|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר מתקדם
|
האם אלוהים הוא טוב ?
האם אלוהי ישראל, הקדוש ברוך הוא, השם, המלך, יהווה,
האם אותו אל מהולל ראוי לכבוד שאנו מעניקים לו? אלוהים הוא כל יכול. אם הוא ירצה, הוא יכול לעצור כל זוועה וכל רצח. אבל עדיין, הוא מניח לכאורה לכל מעשה איום להתממש. לטענתי, אלוהים אחראי באופן ישיר לשואה ולמלחמת העולם השנייה. דמם של קורבנות אושוויץ, דמם של ילדי ברגן-בלזן, דמם של רעבי בוכנוולד, דמם של הגוססים בדכאו, דמם של התשושים בבאבי יאר, כל יהודי וצועני, כל נכה וכל מפגר, כל הומוסקסואל וכל קומוניסט, כל אחד שנטבח בידי הנאצים ועוזריהם, נטבח בעצם בידי אלוהים, שלא עצר את הזוועה ולא עצר את הנאצים ולא הגן על הפעוטות, ולא מנע מהקשישים לקרוס, ולא נקם את נקמת ששת המיליונים. אם אלוהים יכול לעצור זוועות כאלה, הוא בעצם ארכי-רוצח אפל ומרושע, אז למה אנחנו סוגדים לו? ואם אלוהים לא יכול לעצור זוועות כאלה, אז למה אנחנו סוגדים לו? דיון פורה. |
![]() |
# 2 |
חבר מתקדם
|
קודם כל, היהודית אינה מכריחה אף אחד להאמין בה', במדינת ישראל לא מחייבים אותך להאמין בה' .
כך משפט חילוני : "איש איש באמונתו יחיה " - זה משפט חילוני לגמרי, תשתמש בו . אני לא כ"כ מבין, מה אכפת לך שאנחנו מאמינים בה', כל אחד מאמין במה שהוא רוצה . לכל אחד יש את הזכות לבחור במה הוא רוצה להאמין, אתה יכול להאמין במפלצת הספגנטי אפילו . אף אחד כאן לא אומר לך במה להאמין . |
![]() |
# 3 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
אני שואל מדוע אנשים סוגדים לאל שאחראי באופן עקיף לרצח של מיליונים. |
|
![]() |
# 4 | |
עסק רשום [?]
|
ציטוט:
עד שיבוא אחד אתאיסט ויתחיל להשמיץ. בכל מקרה אני מאמין בקב"ה ומאמין שלכל דבר יש סיבה, שימו לב שאחרי השואה הוקמה המדינה שלנו שבה אנו חיים היום. @אגם, אולי לזה אתה חיכית - כמו שכבר כתבתי לכל דבר יש סיבה ומשמעות בעיני הקב"ה, יש דברים שאנחנו לא רואים והוא רואה. איך זה שאנחנו מוקפים במדינות ערב משנת - 48 ולא הושמדנו? הכל זה בשביל לפתוח את העיניים שלנו בשביל לאפשר לימות המשיח להגיע אלינו. *אני לא חרדי או מחמיר בדת, אני יהודי רגיל, הולך למסיבות,יוצא עם חברים וחברות לובש כיפה ומניח תפילין רגיל לחלוטין. ולגבי הציטוט שלך "איש איש באמונתו יחייה" - פשוט כואב לי לראות את זה איך שהחילונים\מסורתיים שינו את זה. אין משפט כזה! המשפט האמיתי הוא "צדיק באמונתו יחייה". תלחץ כאן למידע נוסף. אני לא בא לפתוח כאן דיון, באתי רק לתקן את הבחור. שיהיה לכם לילה טוב וחג שמח וכשר.
![]() איציק ברבי - שירות לקוחות כתובת אתר: http://build-net.co.il/ איימל: Support@build-net.co.il טלפון: 052-3937296. Last edited by איציק ברבי; 05-04-12 at 00:33.. |
|
![]() |
# 5 | |
חבר מתקדם
|
.
ציטוט:
לא תודה. אני לא מעוניין בארץ שבנויה על יסודות של רצח ודם. מדינת ישראל לא הושמדה באיזור עוין מאוד, כמו שגיאורגיה לא הושמדה לצד רוסיה הענקית והרעבה, כמו שלבנון לא הושמדה ליד סוריה השאפתנית והחזקה. מדינת ישראל שרדה בזכות אמונה בחזון הציוני והחילוני, של מלחמת תקומה למען ההישרדות. בחורים יהודים, חילונים ודתיים, שאחזו בנשק ב48' וב67' וב73', והגנו על המפעל הציוני. לא הייתה דת בחווה הסינית, הייתה שאיפה להגן. כמה הערות : המשיח הוא אמונה נוצרית לחלוטין. אין לו שום זכר במקורות היהודיים האותנטיים. ולא, ספר הזוהר הוא לא אותנטי. לרוב עימותים והשמצות מגיעים מהצד שנדחק לפינה. אני מכיר אתאיסטים שנוהגים בצורה לא נאותה, אבל אני מכיר גם תאיסטים שנוהגים בצורה כזאת. אל תחשוב שכל פיסת רוע ושטנה מגיע מאיתנו. גם אתם יכולים להיות קופים מטומטמים מלאי שנאה, בדיוק כמו שאנחנו יכולים. |
|
![]() |
# 6 | |
חסום
|
ציטוט:
את השמש? את כדור הארץ? |
|
![]() |
# 7 |
חבר וותיק
|
מי ברא את המחשב הראשון? את הטלוויזיה הראשונה? את האוטו ?
