![]() |
# 1 |
חבר על
|
פתיחת עוסק פטור
אהלן.
אני מעוניין לפתוח עוסק פטור, ולכן אסביר מעט על המטרות: לא מעוניין לעבוד עם כל מיני שירותים שמוציאים חשבוניות, אני רוצה להוציא חשבונית (לצורך עבודה באתר X) והאתר ישלם לפי החשבונית. האם ניתן לעשות זאת באמצעות עוסק פטור? מבחינת ביטוח לאומי, מס בריאות ושאר דברים, האם אני פטור עד גיל 18? (ממלא טופס 101?) מה זה אומר מבחינתי, כאדם בלי נכסים כמו מכונית, דירה או שאר דברים הרשומים על שמו (לדוגמא סלולרי)? מה העלויות השוטפות בניהול עסק כזה? מבחינת החזרי מס לצורכי עבודה, אם מדובר בעבודה בתחום המחשבים, האם ניתן לקבל החזר מס? כקטין שעובד מהבית, האם אני צריך להביא מסמכים שונים? הבנתי שאני יכול להחשב כשכיר - כי אם אתרים שוכרים אותי וזאת לצורך צרכים שונים אני לא חייב לשלם ביטוח לאומי ואהיה פטור? עברתי על הרבה אשכולות כאן בפורום ובאינטרנט, אך אני רוצה הבהרה.. אשמח אם תעזרו לי ומקווה שמדובר במקום המתאים, אם לא אשמח אם תוכלו להעביר ולא לנעול. תודה ![]() Last edited by OxyGen; 22-01-10 at 23:47.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
t tc tcp tcp/ip
|
אם אתה צריך להוציא חשבוניות עושק פטור לא יהיה פתרון עבורך.
עושק פטור לא רשאי להנפיק חשבוניות אלא רק קבלות.
# 3 |
חבר על
|
זאת אומרת אני יוכל להוציא קבלה רק אחרי קבלת תשלום ולא לפני?
מה בנוגע לשאר השאלות? |
![]() |
![]() |
# 4 | |
t tc tcp tcp/ip
|
ציטוט:
עד כמה שידוע לי, עוסק פטור לא גובה מע"מ ולא יכול להתקזז במע"מ. בסוף השנה אתה משלם מס הכנסה/מקבל החזרים במידה ושילמת מקדמות והפסדת. ביטוח לאומי אתה משלם בכל מקרה. שוב, לא מתוך ידע מעמיק... רוצה ידע מעמיק לך למנהל חשבונות. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך, אם מראש אתה חושב על החזרים... אתה מראש בונה על הפסדים... למה לפתוח?
![]() |
# 5 | |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
ציטוט:
אתה מספק קבלה (חשבונית מיידית), לאחר שקיבלת תשלום. לא יודע לענות לך לגבי מס הכנסה. אבל כן לגבי מע"מ - אריה צודק בחלקו מהבחינה שמאחר ואתה לא גובה מע"מ אתה לא יכול להתקזז על מע"מ (אבל אריה - אני כמעט בטוח שגם עסק מרוויח מתקזז על מע"מ, בסופו של דבר הלקוח הסופי (אדם פרטי) הוא זה שמשלם מע"מ, לא העסק - מנסיון). אתה, כקטין, צריך להגיע עם אחד ההורים שבעצם לוקח על עצמו את האחריות המשפטית. לגבי שכירים - רק אם האתר שלו אתה מספק שירות, רשום כעוסק מורשה, הוא יוכל להעביר לך תשלום באמצעות תלוש משכורת, אך זה עניין מסורבל שמצריך רישום שלך כשכיר של האתר. - וממה שראיתי עד היום יש המון אתרים שלא פועלים בדרך זו. עלויות שוטפות? פנקסי קבלות ורו"ח בעקרון. שוב, כמו שאומרים לכולם, לך לרואה חשבון שייתן לך קנה מידה. בהצלחה! |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|