![]() |
# 1 |
חבר על
|
![]() שלום לכם..
יש לי שאלה בקשר לקיחת מקמדה. מי מהמעצבים שפה והמתכנתים שפה לוקח מקדמה?< אם הלקוח לא מסכים לשלוח /מפחד שתברחו מה אתם עושים? אשמח אם תענו ![]() אני יספר לכם תסיפור שבשבילו אני פותח תנושא. פשוט היתה לי שיחה אם מישהו ,אני לא רוצה לפגוע אז אני לא יגיד תשם והכל. וקבענו מחיר והכל עוד אחרי הנחה שאני עשיתי ובסוף בקשתי שאני מעוניין במקדמה,שבמקרה שיברח לי או משהו אז שאני לא ישב ויבכה. בכל מקרה,האיש שדברתי איתו לא היה מעוניין לשלם מקדמה,פחד והכל. אז אשמח אם תעניו לי על השאלות למעלה. סליחה אם פגעתי באיש. Last edited by ben; 22-10-08 at 19:32.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
למה כל הקריצות? משהו פה לא בדיוק "כשר"?
אני בתחום הגרפיקה תמיד לקחתי תשלום מלא מראש. |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
מקובל לקחת מקדמה מראש
אם הבן אדם מפחד שתברח לו עם הכסף באותה מידה הוא יכול לפחד שתפיץ לו את המערכת/העיצוב לאחר התשלום המלא כדי למנוע את כל זה חותמים חוזה מסודר שכולל גם את המקדמה |
![]() |
![]() |
# 4 |
חסום
|
רצוי לקחת מקדמה מראש. לא תוכל לדעת אם הלקוח ישלם בסוף העבודה או לא (ואז סתם עבדת לחינם?).
|
![]() |
![]() |
# 5 |
חבר על
|
אני יודע שנהוג לקחת והכל..
פשוט יצא לי לדבר עם מישהו ודברנו והכל היה טוב עד שאמרתי לו שאני לוקח מקדמה. אז הוא התחיל לפחד, הוא אמר שהוא מפחד שאני יגנוב לו וכו'. וניסיתי להסביר לו שאין לי סיבה לברוח,אני מעצב ,אני רוצה לרוויח לא?.. בקיצור בסוף הוא לא רצה עיצוב בגלל שרציתי מקדמה.. אני לא מבין אנשים כאלה.>< |
![]() |
![]() |
# 6 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
קודם כל בשביל לבנות את האמון שלו הייתי נותן את הפלאפון האישי שלך שזה כבר מראה על יותר רצינות ושאתה כאן בשביל להישאר היית מדבר איתו בפלאפון אם הוא היה מבקש היית חותם איתו על חוזה כלשהו אם היית עושה את הדברים האלה אין סיבה בעולם שהוא לא היה מוכן לתת מקדמה אלא אם כן: הוא בעצמו רצה לגנוב לך את העבודה אין לו כסף כרגע |
|
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
משהו נראה לי חשוד בבן אדם שלא רוצה עיצוב בגלל שביקשת מקדמה..
כמה אחוזים המקדמה מהתשלום הכולל ? |
![]() |
![]() |
# 8 |
חבר על
|
אני לא פועל ככה, רכי אם הלקוח לא אהב צריכים החזר כספי ועשיית "בלאגן", לכן אני מציג סקיצה מוקטן ל75-80% ואם הלקוח אהב הוא פשוט שולח תשלום מלא.
יש עיצובים מסויימים שלא ניתן להציג בגדלים האלו ולכן אני לוקח 50% מקדמה.
# 9 |
חבר וותיק
|
מעל סכום של 400 ש"ח אני נוהג לקחת מקדמה של 40% מהתשלום הסופי.
המקדמה באה להראות אמון הדדי, וגם לדעתי אם אתה עסק פטור/רשום, אז אין לו סיבה לפחד.. |
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר מתקדם
|
הלקוח אצלי לא רואה נקודה מה psd עד שאני מקבל את מלוא הכסף
![]()
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|