
![]() |
# 9 |
Winner