|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
חסום
|
שאלה בקשר לפטור זקן
יש לי טופס הכל מוכן והכל צריך רק אישור סאל ומעלה רשום
אני יכול להביא את הטופס לסאל בבסיס אחר לא בבסיס שלי שיחתום וזה יהיה חוקי? |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
מבחינת פקודה ומ.צ זה חוקי לחלוטין אבל מבחינת בסיס...הרסר יכול לקרוע לך אותו לגזרים,עדיף סגן אלוף מהיחידה במידה ואין יש מצב שזה ישאר בידייך
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר חדש
|
ברמת הגדול אין עם זה שום בעיה.
אבל מה שנכון נכון ^ הרס''ר תופס אותך, ואם הוא מניאק- הוא קורע אותך . מה הבעיה שתלך לסא''ל מהבסיס שלך ? |
![]() |
![]() |
# 4 |
חסום
|
טוב באסה..
![]() למה יש לי גדוד מעפן הרסר לא נותן על רצון חופשי ואם הרסר לא נותן אז גם הסאל לא. ויש לי קשרים בבסיס אחר אז הייתי יכול להשיג אבל אם זה לא רלוונטי לבסיס שלי אז זה לא שווה |
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר וותיק
|
היית צריך להגיע ליחידה עם זקן ואז לא היו עושים לך בעיות
|
![]() |
![]() |
# 6 |
חבר וותיק
|
אתה יכול להחתים אפילו סאל שהוא דוד שלך.. תחתים סאל שאתה מכיר וזהו.. הרסר לא יתן לך עונש על זה שיש לך טופס חתום.. הוא אולי יוכל ללחוץ עליך שתוריד תזקן אבל זהו.
# 7 |
משתמש - היכל התהילה
|
הפקודה אומרת בבירור שעל הפטור צריך חתימה של סא"ל ומעלה מהיחידה שלך או מפקד יחידה בדרגת רס"ן ומעלה (ליחידות קטנות יותר). כדי לחדד כמה זה רלוונטי שהחתימה תגיע מהיחידה שלך, במידה ותוצב ביחידה חדשה, סא"ל (ומעלה) או מפקד יחידה מדרגת רס"ן יתבקש לדון בנושא של אם לתת לך פטור חדש. מ.צ לא יגידו לך כלום, אבל גידול זקן עם פטור שלא בתוקף (מה שקורה אם החתימה לא עומדת בתנאים שהוצגו בפקודה) נוגד את הוראת הקבע של הופעה ולבוש ועילה סבירה לתלונה. בקיצור אם תגדל זקן והפטור לא חתום ע"י סא"ל ומעלה מהיחידה ו/או מפקד היחידה שלך שהוא רס"ן ומעלה, הרס"ר יותר ממוזמן לתת לך תלונה ואין לך מה לענות לו.
מה שכן, אתה לא חייב להשאר בתוך היחידה אלא יכול לצאת מחוץ לגבולות היחידה בתוך השרשרת הפיקודית. למשל גדוד נחשב יחידה ומג"ד הוא מפקד היחידה (מ"פ הוא מפקד יחידת משנה), אבל במידה והמח"ט שלך חותם הוא עוקף את סמכות המג"ד והוא לא יכול לערער. זה ממשיך הלאה למפקד האוגדה, אלוף פיקוד ואפילו הרמטכ"ל. העיקר שאותו אחד מפקד שלך, גם אם ממש בעקיפין. אם ביחידה שלך לא מכירים את הפקודה, יותר טוב. |
![]() |
![]() |
# 8 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
בהצלחה עם זה ![]()
![]() |
# 9 |
משתמש - היכל התהילה
|
|