זה שאתה לא בדיוק יודע\לא זוכר (או רץ לחפש בויקיפדיה) לא אומר ש-ה' עשה את זה. מצד שני אני גם לא כ"כ תומך ברציונל המדעי, לפני מאות שנים האנשים החמכים ביותר האמינו שהעולם שטוח. מה מונע מאותם חכמים כיום לטעות שוב לגבי דברים רבים? מה יותר רציונלי, זה שכל היקום הענקי והכאמור אין סופי שלנו היה פעם בגודל של כף יד? או שמישהו בלתי מזוהה יצר הכול סתם כך?
חבר מתקדם
|
כמו שאבות אבותינו פגמו בהמון דברים הם עברו גם תיקונים בעולם (מלחמות וכו')
חוץ מזה המלחמות האלה כמו שאתה רואה לא באו רק להרוס אלא להראות לכל העמים שגם כשהורגים כמעט את כל היהודים(6 מיליון) אנחנו חוזרים מיד ואפילו יותר חזקים כי אלוקים בעדינו !
CEO at Foxfort Ltd
|
אוי לא ult-serv.co.il השאלה שלך מזכירה לי את הרבנים שצוחקים עליהם ב"מצב האומה"
![]() ברגע שהמדע יהיה מתקדם מספיק - ללא ספק נוכל ליצור בני אדם. 100 שנה, 500 שנה, 5,000 שנה, זה בדרך לשם. יש הרבה ספרים של מיצ'יו קאקו (פיזיקאי מפורסם) שמסכימים עם התאוריה הזו. כבר היום אנחנו עושים דברים מדהימים ואנחנו רק בתחילת הדרך. התשובה לשאלה שלך היא תאוריית המפץ הגדול, האבולוציה, הכל מוכח. האדם לא נוצר מ"כלום", הוא נוצר מיסודות היקום, בדרך המקרה, כתוצאה מההתרחשויות הנ"ל. היסודות נוצרו בגלל דברים כמו התפוצצויות חלקיקים, מאסה קריטית, אני לא יכול להכנס לזה גם כי אני לא פיזיקאי, אבל טענת הנגד שלך ש" אלוהים עשה את זה!!!!111 אני מאמין וזהו!!!!11", זה בסדר, אם אתה צריך "כוח עליון" להאמין בו שינחם אותך וינחה אותך, אבל זה להכנע לבורות כדי לוותר על דאגות. מה שכן, בהחלט אפשר לומר כי אנשים מאמינים שמחים יותר, בסופו של דבר זה כן מנחם איכשהו לדעת שיש לך "אבא", אפילו שזה הדבר הכי מונפץ שאי פעם הומצא על ידי האנושות. אלוהים הוא המצאה של בני האדם. "לא!!!! אלוהים הגדול!!! ואנחנו מאמינים בני מאמינים!!!!" התגובה הצפויה, יחד עם "אז איך נוצר החומר הראשון?! ומי יצר את המפץ הגדול?! כל כך הרבה מוכח בעזרת המדע, ההוכחה לאלוהים זה "תראו זה ככה! ולמה זה ככה? מישהו שיושב בשמיים עשה את זה!" ![]() בני האדם לפני אלפי שנים היו בורים וחסר הבנה במדע וטכנולוגיה, הם ראו דברים כמו השמש הירח והכוכבים, הם היו צריכים להאמין ולהמציא דברים כדי להתאחד ולא לרצוח אחד את השני בתור הבורים שהם היו. כך הומצאה הדת - כדי לאחד קבוצות תחת מכנה משותף. לכל הדתות יש מכנות משותפים באמונה שלהם, כולם התפתחו אחת מהשניה. וכולן המצאה חסרת ביסוס לחלוטין. סתם דוגמא זו מפלצת הספגטי המעופפת, דת "פארודיה", כתבו לה תנ"ך, כתבו לה חוקים הזויים, יש לה "מאמינים", יש לה כנסיית מפלצת הספגטי. אם היו ממציאים את מפלצת הספגטי לפני 1,000 שנה - היום זו הייתה דת לכל דבר (בהנחה והיא הייתה מספיק "הגיונית" לשרוד). ![]() אגם - חבל שפתחת את הדיון הזה, אתה לא תוכיח פה שום דבר, לא משנה מה תכתוב ואיזה טענות תכתוב, גם אם תציג חייזרים אמיתיים, קיומו של חלקיק אלוהי, ומפלצות דו-ראשיות בגלקסיה נידחת, זה עדיין יהיה "אלוהים עשה" וגם אם אלוהים ירצח עכשיו חצי עולם במטר מטאורים - "הכל בידי שמיים ועם סיבה", האם ש 5 ילדיה ובעלה מתו בשריפה לפני שבוע אומרת בראיון - "ברוך השם הכל בידי שמיים אני מאמינה והכל עם סיבה והשם גדול לעולם ועד", מה אתה מצפה ממנה שתגיד? ![]() כפי שאמרתי, אנשים צריכים לנחם את עצמם, להאמין במשהו מעבר - ככה הם חונכו, הוריהם, הסבים שלהם, זו תרבות: אתה לא יכול לנצח בדיון הזה, גם אם אלוהים רוצח מתועב, הם יתעלמו מזה ויבטלו את זה עם "סיבות", ואתה סתם מתעצבן בסופו של דבר לחינם ![]() זה ברור לי לגמרי שכל ההודעה הזו הייתה לחינם מבחינת ההסברים, כי מישהו פשוט יגיב "ואיך נוצר ***?! מכלום?! לאלוהים יש סיבה להכל!! אלוהים עושה ניסים זו הוכחה!". ![]() שבוע טוב.
