![]() |
# 1 |
מנהל קהילה ומנהל כללי בדימוס
|
![]() משתמשים יקרים,
הפעם אני כותב הודעה כגולש בפורום ולא בצד הניהולי שלי. החלטתי להדגיש מספר דברים בנושא הלשון והבנת הנקרא. -> לא, לא כפי שדימה עשה, אני ינסה לעשות את זה בשיעור אחד. אני יודע שיהיו כאלו שלא יתייחסו לזה, אבל..אני יודע שיש גם כמה שיאמצו - ובשביל זה אני כותב את זה (: **הנושא אינו בא לפגוע באף אחד ממכם, הנושא הוא על-מנת לעלות קצת את "רמת" הדיבור (מלבד שאציין גם טיפים). צורת כתיבה: הכתיבה שלך לא צריכה להיות מושלמת, הכתיבה שלך צריכה להיות ב"תקן" מסויים..על-מנת שתוכל להקל על הקורא. במילים פשוטות יותר: יש הרבה אנשים שכותבים גמני - אני אבין שזה "גם אני". אבל אנשים "אימצו" את הרעיון המוזר והתחילו לכתוב "ישךאיסי?" שוב, אין לי בעיה שתכתבו כרצונכם, בצבע שכרצונכם. אבל יש דברים שכולכם צריכים לדעת - ולכן אני מנסה ל"אמץ" לכולכם מספר דברים חשובים בהבנת הנקרא. טיפ בנושא: כתיבה עם סימני פיסוק ובלי "קיצורי" הדרך המוזרים ![]() על אם ועם: הרבה (וגם אני) היתבלבלנו שהיינו ילדים קטנים בשני המעצבנים, אבל יש דרך מאוד פשוטה לדעת זאת: אם - מילת תנאי ("אם אלך אל המועדון") עם - מילת הוספה ("אני הולך עם דניאל אל..") החברות - אל ועל: לא ראיתי הרבה בעיות, האמת שאני חושב שזה הרבה יותר קל, אל - היא בדרך כלל מתווספת אל מילות תנאי (לדוגמא: "אם אלך אל לוח הבקרה ואשנה את השם, השם ישונה") על - היא מילה מאוד קלה. עליתי - עלה. יציאה - ייצא. "אני עליתי על השולחן", "אני עולה על השולחן". שם ופועל: שם: לשם אין זמנים, שם הוא שם של מוצר/בנאדם (או באופן כללי "שם של משהו"). את השם אי אפשר להעביר בזמנים השונים, או לשנות אותו לגופים. לדוגמא: ביצה. אתה לא יכול לומר במילה אחת ביצה שהיא תגיד "בעבר" ולכן ביצה היא שם ולא פועל. *הערה: יכול להיות שם וגם פועל (מילים כאלה) שהם גם שם וגם פועל, המילים האלו נקראים "שם +פועל". פועל: את הפועל אפשר להעביר זמנים, לפועל יש גם שורש. לדוגמא: עשיתי - עשיתי זה בזמן עבר. להלן טבלה שהכנתי על-מנת שתבינו קצת יותר את המושג "פועל": ![]() זמנים:כפי שאתם רואים, את הפועל ניתן לשנות את הזמן. **הערה: שורש בעל 4 אותיות נקרא "שורש מרובע". מדבר, נוכח ונסתר - גופים: ברוב, כאן נגיד תראו זאת בתקנון של עסקים, יש "צדדים" או בשמם המלא והמקורי: גופים. גוף א' - אני או מדבר. גוף ב' - אתה, נוכח. גוף ג' - הוא, נסתר. צ'וטטות - לא האשכול הפעם: כאשר מצטטים אנשים, רצוי לעשות זאת כך: אלי אמר: "אני מאחל לך בריאות! עלה והצלח" תודה רבה. אלי הגיב: "תודה לך, על העזרה והכייף". ברוב מן המקרים, משתמשים גם בציטוט הבא לשיחות שיח שרוצים להראות. מספר טיפים ![]() - עדיף לא לדבר בשפה דלה, ועדיף לעשות "הצג" ולקרוא את מה שכתבתם לפני שאתם מתקנים. - עדיף לעצב את הטקסט, אך לא בצורה שתכאב בעיינים - בצבעים שיתאימו ולא יותר מידי להעמיס באפשרויות הללו. - המלצה חמה: פיסוק ונקודות זה דבר שייתן לנו הקוראים ל"נשום" וגם להבין את המשפט יותר - השתמשו בהם. *-*הודעה זאת לא באה לפגוע באף גורם בקהילה, מטרתה היא פשוט לשפר את עולמנו הדל בשפה העברית - וחבל שכך. שלכם, בערב טוב ונעים, אלי. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|