הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

כלים לאשכול תצורת הצגה
Prev הודעה קודמת   הודעה הבאה Next
ישן 05-04-12, 09:59   # 8
Dennis Ray
CEO at Foxfort Ltd

Dennis Ray's Avatar

מיני פרופיל

Dennis Ray לא מחובר  

אוי לא ult-serv.co.il השאלה שלך מזכירה לי את הרבנים שצוחקים עליהם ב"מצב האומה" .

ברגע שהמדע יהיה מתקדם מספיק - ללא ספק נוכל ליצור בני אדם. 100 שנה, 500 שנה, 5,000 שנה, זה בדרך לשם.
יש הרבה ספרים של מיצ'יו קאקו (פיזיקאי מפורסם) שמסכימים עם התאוריה הזו.
כבר היום אנחנו עושים דברים מדהימים ואנחנו רק בתחילת הדרך.

התשובה לשאלה שלך היא תאוריית המפץ הגדול, האבולוציה, הכל מוכח. האדם לא נוצר מ"כלום", הוא נוצר מיסודות היקום, בדרך המקרה, כתוצאה מההתרחשויות הנ"ל.
היסודות נוצרו בגלל דברים כמו התפוצצויות חלקיקים, מאסה קריטית, אני לא יכול להכנס לזה גם כי אני לא פיזיקאי,
אבל טענת הנגד שלך ש" אלוהים עשה את זה!!!!111 אני מאמין וזהו!!!!11", זה בסדר, אם אתה צריך "כוח עליון" להאמין בו שינחם אותך וינחה אותך, אבל זה להכנע לבורות כדי לוותר על דאגות.

מה שכן, בהחלט אפשר לומר כי אנשים מאמינים שמחים יותר, בסופו של דבר זה כן מנחם איכשהו לדעת שיש לך "אבא", אפילו שזה הדבר הכי מונפץ שאי פעם הומצא על ידי האנושות.

אלוהים הוא המצאה של בני האדם.
"לא!!!! אלוהים הגדול!!! ואנחנו מאמינים בני מאמינים!!!!" התגובה הצפויה, יחד עם "אז איך נוצר החומר הראשון?! ומי יצר את המפץ הגדול?!
כל כך הרבה מוכח בעזרת המדע, ההוכחה לאלוהים זה "תראו זה ככה! ולמה זה ככה? מישהו שיושב בשמיים עשה את זה!"

בני האדם לפני אלפי שנים היו בורים וחסר הבנה במדע וטכנולוגיה, הם ראו דברים כמו השמש הירח והכוכבים,
הם היו צריכים להאמין ולהמציא דברים כדי להתאחד ולא לרצוח אחד את השני בתור הבורים שהם היו.
כך הומצאה הדת - כדי לאחד קבוצות תחת מכנה משותף. לכל הדתות יש מכנות משותפים באמונה שלהם, כולם התפתחו אחת מהשניה. וכולן המצאה חסרת ביסוס לחלוטין.

סתם דוגמא זו מפלצת הספגטי המעופפת, דת "פארודיה", כתבו לה תנ"ך, כתבו לה חוקים הזויים, יש לה "מאמינים", יש לה כנסיית מפלצת הספגטי.
אם היו ממציאים את מפלצת הספגטי לפני 1,000 שנה - היום זו הייתה דת לכל דבר (בהנחה והיא הייתה מספיק "הגיונית" לשרוד).

אגם -
חבל שפתחת את הדיון הזה, אתה לא תוכיח פה שום דבר, לא משנה מה תכתוב ואיזה טענות תכתוב, גם אם תציג חייזרים אמיתיים,
קיומו של חלקיק אלוהי, ומפלצות דו-ראשיות בגלקסיה נידחת,
זה עדיין יהיה "אלוהים עשה" וגם אם אלוהים ירצח עכשיו חצי עולם במטר מטאורים - "הכל בידי שמיים ועם סיבה",

האם ש 5 ילדיה ובעלה מתו בשריפה לפני שבוע אומרת בראיון - "ברוך השם הכל בידי שמיים אני מאמינה והכל עם סיבה והשם גדול לעולם ועד",
מה אתה מצפה ממנה שתגיד? הגיוני, אם היא תאמין שילדיה "התאדו" מהעולם, היא תשתגע. זה מנגנון הגנה.

כפי שאמרתי, אנשים צריכים לנחם את עצמם, להאמין במשהו מעבר - ככה הם חונכו, הוריהם, הסבים שלהם, זו תרבות:
אתה לא יכול לנצח בדיון הזה, גם אם אלוהים רוצח מתועב, הם יתעלמו מזה ויבטלו את זה עם "סיבות", ואתה סתם מתעצבן בסופו של דבר לחינם .

זה ברור לי לגמרי שכל ההודעה הזו הייתה לחינם מבחינת ההסברים, כי מישהו פשוט יגיב "ואיך נוצר ***?! מכלום?! לאלוהים יש סיבה להכל!! אלוהים עושה ניסים זו הוכחה!".
שבוע טוב.

Last edited by Dennis Ray; 05-04-12 at 10:34..

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום