![]() |
# 11 |
Whatever
|
תודה על העזרה שי,
אני אחדד קצת יותר - האיטיות היא בשליפת נתונים לעמודות עצמן (לכותרות של העמודות) - ברגע שלוחצים על החץ, אמורים לקבל רשימה של כל הכותרות (SELECT DISTINCT) ולאפשר סינון כמו אקסל רק ב WEB - כאן האיטיות. הטעינה של הכותרות לתוך הכותרת של העמודה ושימוש בסקריפט מסוים שמאפשר סינון מתקדם (בחירה של כמה כותרות וכו' וכו'). השאלה שלי - אם יש משהו יותר חסכוני, שלא יתקע את העמוד כל פעם שנכנסים אליו בשביל לאפשר סינון מתקדם כמו EXCEL. בגלל שהמערכת מפותחת בצבא- אני לא יכול כרגע לתת צילום מסך ולהסביר את עצמי קצת יותר טוב.
# 12 |
א.פורום תוכנה
עסק רשום |
ניסית לשלוף את כל התוכן בבת אחת ולהציג רק חלק עם js?
|
![]() |
![]() |
# 13 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
הרי בעליה הראשונה של העמוד יש לך את כל המידע שעולה יחד עם העמוד*. למה לא לייצר מהמידע הזה את אפשרויות הסינון בצד לקוח? זה לא אמור לקחת יותר מדיי זמן ריצה. מה גם שהמידע הזה אף פעם לא משתנה כך שהוא טוב לך מהרגע שהעמוד עלה ועד שהגולש יוצא ממנו.
אם הדבר הזה לוקח יותר מדיי זמן להתבצע בצד לקוח, בפעם הראשונה שכל אחת מהאפשרויות הסינון נפתחת (לכל עמודה), אתה יכול לגשת ולהביא רק את אפשרויות מה-DB ב-AJAX (מידע בלבד!). אם יש לך אינדקסים** טובים אז הפעולה אמורה לקחת קצת מאוד זמן להתבצע (שאילתה פשוטה עם Group By תחזיר לך את מה שאתה צריך). אחרי שאתה מקבל את המידע - תבנה את ה-HTML שלו דינאמית באמצעות JS. נקודת אחת נוספת שאולי תרצה לשקול: לפני כשנה עבדתי על מערכת גדולה מאוד שמציגה סטטיסטיקות עבור חברות פרסום אודות הפרסומות שלהן שרצות באתרים גדולים מאוד בארץ. מטבע הדברים, היה המון מידע להציג והרבה מאוד רשומות של כל הקמפיינים והכלים שרצים. השתמשתי ב-DataTables על מנת להציג את הטבלאות ולאפשר סינון של המידע. אומנם בחיפוש זריז לא מצאתי שם אפשרות סינון כמו שאתה מחפש, אבל לפעמים כשאתה לא מצליח לכתוב משהו בצורה שאתה רוצה, כדאי לחשוב מחוץ לקופסא ולחפש פתרונות אחרים. מה שיש בפלאגין הזה זו אפשרות סינון לפי מילת חיפוש. הוא עובד לא רע בכלל גם במצבים שיש בהם הרבה מאוד רשומות ומסנן מאוד תוך כדי הקלדה. זה יכול להיות תחילף לא רע. * אגב אני ממליץ לעלות את העמוד בהתחלה ללא המידע ורק אחרי שהוא עלה לגשת ב-AJAX לעמוד ולשלוף את המידע בלבד. ככה הגולש לא יצטרך לחכות מול מסך לבן בזמן שהעמוד עצמו עולה אלא תוכל להציג לו את העמוד מאוד מהר עם איזשהו אייקון של "נטען..." ולהמתין למידע בלבד. מה גם שמידע בלבד לוקח פחות זמן להביא מאשר את ה-markup שלו שניתן לבנות בד"כ מהר בצד לקוח. ** מאוד חשוב - גם אם עכשיו אתה לא רואה בעיה עם הביצועים של השליפה - בכל זאת מומלץ לכתוב אותן כי בסיבבת פרודקשן יהיו לך ביצועים פחות טובים בהכרח וגם לרוב אין אפשרות לצפות את העתיד של המערכת וכמה רשומות היא תחזיק. |
![]() |
![]() |
# 14 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
תומר, האיטיות היא בטעינת האפשרויות לפילטור או בפילטור עצמו?
|
![]() |
![]() |
# 15 |
Whatever
|
עומר, טעינת האפשרויות לפילטור.
# 16 |
Whatever
|
מישהו, משהו?
![]()
# 17 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
הבעיה היא שהמידע שאתה מביא מאוד עמום.. תחשוב על לסרוק את הכל מראש, באמצעות משימה מתוזמנת, וליצור קובץ אינדקס עם הפילטרים המתאימים. אפשר אולי לייעל את הסקריפט אבל בכיוון הזה קשה ללכת בלי לדעת יותר על אופי התוכנה, ואני מבין שאתה לא יכול לפרט.
|
![]() |
![]() |
# 18 |
מנהל פורום, עסק רשום
|
|
![]() |
![]() |
# 19 | |
Whatever
|
ציטוט:
מה הכוונה בסינון? כמו אקסל. כמו התמונה שנתתי. כותרת לעמודה שאפשר ללחוץ עליה ולבחור את הנתונים של העמודה - ורק הנתונים האלו יוצגו (לאחר לחיצה על "שלח" לדוגמא וסינון צד-שרת). הבעיה שלי היא עם ה Plugins של jQuery שהשתמשתי בהם עד עכשיו - הם פשוט איטיים מדי בקליטת הנתונים. הם אמורים להפוך <select multiple...> לעמודה מסודרת שאפשר לבחור כמה אייטמים ולסנן - אבל זה קורה באיטיות ולוקח כמעט 10 שניות כדי שהעמוד יוצג עם אפשרויות הסינון. אני מחפש דרך יותר מהירה ונוחה לעשות את זה. אני צריך לאפשר סינון מתקדם (לבחור כמה אופציות בכל עמודה). אם אני לא אמצא פתרון עד שאני אחזור לצבא, אני מקווה שאני אוכל להלבין איזו תמונה מסך, או אפילו את כל הקוד כדי להריץ אותו אצלי בשרת ולהציג לכם בדיוק מה אני צריך שיקרה. רעיונות? היי, בתגובה שלך דיברת על שיפור זמן הטעינה של הנתונים עצמם. זו לא הבעיה שלי. הבעיה היא טעינת הנתונים לתוך ה Plugin שמארגן אותם לאפשרויות סינון כמו אקסל (כמו שרשמתי לעומר ![]()
![]() |
# 20 |
אין כמו ב127.0.0.1
|
אני ממש לא בטוח שאני יורד לסוף דעתך.
אם הבעיה היא בעיבוד הנתונים על ידי JQUERY והפיכתם לנתונים מסוג אחר, נגיד CHECKBOXים, זה הרי דבר שאפשר גם לתזמן מראש. בכל מקרה, אם האיטיות היא בהמרה של נתונים קבועים (פחות או יותר, נגיד שהנתונים קבועים בטווח של שעה) - אפשר לבצע את ההמרה על ידי השרת (נגיד, פעם בשעה, עם האלגוריתם של הPLUGINים של JQUERY רק בשפת צד שרת). אבל זה נראה לי פשוט מדי בשביל להיות הבעיה שלך, נראה לי שיש משהו שאני מפספס? |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|