|
![]() |
# 1 |
חבר חדש
|
וואו, מדהים!
תודה על המידע ![]() |
![]() |
![]() |
# 2 |
חבר וותיק
|
אני מתעניין טיפה בדברים האלה אז אני יודע
למשל טלסקופ האבל לוקח לו כמה שנים לצלם תמונה אחת כי הכוכב/ערפילית/גלקסיה מחזירים אור ולוקח לו זמן להגיע מה שגם אם אנחנו רואים כוכב רחוק יכול להיות שהוא כבר התפוצץ ואינו עוד ועכשיו הוא רק גז פשוט כי לוקח זמן לאור להגיע אלינו למשל נגיד אתה רואה את חברך אז לוקח כמה אלפית השנייה אם לא פחות אבל דמיין שחברך יהיה רחוק ממך בעוד שלוש מטר אז זה יגדל זמן ההגעה של האור לא בהרבה כי שלוש מטר זה כלום אבל נגיד 14 ביליארד קילומטר אז זו הכוונה
Last edited by ibmod; 04-08-07 at 19:52.. |
![]() |
![]() |
# 3 |
הוסטסניון
|
מה זה הכוכבים הסגולים האלה?
# 4 |
חבר וותיק
|
לא יודע ולא הסבירו על זה..
אבל זה יכול להיות התפוצצות של משהו. אתה יודע, אנחנו בני האדם חקרנו רק 5% מכלל כדור הארץ, אז אתה יכול לתאר לעצמך כמה אנחנו יודעים על החלל ![]()
# 5 |
חסום
|
מה שתיארת זה פרדוקס התאומים שמתבסס על תורת היחסות הפרטית.
ה"עננים" האלו הם שילוב של גזים ואבק , שילוב של גזים מסוימים גרם לצבע הזה אני מניח. בקשר לשמש , אני לא יודע אם היא תתפוצץ או לא , אבל בטוח שהיא תכבה בסופו של דבר ואז נהנה לנו מעוד 7 דקות של אור לפני החשכון המוחלט (אם הגזע שלנו ישרוד עד אז) |
![]() |
![]() |
# 6 |
משתמש - היכל התהילה
|
נראה לי סתם משהו נדבק לטלסקופ
![]() |
![]() |
![]() |
# 7 |
הוסטסניון
|
לא מאמין לזה בכלל. אוליי זה הגיוני אבל אני לא מאמין לזה
|
![]() |
![]() |
# 8 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
או קיי...אותי משכתם לעניין הזה
אשמח לקישורים לאתרים עם מאמרים דומים (גם באנגלית זה בסדר גמור) |
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר מתקדם
|
אני אכן בן 14 (חודש הבא 15
![]() אני לומד את התחום הזה כבר כמעט שנתיים, ראיתי כל תוכנית טלוויזיה אפשרית וקורא ספרים בנושא. לפני יומיים סיימתי קורס של נוער שוחר מדע באוניברסיטת ת"א בתחום הזה. לא שמעתי על חלקיק כזה, אשמח לתיאור יותר מדויק ![]() |
![]() |
![]() |
# 10 |
משתמש - היכל התהילה
|
הדוגמא שנתתי שהשמש תתפוצץ הייתה רק כדי להגיד שלוקח לאור 7 דקות להגיע אלינו, היא לא באמת תתפוצץ... מצטער אם מישהו הבין אחרת.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|