|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר על
|
עצות לראיון אישי בחיל המודיעין?
לפני כחודש עברתי את המבחנים הראשונים של הערבית,
וביום שלישי יש לי את הראיון האישי. הבנתי שזה ראיון אחד על אחד של רבע שעה-עשרים דקות שישאלו אותי בו קצת על אקטואליה (את חבר שלי למשל שאלו מי שר החינוך ושר הבטחון), ינסו לראות כמה מוטיבציה יש לי להתגייס וקצת שאלות אישיות. יש למישהו מה להוסיף? או טיפים איך לבוא יותר מוכן? חיפשתי קצת בגוגל אבל לא מצאתי דברים עדכניים (בעיקר מצאתי מ2002, 2004..) כל דבר יהיה מעולה, תודה! |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
אל תלחץ מהשאלות.. אנשים שעברו את זה אמרו לי שיש שם מלא שאלות טיפשיות כמו "טריוויה" כזה..
לא מתעניין כל כך בחיל מודיעין, אין לי הרבה מה להוסיף. בהצלחה |
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר על
|
|
![]() |
![]() |
# 4 |
אחראי פורום Off-Topic
|
הייתי בזה.
קצת מזמן אז אני לא זוכר ממש טוב, אבל בכללי קצת שואלים אותך באמת על המוטיבציה שלך וזה... מסבירים לך טיפה על המסלול והקד"צ. שואלים אותך טיפה שאלות אקטואליה (אותי שאלו מי שר החוץ, עוד כשזו הייתה לבני, מי חתם את ההסכם עם מצרים, ומי השגריר של ישראל באו"ם.) וזהו בעקרון, לא זוכר שהיה עוד משהו... בהצלחה.
# 5 |
חבר וותיק
|
כמו הדוגמאות שHOD נתן..
בעקרון זה שאלות של ידע כללי.. תיהיה בטוח והם בטוח יבדקו מה המוטיבציה שלך, אנשים עם מוטיבציה משובצים למקומות איכותיים ושוב, בנוגע לשאלות - ידע כללי בעיקר |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר על
|
איך הם בדיוק בודקים כמה מוטיבציה יש לי?
|
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
סמוך עליהם
|
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר מתקדם
|
אין ראיון אחד , לפעמים זה מראיינים "מקצועיים" ולפעמים זה אנשים המיחידה שאליה אתה מתמיין .
ככל שהמראיינים פחות "מקצועיים" כך טוב לך , כי הם יבחנו אותך באמת על היכולת שלך והידע שלך ופחות על שטויות של פסיכולוגים . בכללי , אם זה עוד אחד מהכאילו "מקצועיים" אז תראה מוטיבציה ואל תפחד כי גם אם לא תדע מי השר הממונה על המודיעין (יש כזה) אל תדאג כי יש 30 שרים וסגני שרים בממשלה . אם זה מסלול טכנולוגי , אז תצפה שישאלו אותך שאלות כלליות כמו , מהו פרוטקול TCP IP לדוגמא , מה זה פורט , דפדפן , לינוקס , אולי אם זה ממש ראיון קשה אז יבקשו ממך לקרוא איזה קוד תיכנות ממש פשוט ואולי במקרה הכי קיצוני להדגים SQL INJECTION ... באמת שהכל שטויות , אם תמצא חן בענייהם ותבוא בראש טוב ייקחו אותך . ואם לא , אז יש עשרות מסלולים מודיענים אחרים שאפשר לנסות .
# 9 |
חבר וותיק
|
אני בספק אם סגנון השאלות ישתנה בהרבה מ-2004.... (למרות שלך תדע...).
בכל מקרה חשוב להראות בעל בטחון ומרשים בכללי, אל תלחץ גם אם אתה טועה, וחשוב לציין כמה שיותר שיש לך מוטיבציה ממש גבוה לשרת שם (ובחכמה בלי להיות יותר מדי נדחף). בקשר לשאלות אני לא יכול לעזור לך כי לא הייתי .... |
![]() |
![]() |
# 10 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
הוא אמר מסלול ערבית... והשר הממונה על חיל המודיעין? מה שואלים משהו מטומטם כזה (קשה לי להאמין....)? זה שאלה ממש מפגרת. התשובה היא שר הבטחון? |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|