|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
רישיון לאופנוע בתוכנית החדשה איך זה הולך
אהלן כמו שהבנתי יש ביטוח חובה
מקיף וצד ג, אשמח קודם כל לקבל הסבר מה זה כל אחד מהם סתם שאני אדע עכשיו אני בן 18 וחצי ויש לי 9 חודשים רישיון (וביטוח והכל) ישלי כמובן צעיר+חדש כל שנה יורד לי הסכום של הביטוח בגלל הוותק שלי? בנוסף אני חושב לעשות רישיון לאופנוע A1, עד 33 כ"ס(כיוון שלדרגה הבאה צריך גם ככה שנה וותק באופנוע) השאלה נגיד כמה עולה ביטוח ממוצע(חובה מקיף וצד ג) לאופנוע כזה לצעיר וחדש,ובכמה זה ירד לי הסכום של הביטוח אחרי כל שנה וותק והאם זה נכון שאני לא צריך לעשות תאוריה לאופנוע כי יש לי רישיון לרכב? תודה |
![]() |
![]() |
# 2 |
עסק רשום [?]
|
ביטוח חובה - כשמו כן הוא, הוא חובה.
ביטוח מקיף - ביטוח נגד גניבות/הצתות/TOTAL LOST וכו', פשוט ביטוח מקיף לכלי. ביטוח צד ג' - נגד תאונות, במקרה שעשית תאונה או שמישהו נכנס בך, הביטוח מכסה את הנזק של הכלי. מחירי ביטוח חובה: ביטוח עד 50 סמ"ק עולה בסביבות 2600 ש"ח מ 51 עד 250 סמ"ק עולה בסביבות 3800 מ 251 סמ"ק ומעלה עולה בסביבות 4500+- כמובן שהמחירים תלויים בגיל, ובוותק למחשבון מחירי ביטוח חובה: http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp המחיר שיורד לך כל שנה הוא ממש נמוך ולא הרבה.. יכול להסתכם ב 100 ש"ח ואף בהרבה פחות.. ביטוח מקיף זה בד"כ בערך 10% מערך הכלי פחות או יותר, זה משתנה מחברה לחברה. צד ג' גם משתנה מחברה לחברה בדרך כלל זה בסביבות ה 600 ש"ח וכיום חובה לעשות תיאוריה מחדש לא משנה איזה רישיון יש לך. |
![]() |
![]() |
# 3 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
כמו שכתבת בעצמך - " עד 33כ"ס " זה יכול ליהיות DR-350 או KLX-400 או כל כלי אחר. זה תלוי ביצרן/ יד (בעלות) / וייעוד (דו"ש , כביש וכו'...) שים לב שאופנועי מוטורקרוס אינם חוקיים לכביש במדינת ישראל (CR/CRM עוד כמה סוגים) לגביי החלק האחרון של ההודעה שלך. במידה ויש לך רישיון על רכב מדרגה B שלוש שנים ומעלה אתה לא מחויב בתאורייה ובמינימום שיעורים על אופנוע בדרגה A2 בלבד! כלומר ספיציפית אתה תיהיה חייב בכל מקרה תאורייה, מינימום שיעורים וטסט על מנת להוציא רישיון A1/A/A2. אני באופן אישי הייתי אמור לעבור מבחן מעשי (טסט) על A1אלמלא הייתי עכשיו בריתוק 21 בבסיס... שיהיה בהצלחה עם הרישיון.
![]() |
# 4 |
חבר וותיק
|
אז ביטוח נגיד ל 125 סמק יעלה לי איזה 4 אלף בשנה
ואו יקר |
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר חדש
|
אם אתה נהג חדש ביטוח ל-125 סמ"ק הוא בסביבות ה3000-4000 ש"ח