ציטוט:
נכתב במקור על ידי Nestle
נ.ב:
באמת היה משהו על מגדלי התאומים?
מישהו יכול להביא את זה?
|
האירוע הזה נחקר על ידי פרופסור ריפס, שהוא פרופסור למטמטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים. במחקר הוא גילה שהמילה "התאומים" נמצאת בדילוג של (36) אותיות, שהוא דילוגה המינימלי בכל התורה, כשהיא מופיעה בסמיכות למילה "מגדלי" שמופיעה בדילוג של (71) אותיות, שהוא דילוגה המינימלי השני בספר במדבר. בנוסף, נמצאו באותה סביבה המילים "מתקפת" ו-"מטוס" שתיהן בדילוגיהן המינימליים השניים בספר דברים. ההסתברות שחושבה עבור הופעתן של המילים בצורה הזו היתה 1:10,000,000. מדהים נכון?

כדי להזים את הטענה שהמילים שנבחרו היו לפי נוחיותו, כלומר שבחר אותן כדי להתאימן לתוצאות, בחר פרופסור ריפס רשימת מילים הקשורה לאותם ארועים מתוך העיתון "מעריב" של אותם ימים.

המילים בקטע העיתון המסומנות באדום הן המילים המשמעותיות ביותר שקשורות לאירוע והן אכן נמצאו בסביבה אחת בטקסט המקראי. המילים המסומנות בסגול: "הרוגים, "הריסות", "אבל" שהן פחות מרכזיות, נמצאו אף הן באותה טבלה, אולם כדי להקל על הקורא הצגנו אותם כאן בנפרד, כטבלה בפני עצמה. המילה "הרוגים" מופיע בדילוג של (25) אותיות שהוא המינימלי הראשון בכל ספר במדבר. המילה "הריסות" מופיע בדילוג של (13-) אותיות שהוא דילוגה המינימלי בכל התורה. המילה "אבל" מופיע בדילוג של (2-) אותיות, שהוא דילוגה המינימלי בכל התורה. כמו כן מופיעות באותה טבלה עוד מילים משמעותיות לאותו ארוע ובדילוגים מרשימים, אולם בשל העובדה שהן לא הופיעו בעיתון השארנו אותם לסוף: "זוועה", "הלם".

יש לציין שגם המילים המסומנות בירוק נמצאו בטבלה בפני עצמה, אלא שהן הופיעו בכתיב שונה (מלא או חסר) מזה שבו הופיעו בעתון, ולכן נמנענו מלהביא את הטבלה שבה הן מופיעות, ואף כי גם היא מרשימה ביותר.
רוב התגובות על הטבלה הראשונה שהבאתי "רצח רבין בתורה", היו עינייניות, אבל חלקן היו ממש לא מכובדות. אני לא מפחד מביקורת אבל תהיו מבוגרים. שימו לב שמי שעשה את המחקר הזה הוא פרופסור למטמטיקה!
ואם מנהלי האוניברסיטה נתנו לו כבוד אני חושב שגם אנחנו צריכים להתייחס אליו בכבוד.
מקור:
http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntr...EntryId=572594