ברכה Last edited by Dennis Ray; 05-04-12 at 10:34.. |
![]() |
# 10 |
עסק רשום [?]
|
אגם, אני ינסה לתת תשובות לשאלות שלך, אבל אם אתה רציני אני מציע לך ללכת לרב תשאל אותו ואני מבטיח לך שהוא יספק לך תשובות טובות.
לגבי רצח, לאדם יש בחירה חופשית, אם אני הולך עכשיו ורוצח מישהו אתה לא תאשים את ה' שלא מנע ממני, כי יש לי בחירה לבא ולרצוח אותו. ה' מתערב בטבע אבל בדרכים שאנחנו לא מבינים. אז לעניין השואה אתה יכול להאשים רק את הגרמנים. הגרמנים בתקופה של השואה היו אנשים שהיה בהם אכזריות, תחפש בגוגל סיפורי האחים גרים, זה פחות או יותר המקור של הרבה סיפורים בימינו כמו שלגיה וכיפה אדומה, רק הרבה יותר אכזריים. למשל בכיפה אדומה במקום סוף טוב, הציד אונס את כיפה אדומה בסוף (אמיתי), וזה היה הסיפורים שלהם בתקופה הזאת. אז זה שהם גרמו לשואה זה לא עניין אלוקי ולא חוסר השגחה, ולא התעללות של ה', הם פשוט אכזריים, ועם ישראל היה עם שהיה מפוזר בכל מקום והיה מוצג בתור עם מסריח ומגעיל, וקרה מה שקרה. לגבי 70 מיליון הרוגים, קודם כל היו "רק" 6 מיליון יהודים, שזה מה שגרם להקמת המדינה, וזה מספר יחסית קטן ליהודים שנהרגו בגולה. כל שאר ההרוגים היו בעיקר במלחמה ובעיקר רוסים מברית המועצות (שהייתה מדינה אכזרית), וגרמנים. בכל מקרה, לה' יש דרכים נסתרות, אנחנו לא יודעים מה עומד מאחורי זה, רק משערים. ותאמין במה שתאמין. ריי, גם כיום הרבה מדענים כבר פחות מאמינים במפץ הגדול. ניתן לך דוגמא, אתה תראה קופסת זכוכיות עם מנעול שבתוכו יש אוכל מבושל. מה יותר הגיוני שמישהו הכין את התיבה, או שנגרם פיצוץ בחוף והחול הפך לזכוכית בצורת תיבה עם מנעול, והחיות שהיו באיזור התבשלו ביחד ועפו לתוך התיבה והתיבה נסגרה עליהם. דבר כזה יכול לקרות אבל הסיכויים שזה יקרה הם אפסיים ממש. ככה גם המפץ הגדול להגיד שמפיצוץ נוצר עולם עם כל כך הרבה חוקים ודברים מורכבים כל כך, זה פשוט בדיחה. בכל מקרה, אמונה זה לא משהו שכלי, אתה מאמין כי אתה מאמין, לא חייב הוכחה לזה. זה כמו שלפני כמה מאות שנים הייתה רואה מטוס טס, לא הייתה מבין איך זה וזה גם לא היה נראה הגיוני בכלל לחשוב שזה אמיתי, אבל ראיתה ואתה מאמין בזה, אחרי זה אתה יכול לנסות ולהפנים. ככה גם אמונה, אנשים שמאמינים לא מבינים הכל, ואי אפשר להבין הכל אבל זו אמונה. וגם כיום רוב האנשים מאמינים שיש אל, ורוב המאמינים מאמינים באל אחד שהוציא את ישראל ממצרים, אבל הם לא מסכימים לגבי מה שקרה אחר כך. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|