הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Hosting ושירותים נלווים > Domains - שמות מתחם

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 26-02-06, 02:59   # 1
solcito
חבר מתקדם
דירוג מסחר: (0)

מיני פרופיל

solcito לא מחובר  

Angry דומאיין בעיברית

לא מבין עד עכשיו למה המנהל כאן סגר לי את ההודעה....
זה שאתם לא מעודכנים לא אשמתי...

אבל בכל זאת, הנה האתר שנותן דומאיינים בעיברית, אתם מוכנים לנסות ולהווכח שאני צדקתי!
http://www.mirshetet.net/

אחלה חברה, דיברתי עם המנהל מכירות שם- אחלה בן אדם!
קניתי כמה את הדומאיין net.אתר.
קיבלתי חשבונית תוך כמה ימים....

מאמר מאתר החברה:

ציטוט:
שם דומיין בעברית

המאמר מציג הסבר כללי על שם דומיין, את בעיית כתיבת שם הדומיין בשל קשיי שפה והפתרון הצפון בעתיד הקרוב.

מהו שם דומיין?

שם דומיין (או בשמו העברי הפחות מוכר "שם מתחם") הינו מזהה ייחודי לאתר ברשת האינטרנט.

שם דומיין מורכב מאותיות אלפא נומריות (מספרים ואותיות) ומקפים להפרדה בין המילים. גולש ברשת האינטרנט שמעוניין לגלוש לאתר מסוים צריך להזין את שם הדומיין של האתר בדפדפן. הדפדפן יחזיר לגולש את האתר כאשר ברקע פועלים כמה תהליכים ברמת דפדפן הגולש וברמת השרתים של ספקית האינטרנט ושל האתר המבוקש.

יש לציין כי שמות הדומיין מעבר להיותם כלי טכני לגלישה, הפכו עוד בראשית ימיה של רשת האינטרנט להיות כלי שיווקי ומסחרי לגיטימי. קרבות משפטיים רבים נערכו סביב רישום שם דומיין של חברה מוכרת על ידי גורמים מתחרים, שם דומיין פנוי מהווה נדבך לבחירת שם חברה חדשה, שמות דומיינים מבוקשים נקנו בסכומי עתק וישנן עוד דוגמאות רבות לחשיבות הגבוהה שיש לשמות דומיינים ככלי שיווקי-מסחרי עבור חברות ואירגונים.

כיום רוב מנועי חיפוש האתרים הגדולים ( Google, Yahoo ועוד) משתמשים בשם הדומיין בתור אחד המרכיבים החשובים למציאת אתר ודירוגו לעומת אתרים אחרים. למשל חיפוש אחר המילה apple עלול להניב לנו תוצאות רבות מהאתר אשר שם הדומיין שלו הינו apple.com ורק בשל העובדה ששם הדומיין הינו כמילת החיפוש.

שם דומיין בעברית

נתמקד כעת בתהליך המתבצע במחשב הגולש לאחר הזנת שם דומיין לדפדפן.

שמות הדומיין כיום מורכבים מאותיות באנגלית בלבד, הזנת שמות בעברית בלתי אפשרית , עובדה שגרמה לבעלי האתרים השונים לרכוש שמות דומיינים באנגלית "מגויירת" :

ch או h במקום ח' - למשל: mischar במקום מסחר,
ts או z במקום צ' - למשל: tsarfat במקום צרפת

וצירופים רבים אחרים. חוסר התאימות גרם לכמה חברות להרים את הכפפה וניתן כיום לראות תוכנות שמותקנות כתוספים לדפדפן במחשב הגולש אשר מתרגמות שם דומיין לעברית ושולחות את הגולש לאתר המבוקש. התוכנות האלו פועלות בעיקר באמצעות בסיס נתונים ענק של החברות המכיל קישורים אתרים רבים ושמותיהם בעברית. התוכנות הצליחו במידה מה לנצל את היתרון השיווקי של שם דומיין בעברית ואף הקלו את חווית הגלישה לגולש הישראלי. הבעיות העיקריות עם תוכנות מסוג זה הינן: מספר מוגבל של אתרים אשר אליהם ניתן להגיע, צורך בהתקנת התוכנה על מחשב הלקוח כמו כן תוכנה של חברה אחת תוביל לאתרים שנמצאים רק בבסיס הנתונים שלה ולא לאתרים שרשומים בחברות המתחרות.

פתרון

יש לזכור כי בעיית השפה בשמות דומיינים אינה בעיה ישראלית בלבד אלא בעיה כלל עולמית ולכן פתרון הבעיה היה עניין של זמן בלבד. הפתרון המבוקש טמון בפיתוח אלגוריתם סטנדרטי לתרגום שם הדומיין שנכתב בשפה המקומית (אשר נכתב בקידוד Unicode ) לאנגלית , וגישה לשמות הדומיין המתורגמים.

חברת VeriSign האחראית על רישום שמות הדומיינים הבין-לאומיים בעלי הסיומת .Com ו- .Net הרימה את הכפפה ויישמה את אלגוריתם בשם PunyCode המתואר ב- RFC 3492 באמצעות בניית תוסף ( Plug-In ) אשר עובד עם דפדפנים, תוכנות הדואר, תוכנות FTP ועוד.

לכן, כבר היום, ניתן לרשום שמות דומיינים חדשים בשפה המקומית ואילו יירשמו בתור שם דומיין ייחודי הנקרא IDN = International Domain Name . פיתוח ה- IDN מאפשר רישום סדרה חדשה של שמות דומיינים בשפות השונות (כיום בסיומות .com ו .net בלבד) ובכך "מאוורר" מעט את השוק הצפוף אשר כיום קשה למצוא בו שם דומיין פנוי.

יישום הפיתוח החדש מאפשר גישה לאתר בעזרת שם דומיין בכמעט כל שפה כולל בשפה העברית. פורמט שם הדומיין בעברית הינו: .com הדומייןשלי www. . כיום מיושם האלגוריתם בגרסה החדשה של הדפדפן Mozilla ממנו ניתן כבר לגשת לאתרים באמצעות הזנת שם דומיין בעברית.

ובעתיד?

השאלה הנשאלת ביותר בשני העשורים האחרונים בטכנולוגיות חדשות גם נשאלת כאן: האם מייקרוסופט ייכנסו גם ? נראה שכן, חברת מייקרוסופט משלימה בימים אלו את בניית הדפדפן החדש Internet Explorer 7 ושמועות עליו כבר נפוצו ברשת. האתר Microsoft-Watch טוען כי הדפדפן יתמוך ב- IDN . כמו כן חברת מיקרוסופט עבדה בצמוד לחברת VeriSign בעת בניית התוסף שלה לתוכנות השונות של מייקרוסופט.

הסימנים מצביעים על כך שבעוד כמה חודשים (מייקרוסופט צריכים להזדרז שכן הדפדפן החדש של Mozilla המתחרה נוגס בשוק של ה- Internet Explorer ) נוכל כולנו להגיע לאתרים האהובים עלינו בעזרת שימוש בשמות פשוטים וברורים יותר בשפה העברית, היום רק גולשי Mozilla יכולים.

Mirshetet Internet Solutions

Last edited by solcito; 26-02-06 at 03:02..
  Reply With Quote
ישן 26-02-06, 03:05   # 2
Kuchi
הוסטסניון

Kuchi's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Kuchi

Kuchi לא מחובר  

לא יודע מה איתך אני מנסה להכנס לאתר שלך אבל לא עובד
  Reply With Quote
ישן 26-02-06, 03:09   # 3
solcito
חבר מתקדם

מיני פרופיל

solcito לא מחובר  

לי עובד...
וזה לא שלי..טחח..
  Reply With Quote
ישן 26-02-06, 03:32   # 4
Kuchi
הוסטסניון

Kuchi's Avatar

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Kuchi

Kuchi לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי solcito
לי עובד...
וזה לא שלי..טחח..
כמו שכתבת עם מוזילה עובד אבל לי זה לא עובד בנוסף באקפלורר גם מציג אותו דבר
  Reply With Quote
ישן 26-02-06, 03:32   # 5
solcito
חבר מתקדם

מיני פרופיל

solcito לא מחובר  

קיצר אני מתארגן ללכת לבסיס...
בהצלחה ברכישה למי שקונה...
  Reply With Quote
ישן 26-02-06, 03:34   # 6
solcito
חבר מתקדם

מיני פרופיל

solcito לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי KuChI-PoChI
כמו שכתבת עם מוזילה עובד אבל לי זה לא עובד בנוסף באקפלורר גם מציג אותו דבר
באקספלורר 7 עובד רק והם בדקו את זה עם הגירסה שיצאה
  Reply With Quote
ישן 26-02-06, 07:55   # 7
Pro-Host.co.il
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Pro-Host.co.il

Pro-Host.co.il לא מחובר  

לא קראתי הכל, אבל לפי דעתי זה לא כל כך מומלץ.
בעיקרון תלוי לאיזה קהילה אתם פונים, אם רק לישראל אז בסדר גמור אם זה גם וגם זה לא מממש משהו.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום