שלום,
כתבה זו פורסמה ב Ynet ,
ציטוט:
אחרי אישורים סופיים והערכות טכנית - ניתן יהיה בשנה הבאה לרשום כתובת אינטרנט בסיומות כמו ynet. או shalom. המחיר: 100,000 דולר
ICANN, הארגון האחראי על רישום וחלוקת כתובות אינטרנט (שמות מתחם או "דומיינים"), קבע אמש (ה') כי ניתן יהיה לבחור סיומת אינטרנט כמעט באופן חופשי. כיום, כאשר רושמים כתובת אינטרנט ניתן לבחור סיומת מתוך עשרות סיומות כמו com ,.org ,.biz., וכן לפי מדינות כמו co.uk. לאנגליה ו-co.il. לישראל.
ההחלטה התקבלה בכינוס של ICANN בצרפת, וצפויה להיכנס לתוקף באמצע שנת 2009, לאחר אישור סופי של ההנהלה, ולאחר הערכות טכנית. עוד הוחלט כי ניתן יהיה בעתיד לרשום כתובות גם בשפות שאינן אנגלית. כתובת אינטרנט היום מוגבלות ל-37 תווים הכוללים את האותיות באנגלית, ספרות, ומספר תווים וסימנים כמו מקף (-) וכדומה.
ניתן יהיה לרשום כתובת עם סיומות כמו shalom ,.ynet. או nyc. לעיר ניו יורק למשל. אלא שהכתובות החדשות לא יתאימו לצרכנים פרטיים שפותחים אתרים אישיים - רכישת כתובת עם סיומת מיוחדת עשויה לעלות עד 100,000 דולר - סכום שאמור לכסות את ההוצאות של ICANN על הטמעת מערכת הכתובת החדשה, לדברי הארגון.
כמו כן, כל כתובת כזאת תירשם רק לאחר שתעבור אישורים, על מנת לוודא שהיא לא דומה לכתובת קיימת, שאין איתה בעיות של זכויות יוצרים (למשל דמיון לשם של חברה) ושאין "התנגדות מוסרית". בהקשר זה ניתן לציין את סיומת האינטרנט XXX שהוצעה בעבר כסיומת לאתרי מין ופורנו, אך נדחתה בסופו של דבר על ידי ICANN. עדיין לא ידוע אם היא תאושר במערכת החדשה
|
קישור לכתבה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3561027,00.html
אשמח לתגובות מה דעתכם על שינוי זה..
לדעתי זה לא יהיה טוב, בגלל שאז יהיה בלגן בכתובות באינטרנט, יהיו יותר מדי אפשרויות:
כתובות בעברית, סיומות לכל אחד שרוצה,
ואח"כ גם תיהיה פחות תחרות על דומיינים טובים, כי כל אחד יפתח סיומת שהוא רוצה..
תודה.